USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Понад 53 тисячі квартир: визначено, хто з переселенців отримає житло в першу чергу

29 Квітня 2022 21:19
Протягом 2022 року влада планує виділити понад 53 тисячі квартир для 186 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Квартири надаватимуть із ремонтом і мінімальним оснащенням технікою та меблями. Усі такі квартири будуть у державній власності, а після повернення переселенців у свої домівки ці квартири надаватимуть людям, які роками стояли в черзі на житло.

Читати ще: На Волині думають, як придбати житло для переселенців. Наразі є майже 200 квартир

Тимошенко розповів, що наразі влада має завдання зробити базу даних потреб усіх населених пунктів України та розробити концепцію простору кожного з них. Протягом тижня від усіх балансоутримувачів мають надійти детальні дані щодо потреб. Після їхньої консолідації, орієнтовно до 5 травня, перейдуть до розробки концепції відновлення та модернізації України.

Українська влада анонсувала триетапний план відбудови в Україні. На першому етапі тимчасовим житлом мають бути забезпечені усі переселенці. Воно буде доти, поки не відновлять домівки переселенців або люди не отримають компенсацію: квадратними метрами чи грошима.

Читати ще: План відновлення України реалізуватимуть у три етапи, – Шмигаль

На другому етапі відновлюватимуть те, що російські окупанти намагалися знищити: всі міста, усі громади, які постраждали. На третьому етапі забезпечуватимуть житлом усіх, хто захищав чи захищає зараз державу, працює в інтересах суспільства, але досі не має власного житла.

За словами Тимошенка, наразі влада разом з муніципальними працівниками та обласними військовими адміністраціями розробляє план відновлення та модернізації України, основним вектором якого буде «країна з новим баченням» та зміна радянського підходу в містобудуванні, архітектурі та плануванні території країни.

Тим часом Кабмін визначив перелік категорій осіб, які забезпечуватимуться житлом передусім.

«Це багатодітні сім'ї, вагітні жінки, сім'ї з дітьми, люди, які втратили працездатність, пенсіонери. Держава викуповуватиме житло для тимчасового проживання сімей. Також будемо ремонтувати об'єкти житлового фонду, щоб там розселяти людей», – повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також глава уряду зазначив, що у «Дії» українці зареєстрували понад 100 тисяч заявок на відшкодування зруйнованого майна.

Крім того, розширено програму реєстрації на відшкодування знищеного росіянами майна: тепер це також можуть зробити юридичні особи. Найближчим часом функція з'явиться в «Дії».

Нагадаємо, власники пошкодженого або втраченого через війну майна можуть зареєструвати його в додатку або на сайті «Дія». В уряді раніше повідомляли, що подати заяву на відновлення житла невдовзі можна буде й офлайн через Центри надання адмінпослуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 29 Квітня 2022 22:06
а пріорітет який тіы хто з 14 переселенці чи ті вже не рахуюься?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus