USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Взимку українців чекає обмеження подачі електрики

9 Жовтня 2016 19:52
Виконувач обов’язки директора компанії «Укренерго» Всеволод Ковальчук допускає можливість обмеження подачі електрики в зимовий період. Причина цьому – брак вугілля і газу.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

З його слів, у разі нестачі вугілля доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій та Трипільської ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії.

Ковальчук зазначив, що за таких умов ціна буде вищою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ У ЛУЦЬКУ Й НА ВОЛИНІ 10 ЖОВТНЯ

«Так, ціна буде набагато вищою, ніж генерація на вугіллі. Але стійкість енергосистеми країни цього варта, інші варіанти обійдуться набагато дорожче. Або треба буде обмежувати споживачів. Ритмічно, без масових вимкнень», – сказав він.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, з 1 вересня відбулося чергове зростання тарифів на електроенергію для населення, у середньому тарифи на електрику зросли приблизно на чверть – до 97,28 копійки за кіловат-годину.

У серпні, враховуючи те, як триває підготовка до опалювального сезону, Міненерговугілля не передбачало, що взимку віялових вимкнень, імпорут електроенергії чи аварійного ввімкнення газомазутних блоків на електроaстанціях.

У липні в уряді створили штаб для підготовки паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2016 20:45
Знайте - за ЦЕ стояв Майдан!!!
Майдаун до Анонім Показати IP 10 Жовтня 2016 07:01
коментар було видалено
Крук до Анонім Показати IP 10 Жовтня 2016 08:23
Слава Україні!
Тарас Показати IP 9 Жовтня 2016 21:13
Так влада на коліна людей ставить!!! Самі зажираються повніють як тільки до корита а людям свічку запалюй і холодильники відключай включай
Virji Показати IP 9 Жовтня 2016 22:19
За що боролися на те напоролися
pap. Показати IP 9 Жовтня 2016 22:22
Професіонали господарюють. Але це не головне.найважливіше для "більшості"українців , що влада нарешті зрозуміла як не допустити російську "попсу" на україну.
Укроп Показати IP 10 Жовтня 2016 01:50
Шоколад розен взимку і без холодильника можна тримати і в темному намазати. А воопче ми усі до нового року уже в європах будемо, так що то наші проблеми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus