USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виставка волинської майстрині в Ковелі

4 Листопада 2014 08:00
Людмила Козачук з села Смідин Старовижівського району з дитинства виготовляє ляльки-мотанки. Віднедавна сільська майстриня створює й самобутні картини-аплікації, в яких зображує традиції та побут наших предків. Про це повідомляє ТЦ "Ковель".

Волинь — справжня колиска майстрів народної творчості та фольклору. У населених пунктах області і до сьогодні плекають мистецтво вишивки, займаються ткацтвом та іншими видами ремесел, притаманних українцям з давніх-давен. Людмила Козачук з села Смідин Старовижівського району з дитинства виготовляє ляльки-мотанки. Віднедавна сільська майстриня створює й самобутні картини-аплікації, в яких зображує традиції та побут наших предків. Свої роботи Людмила Козачук представила на виставці у Ковелі, а допомогли їй у цьому чоловік та доньки, які теж мають неабиякі творчі здібності.

Пані Людмила — особистість багатогранна. Чудово малює і пише вірші. Однак, головне її творче захоплення — ляльки-мотанки. Їх Людмила Козачук виготовляє з дитинства, відколи навчилася тримати в руках ножиці.

Роботи майстрині - не просто іграшки. Для неї лялька - це втілення добра. Оберіг людської душі й долі. Символ жіночої мудрості.

В кожну з таких персонажів майстриня вкладає частинку своєї душі. Віднедавна Людмила Козачук створює й ось такі самобутні картини-аплікації, в яких зображує традиції та побут наших предків.

На виставці в Ковелі свої роботи Людмила Козачук представила в родинному колі. Її чоловік - Володимир Васильович пише пісні та грає на різних музичних інструментах. Разом із молодшою донькою Марійкою, яка має хист до малювання, дуетом співають пісні, в тому числі й на вірші самої пані Людмили. А старша донька Козачуків — Леся й взагалі стала співавтором виставки: свої картини вона творить за допомогою нитки та голки.

Родинна атмосфера виставки передалася і відвідувачам експозиції.

Оглянути виставку творчих робіт родини Козачуків у Ковелі можна у виставковому залі міського історичного музею в приміщенні по вулиці Незалежності, 89.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОБЕРЕГИ РУЧНОЇ РОБОТИ ДЛЯ ВОЛИНСЬКИХ БІЙЦІВ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus