USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як гей із сорокарічним стажем став гетеросексуалом

30 Червня 2018 19:05
Американець Уінн Томпсон однією з головних цінностей у своєму житті називає зміни. І, певно, в постійному прагненні змінювати себе та світ на краще і полягає секрет його успіху.

Уінна зґвалтували, коли йому було шість. Дитяча травма, байдужість батька, постійний сором та американське суспільство 1950-х років зробили своє – Уінн став геєм. Чоловік постійно збивався зі шляху: ненавидів та не приймав себе, заводив щоразу нових коханців. Вживав наркотики та багато пив. Потрапляв до в’язниці, виходив, а потім знову сідав. Від цього ставало ще гірше. Одного дня він просто довірився Богу і вирішив змінити своє життя.

Про це йдеться на сторінках газети Волинські Новини.

«МЕНЕ ЗҐВАЛТУВАЛИ, А Я СКАЗАВ, ЩО ВКРАЛИ МОЇ ІГРАШКИ»

Уінн Томпсон, який майже 40 років спав з чоловіками, переконує: геями не народжуються. Ними стають люди, які пережили психологічні травми. Чоловік приїхав до Луцька, аби розповісти свою історію і показати: люди, які збилися зі шляху, мають надію на краще життя.

«В Україні мене вразила велика кількість людей, які мають проблеми, але ніколи про це не говорять. Вони соромляться і дуже страждають. Проходив різноманітні консультування та терапії, але це нічого не дало, – зізнається він. – Допоки я не пережив зустріч з Ісусом Христом».

Уінн народився в дуже хорошій сім’ї. Чоловік каже, що батько був інтровертом і не любив відвертостей. Тому між ними завше була дистанція.

«Але я пам’ятаю, що батько дуже мене любив, – каже чоловік. – Коли мені було шість років, група хлопців-підлітків зґвалтувала мене на вулиці. Я не сказав про це батькам. Не знав, як це зробити, соромився, ніяковів і продовжував жити з цим. Мене зґвалтували, а я лише сказав, що ці діти вкрали мої іграшки. Насправді вони вкрали набагато більше. Вони забрали невинність та дитячу чистоту».

Коли Уінну було 11 років, його домагалася 25-літня жінка. Вона навіть не соромилася фліртувати з хлопцем перед очима в його батьків. Жінка робила усе, аби залишитися з ним наодинці.

«Я не розумів, що відбувалося. Не був до цього готовим. Бо був дитиною, – зізнається Уінн. – А тоді вона зробила перший крок і ми переспали. Я дуже заплутався, бо виріс у християнському домі. Звісно, про це ніхто не говорив. Це були 1950-ті роки. У тодішньому суспільстві ніхто не думав про зґвалтування дітей».

ГЕЯМИ НЕ НАРОДЖУЮТЬСЯ

Його батьки дізналися про трагедію, яка сталася з Уінном у шість років, значно пізніше.

Він каже, що мама була просто розбита, вона дуже плакала. А батько як хороший християнин сказав, що їм усім треба стати на коліна і просити у Господа пробачення.

«Ви можете собі уявити: дитині, з якої познущалися, треба було стати на коліна і просити прощення. За що? Що ви відчули б у такий момент? Через цей батьківський вчинок я зробив висновок, що це тільки моя провина», – зізнається чоловік.

Усе дитинство та юність Уінн думав, що він недостатньо хороший, що він брудний та нечистий. Хлопець гадав, що не виправдав батькових сподівань. І від цього дуже страждав.

«Ми з батьком ніколи не були відвертими, мало спілкувалися, – каже Уінн. – Лише пізніше я зрозумів, що він був просто приголомшений, розбитий і не знав, як втішити мене, які слова підібрати. Він і гадки не мав, що можна сказати сину, якого зґвалтували. І тоді я віддалився від батька. Впевнений: якби тато поговорив зі мною, вислухав мене, якби він просто взяв мене на руки, сказав би, що це не моя вина, усе було б не так. Мені були потрібні лише любов та турбота. Бо я був дитиною».

Уінн запевняє: в дитинстві не отримав достатньої уваги від свого батька, тому й став гомосексуалістом. Він каже: хороший батько бере своїх дітей на руки, заявляє про свою любов, лоскоче дітей та грається з ними. В Уінна такого не було. Тому він був дуже голодним на чоловічу увагу.

«Якось я повертався через парк додому зі школи. Мені треба було справити потребу. Туалет був у парку, там мене перестрів чоловік і я дозволив йому зробити усе, що він хотів. Тоді мені була дуже важлива чоловіча увага. Коли батьки не забезпечують емоційні потреби дитини, то вона шукає це в інших людях. Любов, схвалення, захист, здоровий дотик – усе це дуже важливо для дитини», – переконаний чоловік.

Після того як незнайомий чоловік домігся Уінна у парку, той став сексуально залежним. Він пригадує, що тоді секс з чоловіками став для нього дуже важливим, він не міг ним насититися. Тому щоразу повертався у парк і шукав партнерів. Уінн робив усе, що хотів. Він більше не мав меж, а християнська етика на нього не діяла.

«Це дуже страшно. Я став наче канібалом, який хотів їсти живих людей, – каже чоловік. – Я не знав, що роблю».

У 16 років Уінн вирушив до Голлівуда. Він мав гарний голос. Думав, якщо стане зіркою, то люди більше ніколи не дивитимуться на нього зверхньо і не сприйматимуть його як неповноцінного.

«Мене там прийняли. І все було б чудово. Але тоді почалися наркотики, алкоголь і набагато більше сексу. Ця вся історія дуже довго тривала, – зізнається чоловік. – Але через усе це пекло я пройшов недаремно. Бо мав збагнути, для чого я тут. Мене ув’язнили в 13, 14 і 19 років. Усе через наркотики і сексуальну активність. Це було жахливо. Я ненавидів себе. Ненавидів те, ким я став».

ДЖУДІ ТА НОВЕ ЖИТТЯ

Якось батьки Уінна вирішили познайомити його з дівчиною з церкви, у яку вони ходили. Її звали Джуді. Вони думали, якщо їхній син познайомиться з благородною дівчиною, то усе вмить зміниться.

«Це була дурна ідея. Хоч коли я вийшов з в’язниці, ми з Джуді затоваришували. Я навіть закохався у неї, а вона в мене. Але моя дитяча травма не дозволяла нам бути щасливими. Я не розібрався з тим болем, що походив з дитинства. Так і не поговорив про це з батьком. І я тоді образився на Бога. Подумав: «Зі мною трапилося стільки горя, а ти не робиш те, що я просив». Ми всі хочемо швидких змін в житті. Але на все треба терпець».

Тоді Уінн повернувся до старого життя: вживав наркотики та спав з різними чоловіками.

А Джуді сказав, що не може з нею одружитися. Чоловік пригадує, що постійно боровся сам із собою. Але щоразу зазнавав поразки.

«Я падав донизу. Переходив від одного коханця до іншого, – каже він. – Це мені не подобалося. Але я робив це, бо почувався неповноцінним. Зовсім не поважав себе. Бо мою гідність вкрали».

Одного ранку Уінн прокинувся, глянув у дзеркало і злякався. Він побачив там порожнечу. А ще – чоловіка, який швидко старіє. Того дня він збагнув, що у житті є кращі речі за алкоголізм і наркотики. Уінн впевнений, що це Бог йому показав. Тоді чоловік зрозумів, що втомився від такого життя. І був готовий зробити усе, щоб змінитися. Йому раптово захотілося піти в церкву, яку відвідувала його мама. На той час батька уже не було серед живих.

«У неї на обличчі відразу з’явилася усмішка. І ми пішли до церкви. Я сів на останній ряд. Туди, де сидять усі грішники, – жартує Уінн. – Щотижня пересідав на один ряд ближче. Нарешті настав час, коли я сидів біля своєї мами. Вона представила мене пастору. Коли він почув мою історію, то навіть не знав, що мені сказати. Він був дуже добрим і щирим. За багато років я нарешті почувався у безпеці. Моє життя почало змінюватися. Бог бачив усередині дорослого чоловіка розбитого шестирічного хлопчика і допоміг йому».
Уінн порівнює гомосексуалізм з наркотичною та алкогольною залежністю. Він переконаний: якщо залежна людина впустить у своє життя Бога, то трапиться диво.

«Я більше не гомосексуаліст. Мене не ваблять чоловіки. Я не сексуально залежний і не вживаю наркотики та алкоголь. У мене немає думок: хоч би не зірватися. Зі мною трапилося диво. Знаю багатьох людей, які скажуть, що це неможливо. Але це моя історія і це правда. Я був ніби сліпий, а Бог дав мені зір», – сказав він.

Уінн таки одружився. З тією самою Джуді. Її чоловік помер і жінка залишилася сама. І хоч Уінн жив у Південній Африці, а Джуді – в Каліфорнії, це не завадило їм знайти одне одного через інтернет. Вони знову зустрілися, знову закохалися. Як уперше.

«Написав їй, попросив вибачення. Коли чоловік іде від жінки до чоловіка, то це дуже боляче. Така жінка думає, що недостатньо гарна чи недостатньо розумна. Я зробив вибір на користь чоловіка, але так і не узяв відповідальність за свій вчинок. У мене завжди був винен хтось інший: батько, який мене не підтримав, поліція, яка мене затримувала, але не я. Налаштував камеру і сказав: просто тут, через інтернет, стану на одне коліно і зроблю тобі пропозицію,– зізнається чоловік. – Більше не можу чекати. Джуді відповіла: «Не треба, бо я й так вийду за тебе».

Уінн переїхав з Південної Африки в Каліфорнію. Вони одружилися 6 червня 2009 року.

«Наше весілля було у горах. Все було дуже просто, бо ми не мали грошей, – каже він. – Але було дуже красиво та душевно. А це головне».

На запитання, чи не хотілося б Уінну повернутися до гомосексуалізму, він лише усміхається, а потім додає: «У людини завжди є слабке місце. Якщо на нього натиснути, то може трапитися біда. Найбільша моя інвестиція – моя дружина. Я її дуже люблю. Яким прикладом я був би, якби ставав на хибні стежки знову і знову? Всі сказали б: «Бачиш, це не працює». Я більше не хочу бути гомосексуалістом. Бо у мене є краще».

Лілія БОНДАР, Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сергій Показати IP 30 Червня 2018 19:22
Церковна шизофренія...В Америці він напевне нікому не треба, то ж приїхав до нас "проповідувати". Аууу, ми у 2018 році живемо, не у 45-му!!!
123 Показати IP 30 Червня 2018 19:54
І навіщо це тут??
Анонім Показати IP 30 Червня 2018 19:56
Було вже,для чого жирним шрифтом писати?Що в нас так багато геїв,це інструкція як стати нормальним?
Анонім Показати IP 30 Червня 2018 20:18
Як це навіщо? Він, мабудь, протестант. А вони часто проповідують, розповідаючи про свою історію, свій досвід. Хоч я і не протестант, але поважаю чоловіка, який не соромиться розповідати про свої помилки з надією уберегти від таких помилок когось іншого.
Анонім Показати IP 30 Червня 2018 20:28
Ще напишіть про те як наркоман із стажем вилікувався і тому це не страшно
Справедливий Показати IP 1 Липня 2018 08:34
Навіщо ця недолуга пропаганда? Пропагуєте, як це нормально - бути геєм? Немаю особливо нічого проти них, але непотрібно робити геями наших дітей. Це не наше.
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 1 Липня 2018 09:46
Прозрів, вилікувався - і слава Богу! Як довго він до цього йшов. Розповів із надією, що інші не повторять його шляху. Хоча, це й неможливо.
Фууууу Показати IP 1 Липня 2018 10:45
Фууууууу
Лучанин Показати IP 2 Липня 2018 09:22
Це можна сприймати як закид різного роду бездумним євроінтеграторам: геями не народжуються ними стають, тобто - це не норма, а психічний розлад, а в Європі і вже в нас люди із таким розладом ходям парадами. Якщо проповідують хворий спосіб життя, то це вже схоже на захід європейської цивілізації. До речі, мусульман зараз близько 25% у світі і кількість їхня росте. Одна з причин, ті хто називають себе християнами такими перестали бути... І як то пишеться не можна одночасно служити Богу і мамоні. Не можна одночасно писати звернення про надання автокефалії Церкві і проводити у себе гейпаради. Як це взагалі можна поєднати і чи може бути із цього якась користь?
Tink Показати IP 3 Вересня 2018 19:11
Такі розповіді погані тим, що вони поширюють віру людей, що гомосексуалами стають, ігноруючи купу досліджень, що це не так, і в таких питаннях авторитетною є позиція вчених, а не лівого типа з психпроблемами. Так, події що з ним стались страшні і це здвинуло його психіку, але це не зробило його геєм, це навіть не схоже на гомо в принципі: в нього не було ні любові, ні симпатій, ні якихось ще почуттів до чоловіків, а зглягатись теоретично можна з будь-ким, коли мета лише в зляганні, а не в прояві почуттів. Максимум що він може бути бі і в важкий час його переклинило на чоловіків, а коли він більш-менш справився зі своїми проблемами, асоціації з тим нелегким періодом відштовхують його від зв'язків з чоловіками. Хоча я думаю, що через психічні проблеми він вів себе нетипово (якби він ріс в нормальних умовах), бо так на той час було легше, ніж розбиратись в тому лайні всередині себе. Коротше кажучи, це одинокий індивідуальний випадок, щоб робити такі голосні заяви: якщо з А слідує В, це ще не значить, що з В слідує А, це навіть в школах проходять.
Анонім Показати IP 9 Листопада 2019 16:26
Привет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus