USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Вибух у порту Лівану: країна опинилася на межі розпаду

28 Серпня 2020 16:52
Ліван перебуває в такій глибокій політичній та економічній кризі, що країна ризикує повністю розвалитися.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції перед візитом до Лівану Еммануеля Макрона, що має відбутися наступного тижня, передає сайт «Інформаційний спротив» з посиланням на ABC News.

Уряд Лівану подав у відставку на тлі звинувачень в закоренілій корупції та халатності після вибуху 4 серпня, в результаті якого загинуло близько 200 осіб, близько 6000 були поранені та зруйновані цілі райони Бейруту. Вибух стався в результаті займання понад 2750 тонн нітрату амонію, що зберігався в порту, хоча причина загоряння, що викликала його загоряння, досі невідома.

Масштабний вибух стався на піку економічної і фінансової кризи, валютного краху і гіперінфляції – кульмінації повальної корупції та безгосподарності з боку правлячого класу, що тривало десятиліттями, який відмовився реформуватися або йти у відставку.

Читати ще: Голодні бунти, підпали і сутички з армією: Ліван охопили масштабні протести

Західні країни вимагали серйозних реформ в крихітній країні в обмін на допомогу, а деякі країни відправляли допомогу безпосередньо народу, а не державним установам, сумнозвісним своєю корупцією.

«Ця країна знаходиться на межі», – заявив міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан по радіо RTL, посилаючись на зростаючу бідність, безробіття та інфляцію. «Сьогодні ризик – це зникнення Лівану, якщо країна терміново не сформує уряд і не проведе реформи».

Читати ще: Гірше за війну. Що відбувається в Бейруті після вибуху та чому це фатальне потрясіння для Лівану

Наступного тижня президент Еммануель Макрон здійснить триденну поїздку до Лівану, що є колишнім французьким протекторатом. Він запропонує підтримку Франції після руйнівного вибуху в порту на початку серпня, але також забезпечить, щоб мільйони міжнародної допомоги пішли тим, хто її потребує.

«Ми не підпишемо бланк чеку для уряду, який не проводить реформи, особливо щодо державних послуг і банківської системи », – сказав Ле Дріан.

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань, який знаходиться в Бейруті, також сказав, що країні вкрай необхідні реформи, додавши, що Канада готова взяти участь в розслідуванні вибуху в порту.

«Цей вибух – трагедія всіх трагедій. Він втілює в собі всі трагедії, які ми бачили за десятиліття в Лівані», – сказав Шампань. «Безкарність повинна бути припинена, реформи повинні проводитися, і, я б сказав, лідери повинні почути».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 28 Серпня 2020 18:29
"Безкарність повинна бути припинена"- які прекрасні слова, але чому до України наші іноземні партнери їх не застосовують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus