USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Виведення військ з Дебальцевого організувала група офіцерів, а не Генштаб

23 Лютого 2015 16:27
Те, що залишилося від Дебальцевого, вже в руках сепаратистів. "Планове відведення підрозділів", як заявили ці події в Генштабі, експерти на Заході назвали черговою поразкою українського війська. Втім, частина знавців в Україні й далі говорить про успішну військову операцію. Журналісти ТСН запитали учасників бойових дій під Дебальцевим про їхню точку зору.

Дебальцевської «кишені» вже немає. Вихід був тяжким. Втрати – жахливі. Але з Дебальцевого вдалося вивезти більшість техніки та зброї.

Машини обстрілювали з усіх видів зброї. Шлях з оперативного оточення – стежка - крізь свинцевий дощ.

8 тисяч українських військових у Дебальцевому – це міф, навмисне, створений доповідачами штабістів. Насправді, там українських військових було лише 2,5 тисячі.

Напротивагу їм - 15 тисяч ворогів, у 7 разів переваги у техніці і живій силі.

Командир на псевдо «Скорпіон» стверджує: не Порошенко винен і не Генштаб винен у тому, що їх взяли в оточення під Дебальцевим. А головним чином – керівник сектору, який приїхав туди лише заробити собі «зірку».


Дорога життя, якою пробиралися військові з оточення була замінована. Всюди – розтяжки.

Виводили особовий склад раптово. Усі засоби зв’язку прослуховувалися ворогами.

«Група ініціативних офіцерів, а також комбриг 128 бригади, а не штаб АТО – спланували виведення українських військових із оточення в Дебальцевому», - стверджують військові.
Так, український герой, керівник розвідки із позивним «Зелений», у масці, бо серед бойовиків – він особистий ворог. З його слів, він та група інших офіцерів, тобто, керівники середньої ланки, а не вище командування Генштабу, спрацювали оперативно, даючи шанс військовим вижити – вийти з оточення.

Також «Зелений» стверджує, що те, що військові останні два тижні утримували Дебальцеве під своїм контролем, - це не завдяки, а на противагу командуванню сектору. Тому у виведенні військ їхньої заслуги – немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus