USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випробовувальна місія захисту Землі: апарат NASA успішно врізався в астероїд, аби змінити його траєкторію. Відео

27 Вересня 2022 23:29
Космічний апарат NASA DART успішно врізався в астероїд Dimorphos під час випробувань системи захисту Землі. Це перша спроба людства змінити рух астероїда або будь-якого небесного тіла і запобігти потенційному зіткненню метеорита із Землею.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Зазначається, що космічний корабель Double Asteroid Redirection Test (DART), який за розміром не більше торговельного автомата, врізався в нешкідливий «Діморфос» розміром із футбольний стадіон, на відстані 11 млн км від Землі.

Наголошується, що хоча удар був очевидний відразу, оскільки радіосигнал DART раптово припинився, знадобляться дні або тижні, щоб визначити, наскільки змінився шлях астероїда.

Місія вартістю 325 мільйонів доларів була запланована для того, щоб визначити, чи космічний апарат здатний змінити траєкторію астероїда, зрушивши його з курсу настільки, щоб уберегти планету від небезпеки і стала першою повномасштабною демонстрацією технології відхилення астероїдів.

Наразі на навколоземній орбіті знаходиться близько 27 000 астероїдів.

Потенційно небезпечні астероїди класифікуються як камені розміром 140 і більше метрів, що наближаються по орбіті на відстань понад 7,5 мільйона кілометрів.

Як очікується, у 2024 році Європейське космічне агентство запустить космічний корабель Hera, який вирушить у дворічну подорож до системи астероїдів для збору інформації про наслідки можливої катастрофи.

Нагадаємо, астероїд Dimorphos не становить загрози для Землі, але мета місії полягає в тому, щоб продемонструвати, що небезпечні астероїди, що наближаються, можна відхилити, навмисно врізавшись в них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 28 Вересня 2022 12:19
так це можна розрахувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus