USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцьку створюють велетенське графіті

6 Вересня 2016 16:26
Днями розпочалося створення першої роботи в рамках фестивалю сучасного урбаністичного мистецтва «ПоліхромА», що відбудеться з 9 по 11 вересня.

Над створенням велетенського муралу на 15-метровій стіні працюють два художники – Сергій Радкевич та Андрій Присяжнюк, - повідомляє Таблоїд Волині.

«Теми у нас немає, є умовна назва, навіть дві – «Нуль метрів над рівнем моря» або «У пошуках тиші». Максимальне значення вкладали у творення контрасту між яскравим фестивалем, назвою «Адреналін Сіті» і нашим острівком спокою. Ми зараз маємо стільки адреналіну у країні, у світі, що вирішили показати прагнення до гармонії, до затишку», – розповідає Сергій Радкевич.
Центральним елементом муралу буде абсолютно спокійне обличчя, без якогось видимого драйву. Усі лінії мають спонукати до максимального умиротворення, не буде динамічних структур. Образ моря стане символом соціального моря, інформаційного шуму, бурхливих життєвих хвиль, у які зануриться намальоване обличчя.

Художники розповідають, що погодні умови не впливають на зображення, бо малюють фасадними фарбами, однак багато залежить від якості самої стіни. Для комфорту авторів, як виявилося, помірний дощ – перевага над палючим сонцем, а найважче у їхній роботі – діставатися по риштуваннях до верху муралу.

Залежно від обставин, обіцяють завершити роботу або ще до фестивалю, або у перші його дні.
Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Андрій Присяжнюк є творцем патріотичного графіті, яке прикрашає будинок у Луцьку по проспекту Волі, поблизу гімназії №4. Натомість Сергій Радкевич увічнив дружбу між Луцьком та польським містом-партнером Любліном на стіні будинку поблизу Луцької міської ради, що на вулиці Богдана Хмельницього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
доречі Показати IP 6 Вересня 2016 18:21
це вже нагадує радянські часи і панно комуністичні на 9 поверхів
IGOR Показати IP 6 Вересня 2016 21:10
На Крилова потрібно задню частину Будинку культури прикрасити гарним графіті. Чудова вулиця, але один будинок має непривабливий вигляд.
234 Показати IP 6 Вересня 2016 22:22
А де можна побачити ескіз, і хто його утвердив?
сергій Показати IP 7 Вересня 2016 10:44
це портрет Козюри чи прокурора?
була то ти? до сергій Показати IP 7 Вересня 2016 15:37
більше на прокурора схожий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus