USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вибори президента в Ірані: переміг реформатор Роухані

20 Травня 2017 14:32
Державні медіа оголосили про остаточну перемогу поміркованого реформатора Хасана Роухані на президентських виборах в Ірані. Президента Ірану Хасана Роухані переобрали на другий термін. Про це офіційно повідомило державне телебачення країни у суботу, 20 травня, інформує видання "Обозреватель".

За результатами підрахунку 38,9 із понад 40 мільйонів бюлетенів, поміркований реформатор Роухані здобув 59 відсотків голосів виборців. Загальна явка на виборах перевищила 70 відсотків.

Коли перемога Роухані стала очевидною, водії-жінки на дорогах Тегерану почали блимати фарами і показувати руками знак V - перемоги. Ліберальніша частина іранського суспільства вітає помірковану політику Роухані, завдяки якій у 2015 році було укладено ядерну угоду з найбільшими країнами світу, а з Ірану зняли частину міжнародних санкцій.

Найближчим конкурентом Роухані є ультраконсервативний Ебрагім Раісі, який обіцяв розбудову економіки та збільшення виплат бідним. Раісі вважають близькою фігурою до верховного лідера Ірану Аятоли Алі Хаменеї, який утримався від підтримки будь-якого з кандидатів.

У 2013 році Роухані виграв вибори президента з 51 відсотком голосів. Тоді явка становила 73 відсотки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus