USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ви не зупинили війну, ви розпочали її і будете за це відповідати!» – Ігор Палиця до людини Порошенка

6 Березня 2020 10:53
Нардеп від Луцька Ігор Палиця стверджує, що через наказ головнокомандувача не атакувати колону бойовиків Гіркіна, які виходили зі Слов’янська, втратився шанс зупинити війну ще на її початку. Натомість бойовикам вдалось закріпитися в Донецьку. Окрім того, досі невідомо через чий наказ відкликали спецназ з Донецької і Луганської ОДА, які тоді можна було звільнити від сепаратистів, як це зробив у Харківській ОДА Арсен Аваков.

Про це він заявив в ефірі передачі «Право на владу» в ефірі телеканалу 1+1.
Співголова фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов заявив, що за часів Петра Порошенка «війну ми зупинили, армію відродили». На що прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів, що зупинив війну і відродив армію український народ, а не влада.

«Дуже легко, сидячи в кріслі, вам казати, що ви зупинили війну, дефолт, відродили армію. Український народ це зробив. Я дякую за це волонтерам і громадянам, які об’єднались перед небезпекою і зробили це. А ми (влада, - ВН) далі стоїмо на службі українського народу, який сьогодні має сили зупинити і коронавірус, і агресію», – зазначив Шмигаль.

Слова Герасимова про те, що команда Порошенка зупинила війну, заперечив Ігор Палиця, який зазначив, що повномасштабну війну можна було зупинити, якби не наказ головнокомандувача, який заборонив атакувати колону бойовика Ігоря «Стрєлкова» Гіркіна, яка виходила зі Слов’янська.

«Я скільки часу намагаюся запитати: хто дозволив Гіркіну вийти зі Слов’янська? Хто розпочав АТО, після якої почалися воєнні дії. Чому Аваков зміг повернути Харківську ОДА і хто дав команду відкликати «Альфу» і не повертати Донецьку та Луганську ОДА.

Як Гіркін, зайшовши в Слов’янськ з 20 людьми, вийшов колоною в 4 кілометри. Коли Донецьк вже був майже українським, заходить колона Гіркіна, яку головнокомандувач дав команду не чіпати, ніхто не знає чому. Вони заходять в Донецьк і все розвертається в зворотню сторону.

Ви не зупинили війну. Ви розпочали війну. І за це ви будете відповідати!», – заявив Ігор Палиця та додав, що «це були договорняки, про які ми все ще взнаємо». Адже в той час, коли вдалось відстояти українські Одесу, Харків та Дніпро, то Донецьк і Луганськ просто «злили».

Читати ще: Ігор Палиця: «Розберіться з геокадастром, інакше почнеться рейдерство, захоплення, вбивства людей»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Олександр Показати IP 6 Березня 2020 11:38
Так чому Порошенко не дав команди накрити колону котра вийшла із Словянська в сторону Донецька ? Чим він це пояснює ? А "плановий"відвід військ із Дебальцево ? Складається таке враження що Порошенко взагалі не займався проблемами держави,а більше проблемами свого бізнесу.
К.лучанин до Олександр Показати IP 6 Березня 2020 11:49
Дивно, що ти так і не зрозумів хто такий Порошенко! Я думаю щи ти доросла вже людина, а задаєш дитячі питання.
123 до Олександр Показати IP 6 Березня 2020 13:59
Такого порядку, миру та достатку як зараз, не було ні при одному президенті. У нашого президента на всі питання є відповіді і рішення, війну зупинив, економіку підняв, тарифи зменшив... зажили... Слава НАШОМУ ПРЕЗИДЕНТУ!!!
Палиця супер до 123 Показати IP 6 Березня 2020 14:19
Дійсно, ми вже майже наздогнали Польщу по зарплатах, думаю, ше років 4-5 і український вчитель буде заробляти майже стільки, скільки німецьчкий чи молдовський.
Олена до 123 Показати IP 8 Березня 2020 19:22
:) :) :)
! до Олександр Показати IP 6 Березня 2020 14:03
Це вже танці над прірвою, в яку летить Україна.
Леонид до Олександр Показати IP 7 Березня 2020 13:47
Два вопроса,когда Порошенко стал Президентом и было ли в Украине что то подобие армии и её командование до прихода Порошенко.
громадянин Показати IP 6 Березня 2020 13:07
Сильна заява,яка достойна політика з Великої букви, щоб не говорили і думали про Ігоря Петровича.
Баба Ганя Показати IP 6 Березня 2020 14:15
На рахунок гіркіна і того, що все можна було закінчити одним ударом абсолютно вірно.параша зрадником був ще тоді. І Крим без жодного пострілу!!!
Клава Показати IP 6 Березня 2020 14:25
хто складе список ганьби з очільників держави з моменту її незалежності, котрі знекровлювали українські ЗС ?..
Остап Вакарчук Показати IP 6 Березня 2020 14:44
Порошенка не можна назвати дипломатом, він завжди був боягузом щодо прийняття політичних рішень та зовсім безглузді приймав рішення особливо на останньому році своєї каденції. А на протязі 5 років Порошенко займався тільки зміцненням позицій свого бізнесу.
Анонім Показати IP 6 Березня 2020 20:09
Легко говорити, а вести війну з рашою не так легко і просто перестать стрелять не виходь
Mарина Показати IP 6 Березня 2020 21:57
Слава Богу, є свідомі люди і називають речі своїми іменами. Бо після виборів, як почали дякувати парашенку, то здавалось, що в людей масовий психох. Будемо сподіватись, що справедливість переможе, зрадників покарають по всій суворості

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus