USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Взяв ключі без дозволу батьків: поліція з’ясовує, хто дозволив неповнолітньому, який збив у Луцьку 6 людей, сісти за кермо

13 Грудня 2021 20:03
Винуватцеві ДТП, який збив пішоходів в Луцьку, планують завтра обрати запобіжний захід. Наразі поліція з’ясовує усі обставини дорожньо-транспортної пригоди.

Про це стало відомо під час ефіру «Конкурент TV» за участю заступника начальника ГУНП Сергія Козака.

З його слів, водієві, який наразі перебуває у ІТТ, підготовлено матеріали до вручення про підозру, а завтра суд можливо обиратиме запобіжний захід.

Нагадаємо, аварія трапилася 12 грудня, близько 14 години, на проспекті Соборності у Луцьку. Автомобіль Renault Megane, тікаючи від патрульних, здійснив наїзд на пішоходів, що перетинали проїжджу частину по регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора, після чого врізався у дерево. Після зіткнення неповнолітні керманич і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські з громадянами. Окрім цього, втечу від патрульних поліцейських неповнолітні пасажири знімали під музику на відео та навіть встигали публікувати у соцмережах.

Читати ще: Світить від трьох до восьми років за ґратами: затримали 16-річного водія, який збив пішоходів у Луцьку

Як повідомив Сергій Козак, на момент ДТП автомобіль рухався зі швидкістю 120 кілометрів за годину. Попередньо відомо, що він взяв ключі від автомобіля без дозволу батьків.

Крім того, начальник відділу слідчого управління Богдан Шуляр у ефірі «Суспільне.Волинь» повідомив, що на момент аварії порушника наздоганяла поліція, оскільки за кілька хвилин до того екіпаж помітив автомобіль, який перетнув подвійну суцільну смугу.

Наразі, пояснив він, поліція відкрила провадження за фактом ДТП за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Проте поліція також оцінює дії водія, який відмовився зупинитися на вимогу поліції, намагався втекти з місця пригоди. Також слідчі з’ясовують, яким чином винуватець отримав ключі від авто і з чиєї згоди він сів за кермо. Якщо виявлять, що це відбулося зі згоди дорослої особи, її діям також дадуть оцінку.

Богдан Шуляр також повідомив, що, як правило, на Волині фіксують ДТП за участю неповнолітніх мотоциклістів. Щодо кермування авто неповнолітніми, то таких гучних випадків останнім часом не було. Однак в Україні – це не перший випадок, коли тіктокери кермують автомобілем, створюють аварійні ситуації, знімаючи свої пригоди.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
соррі Показати IP 13 Грудня 2021 20:25
поясніть мені тупому, яку роль грає те чи дозволили брати авто, чи ні? Звичайно що не дозволили. Якщо в нього безпосередньо в голові виник умисел покататись на авто та зняти відео в інсту (без врахування того чи йому дозволять покататись чи ні), то що в цій ситуації грає дозвіл??? Хіба що те, що машину вкрав, а потерпілим пофіг чи він із дозволом цю машину брав, чи без - факт що він нею їхав.
адвокат до соррі Показати IP 13 Грудня 2021 21:26
пояснюю тобі,тупому.Якщо хтось з батьків винуватця свідомо дав йому ключі від авто,то вони автоматично стають співучасниками і їм загрожує реальний тюремний термін.Якщо ж малолітній скористався автомобілем без дозволу,то батькам загрожує лиш адміністративна відповідальність.Зрозуміло тобі,тупому?
Лучанка Т до адвокат Показати IP 13 Грудня 2021 23:18
Цей виродок сяде, без сумніву. А недолугі батьки вже покарані, самим його існуванням. Будуть чекати виродка з колонії. Зараз почнуть активно вмовляти потерпілих, пропонуючи гроші. Всіх не купиш.
1000 до Лучанка Т Показати IP 14 Грудня 2021 17:42
ти такий адвокат як із балерини хірург. Які нафіг співучасники, там на батьків адмінка. З твоєї вумної сторони якби він взяв ножа без дозволу батьків і прирізав ним когось, батьки теж були б співучасники?
Культурний до соррі Показати IP 14 Грудня 2021 11:06
Тут юридично ще є така штука, що крайній завжди є власник транспорту. Тобто є такий нюанс, що за кермом була людина , і якщо наприклад(!) вона не могла уникнути зіткнення і це доказала(проплатила), то крайній васник транспорту, бо у підсумку безпосередньо удар наніс же ТЗ потерпілим. Такі у нас в країні закони.
Анонім Показати IP 13 Грудня 2021 20:35
Довиховувались по новому, по модному, що ті неповнолітні через одного якісь дурнуваті.
Народна прокуратура Показати IP 13 Грудня 2021 20:41
Ще скажіть, що цей пиз..к вперше сів за кермо! Дурнуватий вітчим сам і навчив його їздити, сам же й стовідсотково дозволяв йому самостійно користуватись автомобілем, прекрасно знаючи, що це заборонено. Як думаєте, чому такими транспортними засобами дозволяється керувати з 18 років? Зовсім не тому, що раніше людина не може навчитись їздити. Головне, що саме доросла людина усвідомлює, що автомобіль - джерело підвищеної небезпеки для оточуючих. Так це трактує цивільне законодавство України. Вітчим вирішив, що йому закони не писані - має результат
Іван до Народна прокуратура Показати IP 13 Грудня 2021 21:54
100% з вами згідний. Згадую з яким острахом вперше їхав містом з інструктором автошколи, і коли вперше самостійно керував автомобілем в межах міста. А тут однозначно їздив і не раз.
Лучанка Т до Народна прокуратура Показати IP 13 Грудня 2021 23:24
Згідна! Тепер будуть купувати потерпілих. Думаю, грошей не вистачить. Піде у колонію для неповнолітніх.
Вася Олика ПЛ Показати IP 13 Грудня 2021 21:21
Нехай краще його тримають у СІЗО - є дані що йому у під'їзді хочуть звернути шію ....
Лучанка Т до Вася Олика ПЛ Показати IP 13 Грудня 2021 23:27
Видно, що сусіди його «дуже люблять»!
Правозахисник Показати IP 13 Грудня 2021 21:32
Запобіжний захід-тримання під вартою, як суспільно небезпечну істоту!!!
Прокурор. Показати IP 13 Грудня 2021 21:35
Звичайно, малолітній за кермом - злочинець. Але хто бреше? Речниця поліції каже, що патрульні 15 хв, не менше, переслідували авто порушника. Мєнт бреше, що кілька хвилин, так хто з них каже правду?? Це така поліція, що ризику нашими життями? Гонить по вулицях злочинців, замість того, щоб припинити злочин?
Лучанка Т до Прокурор. Показати IP 13 Грудня 2021 23:05
А це принципово, скільки часу за ним гонились? Як припинити злочин, якщо ця падлюка втікала? Добре, що сидить у СІЗО. Може хоч мізки стануть на місце. Мусить відповідати! Це резонансна справа. Не відкупляться. Єдине питання, що сказати постраждалим, які через цього виродка, боряться за життя, і можуть стати інвалідами? Суд має зобов‘язати батьків відшкодувати всі матеріальні і моральні збитки! Виховали бидло - відповідайте!
Народна прокуратура до Прокурор. Показати IP 14 Грудня 2021 11:41
О так, так. Наші прокурори вміють усіх повчати, як правильно робити свою роботу: слідчих, як розслідувати; патрульних, як регулювати дорожній рух; лісників як саджати ліс; лікарів як лікувати; військових як воювати. Ось тільки пряму свою роботу - судові процеси, вони програють начисто стороні захисту! На цьому б краще зосередились!
Павлик Морозов Показати IP 13 Грудня 2021 22:09
Там така родина, ви б знали, то офігіли би. Цього імбіцила вже ловили на кражі ровера. Мати відмазувала. На лавочці, гучна музика, волання... а зробити зауваження не можливо. Мамка вилітає і скандалить. Її діти завжди праві. Це у бидла така фішка. Постійні скандали з батьками других дітей. В цієї трагедіі на 90% винна його мати. Ця недолуга, попустила сина, вигороджувала його, по всіх його чорних справах. Тепер має, що має. Саджати треба його мамку. І це буде справедливо.
Лучанка Т до Павлик Морозов Показати IP 13 Грудня 2021 23:09
Немаю жодних сумнівів! Буде возити йому передачу в колонію для неповнолітніх!
Знаю до прокурор Показати IP 13 Грудня 2021 22:20
Ну а як же у нас в любій ситуації поліцію не обісрати.Ти б якби всрався,то мабуть поліція теж була б винувата.
V Показати IP 14 Грудня 2021 00:10
В нас взагалі суспільство двинуте - порушувати правила, норми, закони, видрючуватись перед поліцією через будь що, навіть через дурнуваті маски вважається круто. Так себе поводить більшість дорослих, то чого ви хочете від дітей і підлітків? Беруть приклад. Тож , бля , круто не підкорятись поліцейським і демонструвати це на всю країну в соцмережах. Докрутились((
Просто Показати IP 14 Грудня 2021 07:43
Як все швидко, коли звичайні полішучки. А Алфьоровій, яка вбивця, ще скоро скажуть, що вона потерпіла. Бо алкаш біг на перехід з швидкістю, щоб ауді розбити і випадково вмер.
Нострадамус Показати IP 14 Грудня 2021 08:06
Усiх, хто закликае до лiнчу... Люди, це ж вашi дiти... А Ви завжди подаете позитивный приклад? Ви розмовояете з своiми дiтьми про можливi наслiдки iх поступкiв? Ви пропонуете переглянути фiльм, який заставить задуматься, а не щоб дивился якiсь стрiлялки - догонялки. А деякi дорослi як iздять? П'янi за кремом, збивають на переходах, втiкають пiсля ДТП... А ЧОМУ втiкають, бо порушують, порушують, порушують... Проблема набагато глибша. А в 16 рокiв багато хто слухае батькiв? Зараз майже усi живуть у вiртуальному свiтi i дехто втрачае зв'язок з реальнiстю, особливо це дiти.
Правда Показати IP 14 Грудня 2021 08:30
Цікаво,а де його батько?Бо якщо це правда про маму,то напевно не витримав.Їздив напевно часто і "з вітерцем",а чому доступні ключі,коли відчим відсутній...Вся ця сімя несе повну відповідальність за скоєне і таких дуже багато,на жаль.
Ага Показати IP 14 Грудня 2021 08:40
Якби в момент дтп швидкість була такою, яка вказана в статті - 120 км год, то б збирати шроші на лікування не було б кому...
Мешканець до Ага Показати IP 14 Грудня 2021 10:40
Погоджуюсь. Стосовно 120 км/год прибрехали, хіба було за хвилини до моменту зіткнення коли тікав на мосту.
Філіп Показати IP 14 Грудня 2021 08:43
В даному випадку поліцію винити не варто, вони не праві що хотіли зупинити злочинця?! Ні, так мало б статися рано чи пізно. Тут винні батьки і сам імбіцил.
Григорій до Філіп Показати IP 14 Грудня 2021 10:43
Звісно не варто, бо там немає кому працювати (про гідну оплату небезпечної праці і надання гідних умов у нас в МВС давно ніхто не чув) і так дякувати, що було кому переслідувати.
З Луцька до Філіп Показати IP 14 Грудня 2021 10:55
Звинувачують не в тому, що хотiли зупинити, а те, як це робили, бо в арсеналi e декiлька способiв i вони мали вибрати найбiльш безпечний. Це те саме, що в товпi людей стрiляти по одному злочинцю, який заховався серед людей...
Григорій до З Луцька Показати IP 14 Грудня 2021 11:01
Так розкажіть будь ласка, як треба було, вкажіть на помилки. Цікаво ж самому. Може лазером з космосу треба було стріляти по дросельні заслоні, чи щоб група кажанів прилетіла на міст і розкинула ланцюги з шипами...
Лучанин до З Луцька Показати IP 15 Грудня 2021 11:03
Наведіть ті кілька способів і якщо вони дійсно дієві станете потрібною людиною в поліції..
Лучанка Показати IP 14 Грудня 2021 09:04
Поліція гониться по місту за порушником, сама створила таку ситуацію
анон до Лучанка Показати IP 14 Грудня 2021 09:48
ти дурнувата або його мамка якшо він порушив і втікаж то за ним обовязково треба гнатися! поліцейські ж не знають хто там, а може воно під наркотою чи пяне і збє когось, якщо не зловити
123 до анон Показати IP 14 Грудня 2021 11:58
чи може тікає, бо труп в багажнику. в них є свої накази та інструкції
спостерігач Показати IP 14 Грудня 2021 14:26
Народ, схаменіться! Ви всі тут такі судді... Якби вам віддати на ваш суд усіх причетних до цієї ДТП - навіть важко уявити, який би був результат...( Обсосали імбицила, його батьків, поліцію, прокуратуру і т.д... Тому так і живемо, і заслуговуємо на те, що маємо! Помоліться краще, подумайте про своїх дітей, допоможіть постраждалим, а суд віддайте Богові та компетентним органам. Не подобаються органи - змініть їх, ви ж живете в демократичній європейській державі. Коли ми навчимося любити один одного, тоді і матимемо гарну державу і щасливу долю, чого вам всім і бажаю! Всім добра!
Джек Показати IP 15 Грудня 2021 01:48
За що його мають посадити я шось не поняв?!За те що авто взяв чи за те що когось в лікарню відправив? В нас якщо не вбив мінімум 5 чоловік і мінімум п‘яний-не саджають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus