USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як бізнес Порошенка пов`язаний із Волинню

1 Червня 2014 20:30
Уперше президентом країни стала людина, яка офіційно є власником великого бізнесу. Частинка цього бізнесу є й на Волині, - повідомляє "Четверта влада".

У статті 103 Конституції вказано, що президент не може займатися оплачуваною або підприємницькою діяльністю. Петро Порошенко і не займається. Його активами керує батько та молодші бізнес-партнери, які за довгі роки спільної роботи стали його довіреними особами, - пише Сергій Головньов у виданні "Insider".

Згідно з рейтингом українського Forbes, Порошенко посідає шосте місце серед українських багатіїв та управляє активами вартістю $1,3 млрд.

Проте Порошенко зголосився позбутися своїх активів. "Що стосується мого бізнесу, то відразу ж після цього буде укладено контракт з інвестиційною компанією щодо пошуку покупців", - заявив Порошенко вранці 26 травня, коли його перемога в першому турі президентських перегонів уже не викликала сумніву.

Його активи записані на ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал" (ЗНКІФ), створений 2005 року. На момент утворення він називався "ЗНКІФ Петра Порошенка", але 2006-го було перейменовано.

Згідно з інформацією Держреєстру юросіб, 100% акцій фонду належать Петру Порошенку, а очолює структуру його батько – Олексій.

На початку 2013 року Порошенко розповів Forbes про те, що продав свою частку в корпорації "Богдан", яка виробляє автомобілі й автобуси під однойменним брендом, своєму партнерові Олегу Свинарчуку.

INSIDER дослідив структуру власності корпорації. Виявилося, що Порошенко досі має частку в цьому бізнесі.

Як відомо, «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» має завод у Луцьку, який займається зокрема автобусним та тролейбусним виробництвом.

Структура власності ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" украй заплутана. В ній задіяні більш ніж 10 фірм, які часто володіють одна одною через третіх юросіб. Ланцюжок тримачів акцій і засновників виводить на два фонди.

Перший - ЗНКІФ "Сова", 100% акцій якого належать Свинарчуку. А другий – це ЗНКІФ "Прайм Ессетс Кепітал" Петра Порошенка. Спрощено схема власності АК "Богдан Моторс" виглядає так:

Більшість акцій через ТОВ "Мега Авто Логістик", ТОВ "ЛМК-Богдан" та напряму належать ПАТ "ЗНКІФ "Богдан-Капітал".

Більшість акцій цього підприємства ходять по колу. Наприклад, 22% належать ТОВ "Богдан-Індустрія", яке засновано самим ЗНКІФ "Богдан-Капітал".

Якщо відкинути тупикові гілки, корпоративні права цього фонду сконцентровані у ТОВ "Хюндай мотор Україна", засновником якого є ТОВ "Автомобільна група "Богдан".

Серед засновників цієї компанії є Сергій Бєлий і Рудольф Арзуманян – члени правління АК "Богдан Моторс". Іще одна частка належить Олегу Зіміну.

Інші частки уставного капіталу розподілені між фондами Порошенка та Свинарчука.

ЗНКІФ Порошенка володіє ними напряму та через свої продовольчі компанії: "Поділля" та "Зоря Поділля". Разом із фондом президента ці компанії заснував Євген Саєнко – голова наглядової ради "Поділля". По суті, він є ще одним молодшим партнером Порошенка, який відповідає за аграрний напрям у його бізнесі.

Згідно з даними Агентства з розвитку фондового ринку, 2013 року АК "Богдан Моторс" мала виручку 1,05 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
настя Показати IP 1 Червня 2014 20:35
да все понятно
Всезнайко Показати IP 1 Червня 2014 22:54
І шо?
кхулту до Всезнайко Показати IP 1 Червня 2014 23:17
коментар було видалено
ІВАН Показати IP 2 Червня 2014 07:16
Один був бандюга .... Вибрали олігарха! Нуй наро в нас...... Хіба бандюга і олігарх не теж саме!
Реаліст Показати IP 2 Червня 2014 09:30
Зі схеми видно як все чесно і прозоро )))
ПЕТРО КАЛОРІЯ Показати IP 2 Червня 2014 15:08
Ця заплутана схема була НЕОБХІДНА при злочинній владі шанувальників кримінальної субкультури данецкіх. Тепер буде все спрощено, податківці-хабарники будуть кусати лікті і плакати від розпачу та душевних страждань. Бєда?
............ Показати IP 6 Червня 2014 10:30
якщо Завод Богдан Порошенка то чого ж там людям знов пару місяців зарплату не платять.
до .............. Показати IP 6 Червня 2014 10:32
значить з нього буде такий самий президент, якщо людям зарплати не платять
волинянин Показати IP 6 Серпня 2015 08:24
цк просто бандитське угрупування Скільки вовка не корми а відивиться цоб ще вкрасти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus