USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Як на Волині вдосконалюватимуть мережу ЦНАПів

4 Листопада 2019 18:47
Робочі групи визначатимуть, які громади на Волині готові надавати адміністративні послуги на своїх територіях після майбутньої ліквідації ЦНАПів при райдержадміністраціях.

Про затвердження плану заходів із забезпечення реформування системи надання адміністративних послуг у Волинській області йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА.

Документ затвердили з метою реалізації державної політики у сфері реформування системи надання адміністративних послуг, налагодження ефективної співпраці між райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування щодо забезпечення надання адміністративних послуг мешканцям області через утворення ЦНАПів при органах місцевого самоврядування, в тому числі ОТГ, для недопущення соціальної напруги та негативного впливу на рівень задоволеності громадян діями влади.

Відповідно до плану заходів, до 20 листопада планують утворити спільні робочі групи (районна державна адміністрація, районна рада, міська/селищна/сільська рада) для розроблення планів заходів та механізму передачі повноважень з організації надання адміністративних послуг органам місцевого самоврядування, у тому числі створення «спільних» (міськ-, селищно-, районного) центрів надання адміністративних послуг та підписання відповідної угоди/меморандуму про співпрацю.

До 2 грудня запланували проаналізувати стан спроможності та готовності органів місцевого самоврядування, в тому числі об’єднаних територіальних громад, забезпечити надання адміністративних послуг на територіях відповідних районів в обсягах та способом, передбаченими чинним законодавством, у зв’язку з передачею їм повноважень райдержадміністрацій з організації надання адміністративних послуг у процесі реформування державного управління, а також можливі наслідки від ліквідації ЦНАП РДА та скорочення штату адміністраторів.

Робочі групи до кінця року повинні провести роботу щодо усунення дублювання функцій з організації надання адміністративних послуг на відповідній території та здійснення заходів з організації надання адміністративних послуг на засадах міжмуніципального співробітництва (створення спільних ЦНАП, укладення меморандумів та угод, узгоджених рішень) про співпрацю в сфері надання адміністративних послуг мешканцям населених пунктів, розташованих за межами території громади, в якій утворений ЦНАП.

До запровадження надання адміністративних послуг через ЦНАП, утворені при органах місцевого самоврядування (в тому числі ОТГ), голови РДА зобов’язані вжити заходів щодо недопущення оптимізації структури районних державних адміністрацій за рахунок ліквідації структурних підрозділів ЦНАП та/або скорочення штатної чисельності адміністраторів таких центрів, визначених чинним законодавством.

Очільники РДА, міст обласного значення та ОТГ повинні вжити заходів щодо збереження кадрового складу працівників – досвідчених та підготовлених адміністраторів ЦНАП райдержадміністрацій шляхом залучення таких працівників до роботи в ЦНАП органів місцевого самоврядування (в тому числі ОТГ).

Протягом 2019-2020 років голови РДА можуть здійснювати ліквідацію ЦНАП при райдержадміністраціях лише за умови організації забезпечення надання адміністративних послуг ЦНАП органів місцевого самоврядування (в тому числі ОТГ) в обсягах, передбачених чинним законодавством з питань надання адміністративних послуг, із підписанням відповідних узгоджених рішень про функціонування спільного або єдиного ЦНАП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus