USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вибори на Тернопільщині: волинський ЄЦ каже – перемога, БЮТ – фальсифікація

17 Березня 2009 18:18
Сьогодні, 17 березня, очільники волинських обласних осередків партій «Єдиний центр» і «Батьківщина» провели прес-конференції і представили свої погляди на результати місцевих виборів в Україні. Особливу увагу обох політичних сил заслужило волевиявлення мешканців Тернопільщини, хоча оцінки були діаметрально протилежними, – інформує репортер «Волинських Новин».
Першим у часі позицію «Єдиного центру» оприлюднив голова її обласної організації на Волині Володимир Бондар. Він наголосив, що з 84-х місцевих виборчих кампаній по Україні єдиноцентристи перемогли у 28-ми. І пан Бондар вважає це показовим, бо «ЄЦ приходив до виборців не політичною силою, а людьми», з яких потім громада може вимагати відповідальності за зроблене.
Очільника ВОО Єдиний центр турбує те, що політичні сили проігнорували місцеві вибори. Причина, вважає він, в обмежених фінансових можливостях на місцях і широкому колі проблем. Пан Бондар зазначив, що ми живемо напередодні змін на політичній карті України, бо люди перестали довіряти силам, представленим у парламенті.
З приводу ж виборів до Тернопільської облради, то Володимир Бондар наголосив, що неправдиві звинувачення в фальсифікації звучать лише від сили, яка їх програла, – БЮТ. Головний єдиноцентрист вважає, що зростання рейтингів і сили, до якої він належить, і Партії Регіонів, реальне й логічне. Навіть високий відсоток «Свободи» – заслуга тих колоритних особистостей, які до неї належать. Спроба ж БЮТ відмінити вибори, наперед знаючи про малу підтримку електорату, зазнала фіаско, – наголосив він.
Через годину голова Волинської облорганізації ВОО «Батьківщина» Анатолій Грицюк назвав вибори до облради Тернопільщини цинічною і вседозволеною фальсифікацією. Він наголосив на багатьох порушеннях, застосуванні адмінресурсу. Навіть Партії регіонів «намалювали» 10%, аби вона підтримала ЄЦ у тому, що вибори чесні і справедливі, – обурювався пан Грицюк. Він вважає, що ці вибори – апробація «моделі Балоги і йому подібних» з метою дестабілізувати ситуацію у країні. І БЮТ оскаржувати їх результат у судовому порядку. 
Відмову БЮТ від виборів на Тернопіллі очільник біло-сердечних на Волині пояснює небажанням витрачати на них кошти в часи кризи і протестом на відомості про підготовку до застосування іншими політичними силами адмінресурсу.
Коментуючи ж місцеві вибори на Волині, Володимир Бондар наголосив: дві з 4 виборних посад займуть єдиноцентристи , і це є свідченням того, що люди голосували за програми ЄЦ.
Анатолій Грицюк, у свою чергу, стверджував, що БЮТ не ставив за мету перемогти на всіх дільницях по області, бо їм головне, аби до влади прийшов господарник. І він не думає, що обрання міським головою Горохова члена ЄЦ варто вважати перемогою Єдиного Центру ( який, за словами голови облорганізації ВО «Батьківщина», «підв’язався» до виборів за 2-3 дні), бо його «посадили на трон» через те, що нашоукраїнця «посадили в тюрму».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Березня 2009 09:44
И как всегда, правы и те, и другие :)))
Анонім Показати IP 18 Березня 2009 10:52
ЄЦ на Волині не пройде - через Бондаря. А БЮТ треба робити висновки - невже ви думаєте що на Волині матимете набагато кращий результат?
Ананій Показати IP 20 Березня 2009 12:21
Голосуй не голосуй, всеодно получиш ........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus