USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Як триває ремонт проспекту Волі у Луцьку. Фоторепортаж

6 Грудня 2021 17:01
Підрядник, який виконує роботи з реконструкції проспекту Волі, не дотримався заявлених темпів роботи. Попри домовленості до грудня обладнати паркомісця, велодоріжку й бордюри, роботи досі не завершено.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, наразі на проспекті Волі завершено заплановані роботи з укладання асфальту. Нині ж підрядник укладає бруківку та встановлює бордюрні камені (на різних ділянках передбачені бетонні або гранітні бордюри відповідно до проекту). Проте уже зрозуміло, що підрядник не справляється з поставленим завданням, адже робітники не встигли все зробити до того, як погіршиться погода і почнуться снігопади.
«Строки виконання цих робіт міськраду як замовника не влаштовують. Уже зима, а паркомісця незавершені. Підрядник з цим підвів. Тому ми постійно спілкуємось і вимагаємо прискорити роботу з укладання бруківки на паркомісцях, велодоріжці. Тож на сьогодні ситуація наступна: з асфальтом і мережами все нормально, а з бруківкою є серйозні проблеми», – пояснив Ігор Поліщук.
Міський голова зазначає: підрядником виступає «Луцькавтодор», договір з яким укладено на два роки і його термін дії завершується у грудні 2022-го. Проте ще на початку виконання робіт у міській раді наголошували: до кінця року потрібно укласти бруківку на паркомісцях, велодоріжці, облаштувати бордюри і розпочати облаштування тротуарів, адже на наступний рік роботи не менше.

«Щонайменше всі паркомісця і велодоріжка мали бути завершені у грудні цього року. Сьогодні вже йде сніг і ймовірність вкластися в терміни – низька. Ми просили цього року й почати облаштування тротуарів, адже на наступний рік є ще чимало роботи: тротуари, освітлення, озеленення та інше», – провадить він.
Керівники «Луцькавтодору», зауважує міський голова, пояснюють ситуацію тим, що в них недостатньо людей. Однак, наголошує Ігор Поліщук, беручи зобов’язання завершити вчасно такий великий об’єкт, усе це варто було прораховувати заздалегідь.

«Очевидно, що підрядник взяв роботу в інших населених пунктах і не встигає виконати все вчасно. Звичайно, що ситуація неприємна, однак будемо далі наполягати на прискоренні і збільшенні кількості людей на об’єкті. Сьогодні на проспекті Волі працює орієнтовно 40-45 людей разом з водіями. Але для того, щоб роботи виконували в ефективному темпі, треба, щоб там працювало щонайменше у півтора-два раза більше робітників», – переконаний мер міста.
Урешті, резюмує Ігор Поліщук, невчасне виконання зобов’язань на такому об’єкті, як проспект Волі, – це пляма на репутації виконавця. Адже ремонт центрального проспекту обласного центру – набагато складніший з інженерного боку, ніж ремонт другорядної дороги, й вимагає надійного, якісного і вчасного виконання.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучани Показати IP 6 Грудня 2021 17:23
Про таку ситуацію лучани попереджали ще перед початком робіт. Чому встидливо замовчуєте фамілії замовника, підрядника, субпідрядників? Вони ж працюють на пониження рейтингу міського голови перед виборами!
Луцьк Показати IP 6 Грудня 2021 17:27
То, поки що, аналізуються часові параметри ! На другий рік дійде черга до оцінки якості та ефективності ! А саме головне, що потім громадськість дасть і політичну оцінку !
дідо Показати IP 6 Грудня 2021 17:36
100 мільйонів на маленькі стоянки ...
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2021 17:47
От мене цікавить: проїзди та місця для стоянки авто кладуть з бруківки. Через місяць-другий хто буде її перекладати і за чий рахунок? Одне діло люди по ній ходять, а інше авто колесами буде чавити.
Дідо Показати IP 6 Грудня 2021 17:55
Можна зрозуміти, як людям в таку погоду на вулиці працювати?
Діду Показати IP 6 Грудня 2021 18:13
Нездатність належним чином організувати виконання замовлення спричиняє довгобуд, фінансові втрати і послаблення здоров'я. Можна пошкодувати робітників, які мають недолуге керівництво
Колік Показати IP 6 Грудня 2021 18:22
Термін виконання грудень 2022р. Зараз який рік? Щось не зрозуміло. Потім хто буде відповідати за цей експрес метод?
ЗнайЮ Показати IP 6 Грудня 2021 18:46
В Китаї за цей час вже б ціле місто збудували, а у нас тих нещасних два кілометра пів року мучать.
Дідо до ЗнайЮ Показати IP 6 Грудня 2021 19:14
так і китайців як мурах, готових за миску рису працювати, ти сам готовий на такій роботі в дощ і сніг працювати?
До Дідо до Дідо Показати IP 6 Грудня 2021 20:28
Ти один з тих, що повільно працюють навіть в грудні?
Дідо Показати IP 6 Грудня 2021 21:13
І в січні теж
питання Показати IP 6 Грудня 2021 21:16
А завтра будуть працювати?
лоргі Показати IP 6 Грудня 2021 23:34
літом було чимало репортажів що нікого на обєкті не має..
Пасажир Показати IP 7 Грудня 2021 12:18
Тротуарів немає, одна багнюка, ні одної зупинки... зате автопарковки роблять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus