USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Розлючені лучани «штурмували» мера через маршрутку

18 Травня 2015 16:15
Мешканці мікрорайонів ДПЗ та Вересневе вимагають у Луцького міського голови, аби той вирішив проблему із їх доїздом до дачних масивів.

Так, проблема маршруту №4 «болить» місцевим пенсіонерам уже протягом декількох років. Саме з твердим наміром вирішити ситуацію вони й завітали на прийом до очільника міста Миколи Романюка сьогодні, 18 травня.

Зі слів лучанки Євдокії Маслюк, до градоначальника жінка записувалась особисто, однак, завітавши до Центру надання адміністративних послуг, не забула прихопити із собою й «групу підтримки», до якої здебільшого увійшли люд поважного віку. Лучан надзвичайно ображає, на їх думку, небажання міської влади піти людям назустріч та допомогти. Однак, як виявилось, справу потрібно вирішувати на рівні області.
В 2013 році до нас на район справно «ходила» маршрутка № 4, однак, уже в 2014 році рейс чомусь відмінили. Ми звернулися до пана Романюка, аби він посприяв доїзду мешканців мікрорайонів ДПЗ та Веселе в дачні масиви Промінь та Калина. Зараз такий час, що людям треба виживати, а для цього потрібно виростити щось на власному городі. До цього на прийом до Романюка уже приходили. Він пообіцяв, що докладе усіх зусиль, аби налагодити ситуацію. Утім, прийшла лише відписка, мовляв, маршрут №4 це - міський маршрут, який відповідно до ст.1 ЗУ «Про автомобільний транспорт» не виходить за межі населеного пункту.
«Розглянувши звернення щодо продовження автобусного маршруту №4 до садово-городнього масиву «Промінь» повідомляємо наступне:

Автобусний маршрут №4 - це міський маршрут, який відповідно до статті 1 ЗУ «Про автомобільний транспорт» не виходить за межі населеного пункту. Автобусний маршрут, який з'єднує населені пункти і протяжність якого не перевищує 50 кілометрів, належить до приміського маршруту. Відповідно до статті 7 вищевказаного закону - організація пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах покладається на обласні державні адміністрації.

Одночасно повідомляємо, що від вулиці Станіславського до Променя щоденно курсує автобусний маршрут №201- 8.20, 9.05, 9.55,10.45 та з Променя - 17.00,18.00,18.40,19.30», - йшлося у відповіді з мерії.
А тим часом, масив Промінь має понад тисячу земельних наділів, а Калина – 750. Отже, загалом, це - майже дві тисячі ділянок, до яких можна дістатися лише лишень проміжними маршрутками. Своєю чергою, водії цих автобусів беруть тільки своїх, сільських, пасажирів.

«І що ж виходить? До вокзалу, обласної лікарні, жіночої консультації ми дістатись не можемо, бо прямого сполучення з ДПЗ та цукровим заводом немає», - обурюється Євдокія Нечипорівна.

Після тривалих дискусій, довгих та гучних перемовин з перекрикуванням, врешті-решт, Микола Романюк пообіцяв лучанам улагодити проблему і пустити маршрутку № 4 уже в четвер, 21 травня.

«А якщо ні, то ми візьмемо вила і в п’ятницю чекайте нас тут знову», - звернулись до міського голови містяни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Василь Показати IP 18 Травня 2015 16:48
Ото вже капець. Докерувались. Скоро люди вола візьмуть. Лисий депутат Ткачук нервує і не знає кого захищати мера чи людей. Влада вже засипалась. Чого це заступник Яковлев виступає на рівні з мером Романюком. Навіть десь і прикрикує на нього. От вам і молодь, зовсім шани немає. Напевно усе готово для передачі влади від Романюка до Яковлева. Він вже його і першим заступником зробив і готує в міські голови. Луцький мер романюк продався повністю Садовому Андрію і Порошенку
аяяй Показати IP 18 Травня 2015 17:11
а чому зняли цей маршрут ?якщо пенсіонери які ним користуться не плкатять за проїзд то він дає прибутку,А місто не зобов,язане возити дачників безкоштовно
Алла до аяяй Показати IP 19 Травня 2015 11:56
Сидячи у державних авто за кошти громади ВЖЕ не видно народу та його проблем. А Ви шановний аяяй, перш ніж звинувачувати, що украінські пенсіонери ,,халявщики,, та іздять безкоштовно, візміть тай проідьтеся на Променські дачі. Комфорт не для слабоздорових......Пенсіонери ПЛАТЯТЬ по 3 грн.аби якось доіхати до земельки, яка не дасть згинути з голоду.СЛАВА УКРАІНСЬКІЙ ВЛАДІ
Баннед Показати IP 18 Травня 2015 17:12
Романюк контниумовский уже давно))
Сіон Показати IP 18 Травня 2015 17:14
Гої, Мер Романюк не збудує, не запустить, не впровадить жоден проект, який не буде приносити Гешефт.
!!! до Сіон Показати IP 18 Травня 2015 18:09
Geschäft - perewodutsja jak - бізнес !!! a прибуток - win ze Gewinn jakraz prawulno pidijde do washogo rechennja !
перехожий Показати IP 18 Травня 2015 19:44
У міській раді суцільний бардак, якась дітвора і аферисти сидять та граються у владу
Чиновник до перехожий Показати IP 18 Травня 2015 21:58
У міській раді не бардак. Тамнормально налагоджена робота. Інколи в головах у людей бардак і вони самі не знають чого хочуть. Є питання, які вирішити вже і зразу не молжливо. Є законодавство. Всім не вгодиш
Корінний лучанин Показати IP 18 Травня 2015 21:38
ОСЬ ПИТАННЯ ПО ТЕМІ АКТУАЛЬНЕ. Нещодавно тут У ВН "перетирали" тему приєднання НАВКОЛИШНІХ сільських громад до Луцька і які "можливості" вони будуть мати в результаті. За це ратував пан ГУНЧИК. А ТЕПЕР МИ БАЧИМО ЯКІ це СПРАВЖНІ МОЛИВОСТІ на прикладі ВЕРЕСНЕВОГО. Я тобі написав, що КРАЩЕ БУТИ ПЕРШИМ В СЕЛІ АНІЖ ОСТАННІМ У МІСТІ ЛУЦЬКУ. Так воно й виходить. Отак всі будуть "ПОПРОШАЙКАМИ". БО цій владі ПО ФІГУ!
Варя Показати IP 18 Травня 2015 21:56
Так міські маршрутки не повинні ходити у Промінь. Це все має вирішувати ОДА. На ті дачі йдуть проміжні маршрутки, то оїхати можна. А пннсіонери їздять безкоштовно, той маршрутчки не хочуть їздити туди. От і вся дилема. благодійністю ніхто займатися не хоче
Мирон Показати IP 18 Травня 2015 23:34
Біда, коли розум відпочиває. Усі не перестають дивуватись, як можна довіритись такому пройдисвіту і слизняку, як Яковлев, він через любу людину переступить ради кар'єри, в нього замість совісті виросло щось інше. А як він поступив зі своєю колишньою начальницею -грамотною і порядною жінкою, так він і з Романюком вчинить, він і вітатись з ним не буде, і де такі родяться?Бридота жидівська!
громадьські активіст Показати IP 18 Травня 2015 23:47
Женік що за бардак!? Звідки вони? Хто вони? Розберись...Накажи
Волохатий Показати IP 19 Травня 2015 18:52
Нехай лисий ну той,-Ткачук Женик, що джипом за 100 000$ з гламурними номерами 7776 возить на дачу лучан, а только знаэ за спиной ,Романюка як землю дерибанити,!
Волохатому Показати IP 19 Травня 2015 18:59
А я хочу в группировку Романюка, де лисий рулить і зарплату роздає. 1000$ На рило кожної сесії не пльохо, можна за таку Єремеєвську мзду алко-мера підтримувати і всякі Ткачуківські шкурняки.
Мер Показати IP 19 Травня 2015 21:40
Приходь і тобі дамо аби доніс!
Анонім Показати IP 20 Травня 2015 11:05
А що то вже те чудо лисе там стовбич ить, що воно там забуло, а Яковлев вже мер, ви не знали, то готовтесь, він вже давно примірився, але не знає тільки, що за нього хіба собаки проголосують, або ще якісь тваринки, ганьба такій гнилі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus