USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Як пропонують перейменувати вулицю Потапова у Луцьку

12 Липня 2019 19:34
Лучанин пропонує не називати вулицю Потапова на честь Героїв «Волинської Січі», натомість перейменувати її на честь культурно-освітнього товариства «Просвіта».

Нагадаємо, члени комісії з питань впорядкування назв вулиць міста під час засідання 21 травня вирішили винести пропозицію щодо перейменування вулиці Потапова на Героїв «Волинської Січі» на громадське обговорення. Відтак, приєднуватися до обговорення, коментувати рішення та надавати пропозиції з цього питання лучан закликали на електронній платформі E-dem. Обговорення добігає завершення через добу.

«Я, як лучанин якому не байдужа система міської топоніміки категорично проти такого перейменування. Шановні депутати, не робіть помилки і не називайте цю вулицю Героїв «Волинської Січі». Річ у тім, що ця назва задовга, вона не працюватиме, «не приживеться» і є абсолютно відірваною від назв сусідніх вулиць. Її, на мою думку, краще назвати вулицею Просвіти, яка діяла в тому числі і в нашому місті. Ця назва повністю підходить саме для цієї вулиці ще й тому, що на ній розміщена школа, лабораторний корпус СНУ, поруч – бібліотека (тобто це своєрідний осередок наукового життя нашого міста). У разі ж запропонованого вами найменування, вона так і залишиться Потапова на довгі роки. А Волинської Січі (саме так, без слова «Героїв», вулиця Поліської Січі у Луцьку не має такої приставки!), якими вони, без сумніву, є краще назвати якусь нову вулицю», – зазначив в обговоренні лучанин Вадим Янчук.

«В обстоювання своєї позиції зауважую, що культурно-освітнє товариство «Просвіта» в той чи інший спосіб знаходить місце в топоніміці майже всіх сусідніх міст. У Рівному, це, наприклад, майдан де розміщується РОДА, в Тернополі – бульвар, а вулиці з такою назвою знаходимо на мапі Львова, Володимира, Острога та ін.», – додає він.

Зауважимо, у Луцьку пропонують перейменувати низку вулиць, названих на честь російських діячів. Деякі вулиці з цього списку (Ватутіна, Панфілова, Папаніна) вже перейменовані у рамках декомунізації. Окрім того, члени комісії під час останнього засідання пропонували перейменувати вулиці Карбишева, Нікішева, Чернишевського та Федорова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
безграмотность Показати IP 12 Липня 2019 19:41
называть надо по принципу: кто построил - тот назвал. Тогда сразу будет видна правдивая, а не переписываемая каждой властью под себя, история
Богдан Сташинський Показати IP 12 Липня 2019 19:51
Я вже заебався пояснювати довбоебам - патріотам, не було неякої волинської січі а були дерев'яні борони і ликові лапті з онучами та солом'яні дахи під стріхою. А генерал Потапов командував військовим з'еднанням червоної армії яке звільняло Луцьк від фашистів, які спалили кілька сот волинських сіл повністью разом із мешканцями ...
неважливо як мене зв до Богдан Сташинський Показати IP 12 Липня 2019 21:13
Ображаючи інших ви самі стаєте отим "довбоебом".
ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Липня 2019 21:17
Україна міжнародними економічними структурами офіційно визнана самою "ніщою" в Європі. А де ж вона буде багатою? "Підрахуйте", добродії, в кожній області сидять "члени" комісій з питань впорядкування вулиць і мужньо борються з проблемними питаннями перейменування кота на собаку, а собаку на свиню. За це вказані "шановні дармоїди" отримують з бюджету немалі кошти. Але найбільш жахливо те, що ці людці щиро вірять у важливість їх "тяжкої та конче потрібної суспільству праці". Цивілізовані країни Балтіі, Бєларусі, Польщі крокують вперед, створюють робочі місця, новітні технології. Українські вятровичі вкотре ремигають історію. Це у них вже діагноз. Закінчиться перейменування вулиць до сьомого коліна. Що їм робити далі? Вони ж більше нічого не вміють. Залишиться лише розпочати перейменування своїх жінок та дітей. Хоча, в принципі, якщо з розумом підійти, це також дебелий кусок роботи.
Анонім Показати IP 12 Липня 2019 21:51
Я думав що хворі почали видужувати...
Хочу справедливості Показати IP 12 Липня 2019 22:02
Нещодавно мені довелось купити табличку з номером на будинок (ціна=85.00грн)... Особисто не знаю скільки будинків на цій вулиці, але впевнений, що кошти котрі використають на будинки можуть вирішити більш важливі питання.
Таня Строцюк Показати IP 12 Липня 2019 22:32
Перейменуйте вулицю Потапова у вулицю Шайка.
Анонім Показати IP 12 Липня 2019 23:54
Радій йде Шарій! Скоро все закінчиться і члени будуть наказано)
Руслана Показати IP 13 Липня 2019 09:17
НЕ чіпайте вулицю ФЕДОРОВА! Я вже не раз писала про це! Є ІВАН ФЕДОРОВ - першодрукар! Нехай назва вулиці залишається!
Анатолій Показати IP 13 Липня 2019 10:23
Пропоную не путати історію з декомунізацією. Можливо тоді в рамках декомунізації й Меморіал Слави розберемо й зробимо парк. А в кого є бажання перейменування є купа можливостей. найменування новостворених вулиць.
Анонім до Анатолій Показати IP 13 Липня 2019 21:01
А куди подінете "активіста"?
Лic Показати IP 14 Липня 2019 02:00
Нехай своi прiзвища мiняють. Цi Мiняли при кожнiй властi. Kpaще б якийсь дитинi oнкохворiй допомогти тими грошима. Чернишевський, Потапов та iншi жити заважають ахтивicтам тим.
О Показати IP 20 Липня 2019 12:53
Живу на цій вулиці і думаю якщо дійсно треба перейменувати, то хай краще буде "Просвіти".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus