USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вибори у Франції: Макрон і Ле Пен зустрінуться в другому турі

10 Квітня 2022 21:39
Сьогодні у Франції відбувся перший тур президентських виборів. Лідерами голосування стали чинний президент Еммануель Макрон та представниця ультраправих Марін Ле Пен, яку звинувачували у контактах з російським диктатором Володимиром Путіним.

Як повідомляє ТСН з посиланням на France24, за даними екзитполу на виборах у першому турі перемагає чинний президент Франції Еммануель Макрон, в якого 28,1% голосів. Його конкуренткою у другому турі стане Марін Ле Пен, за яку проголосувало 23,3% виборців.

На пост президента Франції претендували 12 кандидатів. За повідомленням ЗМІ, участь у голосуванні взяли 65% виборців.
Другий тур президентських виборів у Франції пройде 24 квітня.

Нагадаємо, головна суперниця Макрона Марін Ле Пен відверто підтримала анексію Криму в 2014 та вторгнення окупантів на Донбас.

Читати ще: Ле Пен отримала €9 млн за підтримку політики Росії в Україні, – ЗМІ

Президент Еммануель Макрон претендує на другий п’ятирічний термін, маючи серйозний виклик з боку ультраправих, яких представляє Марі Ле Пен, намагаючись протистояти і загальнонаціональній апатії виборців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus