USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Виставка смачної продукції – у Луцьку

14 Листопада 2014 21:00
Короваї-витвори мистецтва, різноманітні хлібні вироби та продукцію бджільництва презентували в облдержадміністрації напередодні Дня працівників сільського господарства.

Експозицію смачної продукції можна було оглянути перед початком урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства в будівлі обради у Луцьку 14 листопада.

У рамках експозиції були представлені усі райони області, а також найбільші виробники хліба. Представник фірми «Волиньторгхліб» Оксана Малецька розповіла, що сьогодні підприємство презентувало понад 30 видів продукції – і здобу, і хліби. Серед них – ексклюзивний коровай із національним гербом України. З її слів, такі святкові хліби виготовляють спеціальні працівники. Після подібних заходів продукцію віддають на потреби малозабезпечених, знедолених, а частина виробів йде у реалізацію. Вона запевнила, що усе, що презентують сьогодні, можна вільно придбати у крамницях.



Заступник начальника управління агропромислового розвитку Ковельської райдержадміністрації Тетяна Шавлай розповіла, що участь у виставці взяв Ковельський хлібокомбінат, продукція якого користується попитом серед населення, попри жорстку конкуренцію з іншими виробниками. Після завершення виставки відвідувачам пропонували скуштувати смачну продукцію.



Представник сільгоспвиробників Камінь-Каширського району Віктор Дмитрук розповів, що у Луцьк привезли продукцію підприємств що виготовляють хліб, а також продукцію «Заготконтори» та ДП Камінь-Каширський «Лісгоспзаг». Так, можна було побачити незвичний для обласного центру продукт – журавлину у цукровій пудрі. З його слів, наразі хліб переважно завозять із інших районів, виробництвом хліба у Камінь-Каширському районі займаються лише окремі підприємці. Попри це, аграрії району зустрічають прийдешнє свято, завершивши сільськогосподарські роботи та намолотивши зерна та виконавши показники із виробництва сільськогосподарської продукції.



У рамках виставки презентували і продукцію бджільництва Волині. Так, усе, що можна отримати з вулика – мед, пилок, прополіс, воскову міль та питні меди презентували дві родини пасічників з Луцька.

«Питними медами Україна славилася з давніх-давен, але це було втрачено у радянські часи. Зараз ми намагаємося відродити традиції медоваріння, дотримуватися стародавніх рецептів», - розповіла представниця родини пасічників Тетяна Дмитрук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 21:55
Прям в точку
балакун Показати IP 14 Листопада 2014 23:05
клас!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus