USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Корупційні лабіринти волинської освіти: як четвертий місяць школі (НЕ)призначають директора

10 Грудня 2015 08:00
Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Суходоли Володимир-Волинського району – вже четвертий місяць без директора. Попередній звільнився за станом здоров’я, а нового за цей час так і не призначили.

Педагогічний колектив пропонує на посаду дві кандидатури, однак районний відділ освіти відмовляється розглядати обидві, відправивши кандидатів у кадровий резерв. Натомість, керівництво району активно просуває свого кандидата.

Отож, 1 вересня цього року директор школи села Суходоли Марія Бунда звільнилася з посади за станом здоров’я. Нового керівника районний відділ освіти, вочевидь, призначати не поспішає, адже уже 4-ий місяць школа – без директора. Спочатку колектив попросили зачекати, мовляв, вибори – не до того. Тим часом, виконувачем обов’язків фактично на безоплатній основі (без доплат за додані обов'язки) призначили завуча школи Таїсію Кісель.

Однак вибори минули, а віз – і досі там.

Тим часом, тема однієї школи на Волині вже наробила галасу на весь район. Так, на одному із форумів Володимира-Волинського користувачі пишуть, що голова РДА Наталія Василець просуває на посаду директора Суходільської ЗОШ свою куму Аллу Рясик.



На форумі йдеться про те, що, свого часу, кандидатка на посаду директора школи, яку активно рекомендує Володимир-Волинський районний відділ освіти, була класним керівником першого класу у ЗОШ №3 княжого граду. Однак, після неодноразових скарг з боку батьків, класне керівництво у неї забрали. Наразі Рясик працює у тій же третій школі вихователькою групи продовженого дня та вчителькою молодших класів.

Водночас, колектив Суходільської школи запропонував на противагу свого кандидата – досвідченого педагога і господарника із великим досвідом роботи Анатолія Верка.

Вибір без вибору

«Верко користується авторитетом серед педагогів району та батьківського комітету, має значний досвід в адміністративній роботі, зокрема, працював на посаді начальника відділу освіти Володимир-Волинської РДА та зарекомендував себе як високопрофесійний, толерантний, людяний керівник», – каже в один голос колектив, який звернувся до відділу освіти Володимир-Волинської РДА з проханням розглянути кандидатуру Анатолія, який попередньо подав заяву на цю посаду.

Однак, як стало відомо пізніше, кандидатура Верка нібито не задовольняє районне керівництво. Подейкують, що причиною є певні "політичні" мотиви.

Тим часом, 12 листопада, інший кандидат від школи, депутат місцевої райради Вікторія Середа подала заяву про розгляд власної кандидатури на посаду директора. Себто, окрім Алли Рясик, яку просувають в РДА, на посаду директора навчального закладу претендувло ще двоє: Верко та, так би мовити, нейтральний кандидат Вікторія Середа.

За зачиненими дверима

Вже 13 листопада відбулося засідання атестаційної комісії районного відділу освіти, яка мала би вирішити питання призначення директора школи. Утім на збори запросили лише одного кандидата – Аллу Рясик.

Так, атестаційна комісія з 5 чоловік чотирма голосами «рекомендувала» кандидата Рясик на посаду директора Суходільської ЗОШ. Натомість заяви інших двох претендентів не розглядалися, про заплановане засідання їх не попередили.

Своєю чергою, інший кандидат, Вікторія Середа як депутат Володимир-Волинської районної ради, подала звернення на ім’я тодішнього начальника відділу освіти Володимир-Волинської РДА Алли Мельник з прохання пояснити, чому її, як одного із претендентів на посаду директора школи, не попередили про місце та час проведення атестаційної комісії, і у чому, власне, причина відмови щодо призначення її на бажану керівну посаду.

У відповідності до п. 3.8 наказу № 930 від 06.10.2010 р. (редакція від 30.03.2013) «Про затвердження Типового положення про атестацію педагогічних працівників» «Засідання атестаційної комісії з метою атестації особи, яка претендує на зайняття посади керівника загальноосвітнього та позашкільного навчального закладу, проводиться у разі необхідності. (Пункт 3.8 розділу III доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства освіти і науки N 1135 ( z1417-13 ) від 08.08.2013 )», тому вважаю, що відділ освіти повинен був поінформувати мене стосовно дати і часу проведення засідання атестаційної комісії додатково; про невідповідність строку подання моєї заяви законодавчим актам не йдеться, оскільки чіткі терміни у даному випадку законодавством України не визначені, оголошення про конкурсний відбір на заміщення вакантної посади з встановленими критеріями відбору у ЗМІ (в тому числі, на сайті відділу освіти) не розміщувалося», – йдеться у тексті депутатського звернення Вікторії Середи.



Втім, відповідь не надійшла ані у встановленому законом порядку, ані пізніше – за станом на 9 грудня.

Всіх неугодних – в кадровий резерв

20 листопада відбулося друге засідання атестаційної комісії, на яке вже врешті запросили інших двох кандидатів.

«Рекомендувати для зарахування у кадровий резерв», – таку відповідь отримали Верко і Середа.

У районному відділі освіти на запитання кандидата Середи, чому атестаційна комісія не розглянула одразу трьох кандидатів, повідомили, мовляв, заяви претендентів розглядаються по мірі їхнього поступлення.

«Ніхто мене не попередив, коли відбудеться засідання атестаційної комісії. Сказали: ми її (кандидатуру Алли Рясик) вже рекомендували. Ви запізно принесли заяву», – резюмували у районному відділі освіти Вікторії Середі.

До кадрового резерву потрапив і інший кандидат – Анатолій Верко, отримавши від атестаційної комісії відповідь: «Хочете керувати, поїдете в Стенжаричі (село в Україні, у Володимир-Волинському районі - ред. Населення становить 492 осіб.). Ми даємо рекомендації».

Показовим є те, що, за станом на 13 листопада, у день, коли відбулася перша атестаційна комісія, районний відділ освіти мав на руках заяви від усіх трьох кандидатів. Тому, чому на перше засідання атестаційної комісії не запросили усіх одразу, питання, схоже, риторичне.

Не надто поменшало питань у колективу школи після зустрічі з губернатором області Володимиром Гунчиком, який 23 листопада перебував з візитом у Володимир-Волинському районі.



Частина педагогічного колективу Суходільської ЗОШ

На прохання освітян призначити директора з числа запропонованих ними кандидатур, голова Волинської ОДА відповів: «Відділ освіти має право призначати, кого вважає за потрібне».

Окрім того, емоційно наголосив, мовляв, не хочете директора, якого вам пропонують, то так, як хочете ви, також не буде. Зрештою Володимир Гунчик пообіцяв протягом тижня вирішити це питання.

«Голова облдержадміністрації та керівництво району зійшлися на тому, що варто ще раз оголосити конкурс на заміщення вакантної посади керівника, а на час проведення конкурсу призначити виконувача обов'язків директора школи, який пройде співбесіду в обласному управлінні освіти та науки», – йдеться в матеріалі на сайті Волинської ОДА, датованому 24 листопада. Втім, за станом на 9 грудня, школа досі не отримала обіцяного керівника, навіть тимчасового.



Голова Зарічанської сільської ради Ігор Пальонка, голова РДА Наталія Василець, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик



На відео, знятому під час прийому губернатора одним із волинських ЗМІ, зі слів очевидців, не відображено усього колориту розмови, а деякі подекуди надтоемоційні та провокуючі ремарки керівництва району вирізані.

Отож, аби дізнатися, як насправді вирішується питання про призначення директора Суходільської ЗОШ, ІА Волинські Новини надіслало інформаційний запит на ім'я губернатора області Володимира Гунчика.



Окрім того, аби почути офіційну думку керівництва району, видання звернулося за коментарем до голови РДА Наталії Василець.

На запитання, чому так надовго затягнувся процес призначення директора, посадовець відповіла: «Призначенням займається відділ освіти, там же підписують наказ. Протягом двох місяців, від початку навчального року, жодних заяв від кандидатів не надходило. Колектив школи протягом цього періоду також не висував своїх кандидатур».

Окрім того, за детальною інформацією щодо процедури та задавненого процесу призначення директора цієї школи посадовиця порадила звернутися у районний відділ освіти за номером телефону (03342) 2-46-09.

Однак, ані за номером телефону, який порадила нам голова РДА, ані за іншими номерами (03342) 2-04-95, (03342) 2-04-95, (03342) 2-17-61 поспілкуватися бодай з кимось, на жаль, не вдалося. Жоден із телефонів не відповідав протягом дня.

Так, до керівництва відділу освіти назбиралося безліч питань. Зокрема, хотілося б почути, як саме відбувається процедура призначення директора, чи є таки погоджена кандидатура, чому, власне, процес затягнувся, скільки було заявників, чому на атестаційну комісію не запросили усіх кандидатів тощо.

Аби почути відповіді на ці та інші запитання, ІА Волинські Новини надіслало ще один тематичний запит, проте вже у районний відділ освіти.



Видання сподівається отримати відповідь у встановлений законом термін. До слова, нагадаємо, що колективне звернення педагогів щодо прохання призначити директора Анатолія Верка, а також депутатське звернення іншого кандидата Вікторії Середи, залишилося у відділі проігнорованим.

Маємо надію, що інформаційний запит ІА Волинські Новини колекцію подібних без відповіді не поповнюватиме.

Зміни таки є...

Післявиборчий процес вносить свої корективи в роботу установ та структур району. Певні зміни таки відбулися. Щоправда, наразі лише у кадрових питаннях відділу освіти та Володимир-Волинської РДА. Так, 30 листопада відбулася перша сесія новообраної Володимир-Волинської районної ради, під час якої обирали її голову і заступників. Відтак, крісло заступника голови Володимир-Волинської районної ради отримала згадана начальник районного відділу освіти Алла Мельник.



Ліворуч – депутат Володимир-Волинської районної ради, кандидат на посаду директора Вікторія Середа, по центру – екс-голова районного відділу освіти, новообраний заступник голови Володимир-Волинської районної ради Алла Мельник.

Під час голосування за кандидатуру Мельник, як повідомляють місцеві ЗМІ, депутати висловили чимало зауважень до її роботи саме на посаді начальника районної освіти.

«Причин не виносити кандидатуру Мельник на заступника було названо більше, ніж достатньо, але, напевно, потрібно було дотримуватися «новоствореної коаліційної домовленості», тому кандидатура була все ж таки висунута», – йдеться у друкованому матеріалі видання Місто вечірнє.

Замість слів автора

Вибори – це час змін. Цього, принаймні, бажає кожен, хто віддає всій голос за партію, кандидата чи ідею. Але прикро усвідомлювати, що інколи замість змін ми бумерангом отримуємо старі проблеми, старі закони, ретельно замасковані під іншими політичними кольорами.

Можливо, посадовцям варто усвідомити, що проблема одного маленького колективу, це проблема району-області-країни, а не кількох десятків людей, які втомилися шукати виходу у довгих корупційних коридорах системи.

Зрештою, отримавши за останні місяці більше відмов, аніж розуміння, колектив школи написав письмове звернення до голови обласної ради Ігоря Палиці з надією на те, що там освітян, врешті-решт, почують.



Інформаційне агентство Волинські Новини повідомить читача про перебіг подій та контролюватиме своєчасне надходження відповідей від установ, до яких були надіслані запити.

В матеріалі використані фото та відеоматеріали волинських видань: Буг, Місто вечірнє, а також прес-служби Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 75
освітянин Показати IP 10 Грудня 2015 09:14
що Ви хочете-начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації досі немає, це вже майже рік! Теж на кону напевно .
життя - буття до освітянин Показати IP 11 Грудня 2015 22:31
АЙ БУДЕ ТРЕТІЙ МАЙДАН, БУДЕ....І НЕДОБРОМ ЦЕ КІНЧИТЬСЯ ДЛЯ ТОЇ ПРИКОРИТНОЇ П...ТИ, ЯКА СКРІЗЬ ПОЗАСІДАЛА. НЕ ЗА ТЕ КРАЩІ СИНИ ГИНУЛИ, ЩОБИ ДАЛІ ЗЛОДЮГИ І ХАМИ БІЛЯ КОРИТА СИДІЛИ...ЗА ОДНЕ СТРАШНО- КРОВ МОЖЕ ПРОЛИТИСЯ...ТІЛЬКИ ВЖЕ НЕ В СТОЛИЦІ!!! ЗВАЖТЕ НА ЦЕ !
Завуч до освітянин Показати IP 11 Грудня 2015 22:51
А Вам не здається, що за гунчиками, васильцями, мельничками, кревськими, та іншою тою бюрократичною сворою люстраційні смітники нудьгують?...
Добряк до Завуч Показати IP 12 Грудня 2015 07:43
Був час для них,. Упустили. Ще людська люстрація їх чекає
Володимир Показати IP 10 Грудня 2015 10:08
Алку в шию гнати давно пораяк і ту недалеру керовніцу Василець. Одне діло********, інше - керувати районом. Вже пустили той район нижче плінтуса. Крім того А. Мельник а точніше її чоловік мають бізнес завязаний на харчуванні дітей у школах. Глягьте її декларацію про доходи і все стане зрозумілис, чого вона так лиже...
Люба Показати IP 10 Грудня 2015 10:09
Був нормальний кандидат ві УКРОПу на голову райради чого не вибрали? Потурай би швидко поставив на місце зад*ипану вискочку Василець і її слугу Алку!
Олександр Показати IP 10 Грудня 2015 11:50
В даному випадку формально ніби витримані процедурні моменти в частині попередньої атестації кандидата на посаду директора школи. Проте зрозуміло, що в цій ситуації цього не достатньо. Вивчення професійних якостей всіх прентендентів, вивчення думки колективу хоча і не передбачено нормативно, але зняло б напругу. "Політична доцільність" і "домовленість" і далі "рулять". Питання до всіх нас: "Що змінилось?" Відповідь ... Р.s. Це вже не перший такий випадок кадрових рішень в освіті району.
Суходілка Показати IP 10 Грудня 2015 12:28
Мельничка вже свого носа скрізь всадила))))вона там де "лєвак"завжди присутня!!!!!
безіменний Показати IP 10 Грудня 2015 18:16
Совість би мало те вище начальство і хоча б раз подумало про людей. Я цей колектив знаю багато років і просто не розумію навіщо пропихати до мудрого дружного колективу таку "компетентну" кадру
Тітка Показати IP 10 Грудня 2015 18:41
Так треба чесно писати, що кандидатка від Василець - її кума! Це ж весь район вже знає! А ще вона вчитель початкових класів і спеціаліст ІІ категорії - це тепер прямий дозвіл на посаду директора для атестаційної комісії? І хтось хоче довести, що все справедливо чесно і прозоро? Хтось хоче довести, що все робиться для людей і для дітей? Ще Мельник про дітей ніколи не дбала. У неї в кожному оці по "баксу" і за ними не бачить ні світу ні людей. А ще можна перевірити скільки часу за її керування не був призначений директор школи у Зимному, а призначили молоду особу з політехнічною освітою. Це все стиль "керування". Все для людей
Освітянка до Тітка Показати IP 10 Грудня 2015 20:33
Чому, і з яких причин А.Л.Верко компетентний, толерантний, мудрий управлінець не заслуговує з точки зору Мельник А., Василець Н. і тому подібних, бути директором і очолити цей колектив. Хто з освітян району та і області може сказати щось погане про Верка А.? А ви шановні керівники подивіться на себе збоку і задумайтесь!!!
Тітка до Освітянка Показати IP 10 Грудня 2015 21:29
За Верка в освіті ніхто поганого не скаже на відміну від його "послідовників". Гріх його - це гріх усіх Регіоналів. Он Мельник на всі збори регіоновські ходила зі Скубою і Мілєнтьєвною, але ж тіпа партії не зрадила. Ну в неї д*па велика - може і на двох унітазах ой, пардоньтє партіях, втриматися.
ха-ха-ха Показати IP 10 Грудня 2015 20:19
Саме за "ініціативи" Мельник провели у червні ліквідацію методкабінету відділу освіти, а за день знову створили. Винесли рішення на сесію міської ради, а там одних "своїх" директорів шкіл пачка, проголосували "як тьотя сказала", бо директор-депутат інакше не може. Е-гей, є люди з економічною освітою? Порахуйте які то грошики прокрутилися в установі при такій ліквідації. Подейкують, що ліквідаторам ще й премія дісталася. Такі то кєровніки кєрують
Правда до ха-ха-ха Показати IP 11 Грудня 2015 02:02
Може прийде час і її с...у скрутить! Потвора регіонівська!
Василиса до Правда Показати IP 31 Грудня 2015 19:59
Алка завжди хвіст за вітром тримала! Хапуга ще та! І з монастирем крутила в Зимному, і з Крупичем з Дублян,і колектив у школі хороший розпавсяз її легкої руки. Понабирала як не Кобиних родичів, то циганських "невест".Толку тепер-нуль!!!!! Добре хоч "ДІРЄКТОР СУПЄРРРР" тепер школою керує в Зимному. А Мельничка далі просувається. Ну-ну.....
Дядя Показати IP 10 Грудня 2015 22:37
спостерігаючи розвиток подій, наступне звернення полетить мабуть до Кабміну... Привладним структурам пора сідати на валізи.
Спостерігач Показати IP 11 Грудня 2015 03:00
А п. Середа не вчитель початкових класів? за скільки років, що працює в школі багато зробила для її розвитку? - Нічого не помітив, тоді чим заслужила довіру? Чим може похвалитися? Певно кількістю недолугих депутацьких звернень, звинувачень, гострих слівців, викликів на базарі. Зібрати колектив і піти поскаржитися до Гунчика - на це розуму багато не потрібно, а зібрати колектив і організувати корисну справу для дітей - на це розуму не вистачає. Не туди пишите, шановні! Щоб справи у школі пішли у гору- пишіть у Фонди розвитку, їх зараз достатньо, але для цього мало листа щастя, потрібно докласти трохи умінь,знань, розуму, походити по установах і організаціях, затратити час. Чи затратити час - це не про вас? Звичайно у вчителів його зовсім мало, бо після обіду у школі уже нікого не побачиш, а про канікули просто мовчу. Час, час, час.... У суходільській школі він не біжить він зупнився у минулому. Як згуртований колектив має завести той годинник, коли він стільки років стояв. Суходолам потрібен годинникар, який залишить все без змін - СВІЙ. Родинні підряди, холодні, темні і напівпусті класи-це їхнє майбутнє Вибравши шлях звинувачень, обливання брудом, збирання пліток - це по-вчительськи. Правильний шлях для розвитку школи! Молдці 12! Від бруду можна відмитись коли він безпідставний, а як відмиються ті, що його ллють. Ви хоть задумуєтесь наскільки забрехались? Вчителі-пліткарі, краще плетіть маскувальні сітки, то хоть дурне у голову лізти не буде Вибирайте дорогу мудрості, підтримки, допомоги і доброти, а зі злістю і ненавистю України не збудуєш Люди, ви взагалі вірите, що на посади можуть сьгодні призначати молодих і незалежних? Ні? Тоді майбутнього нема. Хоча когоб не призначили, вседно потім пришиють кума, свата чи брата, шкода , що стаждають невинні люди І досвід - це не головне. Головне бажання працювати, вчитися і рости. Бажання, яке немає боязні відповідальності, яке може рухати Україну вперед. Не відбивайте це бажання, задумайтесь. Гуртом і батька добре бити, але ми гуртуватися повинні не для того, щоб бити, а для підтримки і допомоги. Повірте, дайте шанс один одному Не все так погано- шукайте світлі сторони і обов'яково знайдете! На останок хочеться побажати молодим кадрам РДА не сумніватись і не зупинятись, через всі перепони гуртуйте коло себе однодумців, а їх немало. Вперед!
Правда до Спостерігач Показати IP 11 Грудня 2015 11:37
Якщо то пише Василець, тоді скажіть мадам, хто вас на посаду просунув? Чия ви людина? Невже думаєте що у районі будете так керувати як своїм чоловіком вдома.Ви посміховисько!!!!!! То якій бабі треба бути безтолковій чи засильно владній щоби міліція виїзджала на сімейні скандали? За собою дивись, а не копирсайся в освіті - там ти не тямиш, як і твоя ч*ора мельничка.А сітки можеш поплести сама, а не інтриги!
безіменний до Спостерігач Показати IP 11 Грудня 2015 11:48
На п. Середу, як ви кажете, батьки не жаліються у вищі інстанції. Та й категорія у неї не ІІ (друга), як у ставлениці Василець, а ВИЩА.
Освітянка до Спостерігач Показати IP 11 Грудня 2015 15:45
Конспект "спостерігач" писала всю ніч?!!! Мудро... Тупо! А пробували на зимових канікулах сидіти у школі і працювати коли опалення відключають, коли вазони мерзнуть і пропадають!!! Пліткарями обзивати Вчителів?!!! А статтю ВИ читали УВАЖНО?!!! Там на всі факти є посилання на джерела інформації. Але ВИ про Фонди, про розвиток школи... Думайте, що пишете, майте здоровий глуз і совість (проаналізуйте кошти які йдуть на розвиток шкіл, знаєте про ФОНДИ РОЗВИТКУ то і знаєте ви це) Але треба ж "достойно вийти з ситуації" НЕ ВІДМИЄТЕСЬ!!!
знаю що кажу до Спостерігач Показати IP 11 Грудня 2015 19:58
хахаха . Середа просто крута тьотка. Її головиха і Ко бояться , вона їм як кістка в горлі, бо завжди має свою думку а не стелиться перед усіма як деякі. Колективу респект - ви мегакруті. Йдіть до кінця. Рабів до раю НЕ ПУСКАЮТЬ!
Алла до Спостерігач Показати IP 11 Грудня 2015 20:45
Середа заслужила повагу людей тим, що завжди дбає про дітей. Вона не буває байдужою до людськоі біди. Так, вона запальна, але це через те, що не терпить нахабства і несправедливості. А вам пані має бути соромно, бо ви привикли, щоб за вас інші роботу виконували. Пояснюю чому - стали до влади, то дбайте про людей, а не про власний гонор. У фонд розвитку ви напишіть і ще куди там треба, щоб школи не застрягали в минулому, а були хоч трішки схожими на приміщення РДА. А кума хай ще трошки набереться досвіду , бо вчителі з 3 школи регочуть з неі поза кутками. Середа цій пані явно не зубах...
Віктор до Спостерігач Показати IP 12 Грудня 2015 08:36
Пані Спостерігач! А ВИ багато ходите по "установах і організаціях" для того, щоб справи району пішли вгору? Чи думаєте, що для цього потрібне лише чиєсь (чуже) тепленьке ліжко? "Молодим кадрам" (Аллі Рясик) хочеться сказати, що "бажання працювати,вчитися і рости" у Вас ніхто не відбиває, але проявіть себе спочатку там, де Ви є сьогодні...
Освітянка Показати IP 11 Грудня 2015 08:04
Полетить .... І хай... Уже мабуть в дорозі...
Оксана до Освітянка Показати IP 11 Грудня 2015 10:32
Пані Василець пишіть під власним іменем. Ваш стиль писанини вже давно розкусили і тут у коментарях і на форумах. Ви нуль і нуль зробили для району. В безодні невідомості прийшли - туди ж підете і потягнете за собою шлейф недоброї слави. Що доброго ви зробили????Нічого, тільки кумів своїх прилаштовуєте.
Клава Показати IP 11 Грудня 2015 09:23
Що не пройде і півроку, а "Волинські новини" на своїх сторінках таки про Мельник згадають! І ні одних новин хороших
до Клави до Клава Показати IP 13 Грудня 2015 20:59
А що доброго може бути з Мельник повязано? Скандальна баба, така і репутація
степко Показати IP 11 Грудня 2015 10:22
А гунчик то який мудрий і толковий !!!!!! Ха ха. Компетентний прям у всьому. Блін і не гонять...
Вася Показати IP 11 Грудня 2015 13:55
А правда така, що правди немає. Немає справедливості. Василець чогось досягнула, що стала головою РДА? Всі скажуть, що нічого. За нею інша правда - Діброва. Регіоналки Мельник з Кревською зі своїми "звьоздами" в голові теж мають свою славу на все місто і район. Але ж то не мішає лізти по головах і людей не помічати. Щось змінилося в цьому житті? Чи головним так і залишаться тупість, ницість, родинні піраміди та політичні інтриги.
Оксана до Вася Показати IP 11 Грудня 2015 15:44
Золоті слова. Народ дурять, кумівство розвели і думають, що так завжди буде.
Алла до Оксана Показати IP 11 Грудня 2015 20:49
Отож бо, не за таке життя наші чоловіки воюють на сході. Вони змушені там кров проливати, а тут як був бардак і корупція, так і далі є!
Вася до Алла Показати IP 11 Грудня 2015 21:33
Вже пора їм повертатися і тут порядок наводити
Освітянка до Вася Показати IP 12 Грудня 2015 10:07
ГАНЬБА Діброві!!! Суходільці на місцевих виборах 2015 віддали за нього свої голоси, а він їх "КИНУВ"!!! (Бо Василець Його ставлениця). Якщо по району обрали СЕРЕДУ В.П. то не шкодують і знають за що, бо її депутатські звернення знають усі, і вони дієві, якщо треба то розкажем на всю область і не тільки!
Володимир Показати IP 11 Грудня 2015 15:48
Я вчився у Суходолах і жодних скарг на Вікторію не було. І якщо Спостерігач, то Василець, то ганьба вам пані. Її недолугі депутатські звернення дієві, Волиньобленерго взула - взула. І це з останнього. Ви забагато на себе берете і певно хочете нешавновна панянко злітати у смітник. Рясик - НЕ ПРОЙДЕ!
коля. Показати IP 11 Грудня 2015 16:25
Спостерігач хоче бути годинникарем у суходолах?і не соромно за такі слова?ганьба такій владі яка плює на людей.p.s.так завжди не буде!
Уляна Показати IP 11 Грудня 2015 16:48
Мої діти вчаться у цій школі - до колективу жодних претензій, а лише щира вдячність. У школі проводиться багато різних свят і урочистостей на вищому рівні. Вчителі дбають про ВСІХ дітей, не дивлячись на статуси і статки. Їм є діло до всього - чи їв, чи не змерз, чому не вивчив уроки і т.д. Відправила дітей в школу і спокійна, бо знаю, що там у безпеці. А от те, що Василець ще хоче повісити на вчителів благоустрій школи - занадто. Вони і так і муляри, і штукатури, і швачки і т. д. Нехай РДА подумає трошки про стан школи, а то взимку в дітей в класах вода замерзає... Зато треба вкластися в ліміти! А винні вчителі ( парадокс ). Якщо ви знаєте, що вони щось недопрацьовують - вживайте міри. Але ж ми всі знаємо, що це неправда. Передсмертна агонія )))) А взагалі , риба гниє з голови, а чистити її починають з вчителів!!! Сором на всю область!
Мама Показати IP 11 Грудня 2015 19:18
Хай би райрада відчиталася скільки грошей на той благоустрій виділила за 5, 10 років і скільки взагалі на школу виділяє. Вчителів ще таких пошукати треба. Хай приїду в школу і пальцем покажуть, що зроблено руками вчителів, що батьків, а що владою і начальниками. Керувати з кабінета легко, особо якщо не виглядати дальше свого стола.
петя до Мама Показати IP 11 Грудня 2015 22:20
Хіба за те гинули люди, щоб ці тилові криси дорвадися до корита і все вирішували? Коли і хто вкаже намісце цій фуріі мельник?
Дівчина з Майдану до петя Показати IP 11 Грудня 2015 23:00
Майдан не закінчився. Певною мірою Революція тільки починається. Нам усім потрібно перестати боятися - вищих, нижчих, з грошима і владою, перестати мовчати, перестати коритися і перестати ЧЕКАТИ, що прийдуть білі, червоні, жовті чи сині і змінять щось для НАС, рідних... Треба починеати з себе. Колектив - молодці, показує гідний приклад... А у Гунчиків і Мельників, Васильців має спрацювати хоча б інстинкт самозбереження, хоча б... Бо не дослухатися до людей може стати для них фатальною помилкою... А вчителі, впевнена, не зупиняться.
Мама до петя Показати IP 11 Грудня 2015 23:05
вони навіть не тилові. То ті криси, що завжди на складі живуть поближче до мішків з запасами
людина Показати IP 12 Грудня 2015 11:57
А чому не призначити директором Верка А?Конфлікт був би вичерпаний.Інакше ця історія може вийти за межі області.
Алла до людина Показати IP 12 Грудня 2015 23:05
Хай би люди були мудрими і звернулися на телебачення. А. то ці " слуги народу" забули, що вони не рабовласники , вони повинні прислухатися до людей і допомагати вирішувати проблеми, а не створювати проблеми для людей. Схаменіться - це ви для людей, а не люди для вас.
патріот до людина Показати IP 13 Грудня 2015 00:29
а ви історію Майдану в Володимирі пригадайте. Ким був Верко, за що голосував і як повів себе
Вчителька до патріот Показати IP 13 Грудня 2015 09:44
Та зрозумійте люди! Нам треба директора не за партійною приналежністю, а за людськими якостями!!! Це має бути педагог, який має досвід, який користується авторитетом, який є хорошим адміністратором і т.п. Якщо почати копати то на кожного можна нарити багато чого. Так ні -- НАТЕ ВАМ КУМУ!
патріот до Вчителька Показати IP 13 Грудня 2015 21:02
не куму так точно! з двох бід вибирайте меншу
ОЛЕСЯ Показати IP 12 Грудня 2015 12:59
Ви "шановний Спостерігач" не шукайте відповідь на питання: чим п. Середа заслужила довіру колективу, а старайтеся заслужити довіру у людей району, яким "керуєте". Чим ви зможете похвалитись?! Суходільський колектив не стадо овець, щоб його комусь збирати і кудись водити. І не старайтесь "після обіду чи на канікулах", як ви пишете, шукати вчителів у школах, а приїдьте туди тоді, як є учні, вчителі, батьки. СЛАБО? Не вам рахувати вчительський час, бо вам про нього нічого не відомо. Про який бруд ви пишете?! Я знаю багато років цих людей! Відмийтеся спершу самі, а це буде непросто. Де плітки!? Все підтверджено, навідміну від ваших. Це для вас "досвід - це не головне", а для нас вчителів, директорів - ОДНЕ З НАЙГОЛОВНІШИХ! "Холдні, темні і напівпусті класи" чекають на усі школи району при такому відношенні до них влади. Позавчора були у цій школі: світлі класи і коридори, веселі, чемні діти, привітні і доброзичливі вчителі, ніяких брудних пліток і натяку на злість, звинувачення і обливання брудом. Це не проблема однієї школи, однієї людини - вона вже прижилась і вкоренилась, так не може тривати вічно. І де ж ці ваші ОДНОДУМЦІ ау-у-у-у-у-у-у!!! Ідіть в народ з добром, станьше простішими і добрішими, спробуйте хоч раз. ВПЕРЕД !!!!!!!!!! P.S. Боїтеся Віту, дайте людям ВЕРКА!!!!
Вчителька до ОЛЕСЯ Показати IP 12 Грудня 2015 22:45
Колектив не захистила, а "злила" Мельник за посаду навіть ПРОФСПІЛКА. В протест колектив ВИЙШОВ з членів цієї так званої ПРОФСПІЛКИ.
Знаю до Вчителька Показати IP 13 Грудня 2015 00:32
ООООО! Профспілка вчительська. То ще окрема тема. Де та профспілка освітянська? Гроші поділити та начальникам стіл оплатити. Сором один
ганьба! Показати IP 12 Грудня 2015 16:49
Василець, тобі ще далеко рости до Віти Середи!!!! Села її обирали депутатом і вона багато що зробила для них, далі в район люди обрали, Значить довіру у людей вона має велику. Батьки учнів ніколи на неї не жаліються. Вона пряма і сильна жінка. На відміну від тебе, ніколи не продається і маю свою позицію. А що ти???? Діброва через звязки у Києві просунув тебе на голову, а тепер тебе буде совати - ну розраховуватись якось треба! І як ти бідна будеш розриватись між своїм молодим улюбленим гуком і старкуватим прихватизатором всія волині? От дилема! Думаю на всіх вистачить! Отож, займись бабо, чимось потрібним, бо з такою алкою ви опустете весь район, а потім ще школи почнете закривати. А те що людина на базарі продавала овочі то це не кримінал. Вона їх вирощує своїми руками і працює все літо щоб мати щось! Адже зарплати такої немає як у тебе щоб їздити відпочивати! Відпочинок її з людьми і мотокосою в руках і якщо потрібно то й молоток візьме чи пилку! А ти напевно важче ложки і ще чогось в руки не брала! Ой, сиди і не тявкай на порядних людей!
Небайдужий Показати IP 12 Грудня 2015 17:08
Про яку децентралізацію можна говорити в Суходолах, де слово громади нічого не значить, де колектив школи і громаду беруть під ноги поки що владні Василець, Мельник, Оніщук і інші подібні... У нас в районі ДИКТАТУРА!!! А толерантності і грамотності треба ще повчитись у Верка. Належність до партій і блоків чи то тепер, чи в минулому ніколи не змінить в людині Людину. А кого ви підтримували при януковській владі, всі добре знають...
і на сайті батов г . Показати IP 12 Грудня 2015 21:24
Не тільки на сторінках "ВН" мав можливість ознайомитись з цими "новинами" про ЛВПУ. На мою думку, як можна так спокійно заявляти: " Дійсно, в Луцькому ВПУ є різні проблеми..." Це не проблеми, це багаторічна ЗЛОЧИННІСТЬ, яка "кришується" як працівниками правоохоронних органів, так і високопосадовцями в Луцьку. Які ще треба надати докази своєї правоти, щоб люди, від яких залежить доля чоловіка, відкрили очі і по-чесному подивились в корінь проблеми. Так, мабуть, Білоус не може та й не хоче платити гроші "потрібним людям", щоб "порєшать вопроси" на свою користь, як це робили і роблять Батов та його однодумці-крадії. Досвід у них в цих питаннях великий, та й грошей накрадених вистачає. Але хочеться надіятись, що знайдуться в Луцьку люди і в міліції, і в прокуратурі, і в суді для яких честь мундира вища за будь-яку, навіть велику "передоплату". Може і набридло слухати на протязі десятиліть фразу, але повторюся: " Злодій повинен бути покараний!" В даному випадку прізвища основних фігурантів училищної справи вказані в основному матеріалі. ,- 01.03.2015р. ВН. " Корупція в училищах Волині : покриває влада і правоохоронці ?"
Вільна до Спостеріга Показати IP 13 Грудня 2015 11:11
"Шановна" пані Василець, не знаю, яку і за що Ви там ВИЩУ освіту отримали, але "пишите" пишеться з е - "пишете", бо належить до І дієвідміни, прислівник "у гору" пишеться разом, "депутацьких" має писатися "депутатських" тощо. Про розділові знаки я мовчу. Вивчіть українську мову, перш, ніж писати образи в бік достойного колективу, який наважився на спротив СИСТЕМІ І "ДОГОВОРНЯКАМ", і заслужіть ВИ довіру (як правильно зазначено в коментарях!), а не ЗАЗДРІТЬ ЧИЇЙСЬ ПОПУЛЯРНОСТІ. РОСТІТЬ УГОРУ, все у Ваших руках!!!
Люба Показати IP 13 Грудня 2015 11:58
У Суходільській школі час не зупинився. Він зупинився в тому болоті під назвою управління сільського господарства з якого вас витягнули на поверхню ваші "чоловіки". Думаєте, якщо на дітородному органі виїхали на поверхню, то може всіх вертіти? Не вийде! Це тільки початок! Скажіть, вам добре працювалося під керівництвом старця Кравчука в неприємному, темному, совдеповському приміщенні. Певно, ні. Раз прийшовши на посаду швиденько ремонт в кабінеті забабахали за гроші бюджету. як був Майдан, то в тому кабінеті висів лише один портрет януковича. а всі повтікали як щурі, так само і ви будете втікати. І ще одне - попробуйте тільки дати коменду клеркам писати коментарі у ваш захист і ганити школу. Отримаєте вдвоє більше!!!
Совість Показати IP 13 Грудня 2015 21:12
Суходоли, я вами горджуся! Люди, не здавайтеся! Правди добиваються вільні та сміливі! Ще нам браття Українці усміхнеться доля! Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці! Запануємо ми браття у своїй сторонці!
верунька Показати IP 14 Грудня 2015 11:17
а що зробила Мельничка з віідділом Освіти.Витерла ноги ,розвалила і фундамент та втекла.А де школи будуть отримувати зарплату в січні ій до одного місця
верунька Показати IP 14 Грудня 2015 14:10
мельник іде на поводу в Оніщука (Таракан псевдо)Він для неі ідеал .Як був вчителем у Зимне .то був дебілом.
Дещо чула до верунька Показати IP 14 Грудня 2015 15:44
Ну, що ви! який-такий дебіл? Послухати Оніщука, то вже кращого вчителя не було на Волині і у Львові. Ще не було такого, шоб казку про свою педагогічну діяльність не розказав. Тільки й може, що сам собі аплодувати. Але то та байка, де він буде хвалити Мельник, а Мельник Оніщука. Ото вже і вся слава на весь район. Тільки сором на всіх лягає за ту парочку.
Дещо чула до верунька Показати IP 14 Грудня 2015 15:53
і ще ви неправі, що Мельник іде на поводу в Оніщука. Не перебільшуйте його розумових можливостей. Бо Мельник, то та шия (а ви бачили яка?), що крутить тою головкою
Ганна Показати IP 15 Грудня 2015 16:28
Нічого дивного! Традиційний стиль роботи районного відділу освіти( Мельник) , РДА (Василець).... Це не перше їхнє скандальне призначення. Не перші скандальні діяння. Все ще попереду. А Середу киданули свої ж бютівці(Оніщук)
Чутка Показати IP 16 Грудня 2015 14:36
А завідувачка методкабінетом відсиджується на лікарняному після чергового скандалу у школі, де вкотре побила дитину. Кревська все замне і за пару тижнім все забудеться. Відділ освіти - ганьба всім!
не повірю нізащо Показати IP 16 Грудня 2015 16:53
Хто буде начальником відділу освіти? Досить ! Переключіться на іншу тему.
Іван до не повірю нізащо Показати IP 25 Грудня 2015 07:24
Призначать, кого нада і питати не будуть. Має бути удобний
Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 16:58
Новий директор у Суходолах є !
Анонім до Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 11:19
хто?
Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 16:59
Дурні бились, а розумні поживились.
Маю думку до Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 20:27
Мельник таки перехитрила Василець і поставила свого відданого ср*колиза!
Щось помінялося? Показати IP 17 Грудня 2015 10:36
То хто тепер керує районом? Мєльнік свої щупальця кругом засуне
Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 19:30
рупша-новий дирекор суходіл ! А Верко?
Колега Показати IP 17 Грудня 2015 23:08
Вважаю, що колективу Суходільської школи повезло з директором.Вітя - порядна і працьовита людина, без амбіцій , поборів і поклонінь . Він має свою думку, найперше буде працювати сам і колектив буде вести за собою.Прихильником Мельник , на мою думку, ніколи не був, бо інакше чого би він пішов у відділ освіти із Зимнівської школи?
Ви Рупшу не знаєте до Колега Показати IP 20 Грудня 2015 15:30
Рупша порядний? а хто порядний п'яним вчинив бійку в кафе з колишнім начальником відділу освіти Верком. Треба сказати, що п яний він взагалі малоадекватний. Це знають всі, хто був на нічних виїздах таборах-турзмаганнях . Порядного тягнула з ІІ категорією Мельник на завуча в Зимному. Страхорчук порядному дала "старшого вчителя" наступного року після встановлення вищої категорії. Думки своєї ніколи не мав. Призначений Мельник головою профспілки нічого не зробив, коли його колег звільняли по ліквідації методкабінету. І нічого, що в когось малолітні діти були і роботи іншої не запропонували. Це мальчик, який прогнеться під кожного начальника. А його ігри " в танчики" на роботі - це тема для насмішок на все районо
до Ви Рупшу не знаєт Показати IP 20 Грудня 2015 21:07
Шановна пані дописувач Ваша порядність аж смішить...то може розкажете усім як ви посунули тих депутатів,що перед вами, аби до влади дорватися, чи може розкажете - як крутили романи з одруженим чоловіком, чи, може як доводили до нервових зривів свою ніби подружку.....а чому про це не говорите, для чого людям на голову бруд ллєте?....за тими хто пішов ніхто не жалкує бо толку з них було мало і про це усі говорили, а Рупшу поважають....краще поцікавтеся у своїх колег по професії про їхню думку про вас....
Колега Віри до до Ви Рупшу не знаєт Показати IP 23 Грудня 2015 22:34
Ваше прізвище Мельник? Дійшло до бруду і політики. Знаю, про що йдеться. Віра Сєргєєва без усіляких грошей і підкупів виборців отримала на окрузі перемогу навіть над провладним директором школи. Це, як не крути, а результат. А ще вона- єдина жінка в місті, що витягнула команду, чесно і потужно відпрацювавши начальником виборчого штабу. Розуму в неї не забереш. А за загострене почуття справедливості страждає. І лише завдяки їй колеги отримали всі свої гроші, які нам збиралися не доплатити при ліквідації. Вона одна намагалася захистити права людей. А хочете дізнатися який вона спеціаліст, то поцікавтеся у її колег психологів. За нею жалкують всі!
Людина до до Ви Рупшу не знаєт Показати IP 24 Грудня 2015 09:12
Які можуть бути претензії до такого спеціаліста? Роки її роботи довели, що кращого психолога район не мав. Не порівняти з тими, кого лишили в районо. Їхала в будь-яку школу, коли потрібно було допомогти. Ні тобі зверхності, ні бажання наказати, ні "вдавання" з себе великого спеціаліста, як тепер. Просто допомагала всім.
Колега до ви Рупшу н Показати IP 21 Грудня 2015 01:06
Чому розумних і тих , хто щось уміє , знає і може у нас так не люблять? Наскільки знаю , то ні в Алли Мельник . а тим більше у Людмили Страхорчук не так то легко категорії отримувати, а те , що Вітя робив у відділі освіти.і скільки робив, то знає кожен вчитель, якому з ним доводилося пересікатися. Тому " танчики" можна йому пробачити, не кожен висидить за компютерними серйозними програмами цілий день. . Судити будемо по ділах його. Ось так...
базар до Колега до ви Рупшу н Показати IP 24 Грудня 2015 00:07
які ще серйозні комп'ютерні програми в вашому районо? ви взагалі в темі? не смішіть людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus