USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вимірювання температури і маски на уроках: МОН озвучило вимоги до навчання в школах у пандемію

29 Липня 2020 19:10
Вимоги до шкільного навчання в умовах епідемії будуть затверджені найближчим часом постановою головного державного санітарного лікаря.

Про це повідомила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій, пише Корреспондент.

За її словами, документом передбачається вимір температури вчителям і учням при вході в школу.

При цьому вчителі повинні бути весь час у медичних масках, учням в класах під час уроку можна бути без масок, але під час перерви її також необхідно надягати.

Міністерство освіти рекомендуватиме, щоб, за рішенням батьківського і педагогічного співтовариства, класи переходили на змішану форму навчання.

«Сьогодні в школу йдуть одні діти, а завтра – інші. Тобто сьогодні одні працюють з використанням дистанційних технологій, а завтра – інші», – уточнила заступник міністра.

Така форма навчання дозволить зменшити кількість учнів в класі, пояснила вона. Вона підкреслила, що обов’язковою умовою буде провітрювання класів.

«Будемо рекомендувати переводити освітній процес якомога більше на шкільне подвір’я і на вулицю. Уроки фізкультури повинні бути при сприятливих погодних умовах виключно на вулиці, тобто не проводити їх у спортзалах», – сказала Мандзій.

Вона нагадала, що регіони України будуть розділені на чотири зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу: «зелена», «жовта», «помаранчева», «червона». У всіх зонах, окрім «червоної», передбачається навчання в класах.

Нагадаємо, в Україні можливі три сценарії початку навчального року. При низькому рівні захворюваності відвідування шкіл, училищ, ліцеїв, технікумів і вишів буде дозволено у звичайному режимі. У разі високого рівня захворюваності освітній процес буде проходити дистанційно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus