USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Проспект Волі в Луцьку скоро відкриють для транспорту. Коли ж відремонтують повністю?

16 Червня 2023 17:03
На проспекті Волі на ділянці від вулиці Шопена до Київського майдану закінчили вкладання верхнього шару асфальту. Через ремонтні роботи проспект Волі перекрито вже майже місяць.

Реконструкція головного проспекту Луцька почалася ще до повномасштабного російського вторгнення, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ремонт ми розпочали ще перед великою війною, тобто у 2021 році… Ми не знали, чи буде фінансування, чи підрядники зможуть виконувати роботи, як узагалі розвиватиметься ситуація в країні. Але все-таки ремонт продовжується на основі домовленості з підрядниками. На сьогодні завершено вкладання верхнього шару дорожнього покриття від вулиці Шопена до Київського майдану», – прокоментував директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, скоро новеньким дорожнім покриттям їздитимуть громадський транспорт і приватні автомобілі.

«Наступного тижня ми плануємо відкривати для проїзду всього транспорту проспект Волі. Після цього підрядник приступить до облаштування дорожніх знаків, розмітки. Паралельно тривають роботи з освітлення, зокрема реставрують на проїжджій частині металеві опори, на які встановлюють LED-світильники. На пішохідній частині встановлять нові освітлювальні прилади», – сказав Ігор Поліщук.

Розпочалися роботи з озеленення головного проспекту Луцька. Всього на ділянці проспекту Волі, що ремонтується, заплановано висадити майже 170 дерев і близько чотирьох тисяч кущів.
Мешканці проспекту Волі, хоч і мають тимчасові незручності, кожного дня з радістю оглядають виконані роботи.

«Навіть якби гукнули допомогти щось, то допомогли би», – наголосила лучанка Ніна.

Після вкладання верхнього шару асфальту підрядники приступили до облаштування благоустрою, викладення бруківки на пішохідній частині, озеленення та встановлення дорожніх знаків.

«На острівках безпеки, наприклад, передбачено встановлення дорожніх знаків із підсвіткою, аби водії правильно об’їжджали», – додав Микола Осіюк.

За сприятливих погодних умов до кінця року проспект Волі буде повністю відремонтовано.

Читати ще: Не транзитний – пішохідний: як виглядатиме проспект Волі в Луцьку через кілька років. Фото

Нагадаємо, проспект Волі перекрито з кінця травня. На нерегульованих пішохідних переходах уздовж проспекту влаштовують «острівці безпеки». Це роблять для того, щоби зменшити кількість ДТП за участю пішоходів і заспокоїти рух авто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучани Показати IP 16 Червня 2023 18:34
Пане Осіюк, а шо ти вже будьоновку на голові крутиш ? Ти ж, як замовник, затвердив Проект реконструкції проспекту, а не капітального ремонту ! Фінансуєш по документах дорогУ реконструкцію, а лучанам впарюєш дешевий ремонт ! Проспект, яким був до початку початку реконструкції - таким і залишився: 15,5 м на перетині з вул. Шопена і 10,5 м на Київському майдані. Реконструкція і капітальний ремонт - це два різних види будівництва ! А за порушення вимог генерального плану, містобудівної, планувальної документації передбачена не тільки адміністративна відповідальніть !
Олег Показати IP 16 Червня 2023 19:11
"Відкриємо рух транспорту і тоді будемо робити розмітку". ????????? Невже я такий далекий від такого виду робіт???
Не лучанин до Олег Показати IP 17 Червня 2023 16:04
Наскільки я зрозумів мова йде про асфальт типу ЩМА,тому все правильно.На такому типі покриття розмітку відразу наносити не можна.І так пане Олег ви дуже далекий від такого виду робіт.
Андерсон до Не лучанин Показати IP 18 Червня 2023 14:44
А на наступний день? а холодним пластиком? а фарбою по типу Б? може ти не в курсі, що по любому асфальтобетону одразу не можна, а не тільки по ЩМА?! То може, ти далекий? Як далек до грамотного правопису?
Ігор луцький Показати IP 16 Червня 2023 22:13
Не забудьте завести на проспект ще з 10 самосвалів смердючого грунту невідомого походження.,,Щиро" будем вдячні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus