USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Як симптоми COVID-19 відрізняються за віком. Дослідження

4 Серпня 2021 18:35
Вчені Королівського коледжу Лондона розповіли, чим відрізняються симптоми коронавірусу у людей різного віку. Виявилось, що певна різниця таки є.

Про це повідомляє Здоров’я24 з посиланням на The Lancet Digital Health.

Науковці простежили динаміку захворювання в перші три дні після позитивного тесту. У науковій вибірці взяла участь 182 991 людина, а в тестовій – 15 049.

Зокрема виявилося, що втрата нюху є доволі рідким явищем серед людей похилого віку. Натомість пацієнти 40 – 59 років частіше скаржаться на постійний кашель.

А чоловіки частіше за жінок повідомляють про задишку, занепад сил та озноб.

Читати також: Лікарка розповіла про симптоми COVID-19 у дітей

Результати дослідження:

Першими симптомами коронавірусу у людей від 16 до 39 років найчастіше є втрата нюху, біль у грудях та шлунку, а також задишка;

У 40 до 59 років переважає постійний кашель, інколи біль у грудях та втрата нюху.

Пацієнти віком від 60 до 80 років скаржаться на біль у м’язах, грудях, задишку та діарею.

Симптоми коронавірусу, про які повідомляли люди під час пандемії COVID-19, використовувалися для навчання моделей штучного інтелекту, які виявляють можливі вогнища інфекції. Нині ці моделі враховують тільки кульмінацію або пік симптомів, що не підходить для раннього виявлення спалаху.

Тож вчені захотіли оцінити ймовірність інфікування людини SARS-CoV-2 на основі ранніх самопроголошених симптомів. За допомогою цієї моделі можливо покращити раннє виявлення інфекції SARS-CoV-2. Це має вирішальне значення для стримування поширення COVID-19 і ефективного розподілу медичних ресурсів.

«Наші результати показують цінність штучного інтелекту в моделюванні симптомів COVID-19 і своєчасному виявленні інфекцій SARS-CoV-2. Така модель дозволить швидко ізолювати людей з підозрою на COVID-19 і направляти їх на термінове тестування, що дозволить краще розподіляти медичні ресурси під час пандемії, особливо в періоди хаосу», – йдеться в публікації.

Як ми писали, норвезькі вчені описали стійкі симптоми COVID-19, які спостерігали навіть у пацієнтів, молодших 30 років, які перенесли захворювання вдома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 4 Серпня 2021 19:02
а побічні ефекти від вакцини ви не хочете вивчити ? симптоми хвороби більше залежать від стану організму, здатності імунної системи боротись з вірусом, вжитих заходів і лікування. наприклад банальне вживання рідини полегшує перебіг хвороби. вік і стать мають далеко не основне значення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus