USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як на Волині відзначатимуть 28-му річницю Незалежності

25 Липня 2019 09:28
Урочисті заходи, допомога захисникам України, виставки, конкурси та молебні за Україну та український народ: оприлюднили перелік заходів з нагоди річниці Незалежності України.

Про це йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 24 липня.

Документ містить план заходів з підготовки та відзначення в області 28-ї річниці Незалежності України. Так, на 23 серпня запланували офіційну церемонію урочистого підняття Державного Прапора України за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування перед приміщеннями обласної, міських рад, райдержадміністрацій, проведення тематичних заходів, спрямованих на популяризацію державних символів України.

Проведення урочистих заходів з нагоди 28-ї річниці Незалежності України за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутатського корпусу, духовенства, політичних партій та громадських організацій, учасників АТО, волонтерів, громадськості обласного центру заплановане на 23-24 серпня.

Організація урочистого покладання квітів до пам’ятних знаків та пам’ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за свободу і незалежність України у ХХ столітті, загиблим учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях запланована на 23-24 серпня.

До 23 серпня передбачене забезпечення святкового оформлення населених пунктів області, адміністративних будинків органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, приміщень державних установ, підприємств, організацій, при цьому акцентування особливої уваги на широкому використанні державних символів, зокрема Державного Прапора України.

На серпень запланували упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників та місць поховань борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблим учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Проведення у містах та районах області передсвяткових сільськогосподарських ярмарків відбудеться у серпні. Проведення передсвяткового ярмарку з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки за участю безпосередніх виробників продовольчих товарів запланували на 17 серпня.

У рамках реалізації Регіональної цільової програми соціального захисту населення області на 2019 – 2022 роки надання матеріальної допомоги громадянам, які досягли столітнього віку здійснять до 23 серпня.

Також йдеться про надання до 23 серпня борцям за незалежність України у ХХ столітті, родинам загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, а також особам, які стали особами з інвалідністю внаслідок участі у Революції Гідності, операції об’єднаних сил в Донецькій і Луганській областях, усього спектру соціальних виплат та пільг.

У закладах культури запланували проведення у серпні культурно-мистецьких та інформаційно-просвітницьких заходів, обмінних концертів між районами та містами області.

Також йдеться про організацію у бібліотеках книжкових виставок, тематичних полиць, у музеях – експозицій, що висвітлюють історію державних символів України, українського державотворення.

Експонування у Волинському краєзнавчому музеї тематичної виставки «Волинь в незалежній Україні», проведення зустрічі з учасниками бойових дій на Сході України з циклу проекту «Наші захисники» відбуватиметься протягом серпня.

У державному архіві області організують тематичну виставку архівних джерел «Шлях до незалежності».

Документ передбачає сприяння проведенню за ініціативами громадських об’єднань, молодіжних рухів регіональних акцій, спрямованих на зміцнення державності, консолідацію Українського народу, патріотичне виховання молоді протягом серпня.

Проведення обласного конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу», присвяченого 28-й річниці Незалежності України заплановане на серпень.

У серпні-вересні відбуватиметься обласний художній пленер «Майбутнє України», присвяченого 28-й річниці Незалежності України.

У містах і районах області організовуватимуть за місцем проживання учнівської та студентської молоді фізкультурно-оздоровчі та спортивно-масові заходи, присвячені 28-й річниці Незалежності України у серпні.

Перед релігійними організаціями порушать клопотання щодо проведення молебнів за Україну і український народ 24 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus