USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ви – Україна»: у Луцьку на волейбольному турнірі, присвяченому загиблим Героям, змагається 9 команд. Фото

1 Березня 2023 17:20
У Луцьку стартував ІІІ відкритий турнір Волинської області з волейболу серед юнаків, присвячений пам’яті воїнів, які загинули, захищаючи незалежність і суверенітет України. Протягом трьох днів між собою змагатимуться дев’ять команд не не лише з Волині, а й Тернопільщини та Львівщини.

Відкриття турніру, який проводять за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», відбулося у Луцькому педагогічному коледжі.

Захищаючи Україну від окупантів, протягом років війни з російським агресором загинуло п’ятеро героїв, які були випускниками коледжу: Володимир Прокопчук, Олександр Палюх, Артем Карабан, Дмитро Пилипчук та Ростислав Слєсар. Присутні згадали загиблих воїнів хвилиною мовчання.
Любов Карабан, мама загиблого Героя Артема Карбана, яка очолює громадську організацію «Члени родин загиблих в АТО «Надія», відзначила, що від 20 лютого пішов десятий рік війни, коли російський окупант напав на нашу країну.

«Наші сини, чоловіки, батьки тоді пішли захищати країну. Сьогодні воїни також віддають свої життя, аби ми могли жити та навчатися під мирним небом. Ви тут отримуєте знання, які маєте потім використати для розбудови нашої України, щоб вона була велика, процвітаюча та мирна. Хто б сьогодні не виграв, ви всі є переможцями, ви – Україна. Дякую, що ви пам’ятаєте загиблих. Слава Україні!» – звернулася до учасників турніру Любов Карабан.
Відкрив змагання ректор Луцького педагогічного коледжу Петро Бойчук, який зауважив, що усі учасники турніру вже переможці, адже вони постійно працюють над собою. Також очільник закладу подякував батькам загиблих Героїв за виховання синів. Він відзначив, що викладачі коледжу мали за честь навчати і бачити їх щодня, адже це справжні патріоти нашої країни.

«Ми не маємо права забувати загиблих Героїв. Ці хлопці загинули недарма, завдяки їм ми можемо сьогодні працювати, навчатися та проводити змагання», – сказав Петро Бойчук.
Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зауважив, що протягом дев’яти років війна нам не дає спокою, гинуть наші хлопці, жінки, діти.

«Ворог іде і не хоче зупинятися, але завдяки нашим Героям, які захищають нас та дають відсіч ворогу, ми можемо проводити спортивні змагання. Завдяки вашим маленьким перемогам наші воїни куватимуть нашу велику перемогу над російським загарбником. Я всім вам бажаю гідно провести матчі. Нехай переможе сильніший та підніме кубок над головою у пам’ять про тих хлопців, які загинули, захищаючи нашу країну», – побажав Григорій Недопад.
Голова Правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що кожен наш день має починатися з пам’яті та шани тим, хто віддав життя за нас усіх, за Україну.

«Поки наші воїни докладають максимум зусиль для того, аби вберегти нас такраїну, наше завдання тут – ставати кращими та докладати максимум зусиль, щоб наша країна жила далі. Тому на цих змаганнях ви повинні зрозуміти, що ваша команда стала згуртованішою, аби наступного разу виступити краще та в майбутньому представляти Україну в світі. Ніхто не має забути наш подвиг. Всі у світі мають знати, що українці – сильна нація», – звернулася Катерина Шкльода до спортсменів.
Відкрила змагання гра між ЛНТУ та ДЮСШ №1. Загалом же дев’ять команд з Волині, Львівщини та Тернопільщини поділили на дві групи – по чотири та п’ять команд. Команди, які посіли у своїх групах 1-4 місце, гратимуть стикові ігри за перше, третє, п’яте та сьоме місце відповідно.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus