USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як у Луцьку вирішуватимуть проблему заторів

9 Березня 2021 11:26
Оновлену комплексну схему дорожнього руху в Луцьку обіцяють вже скоро затвердити. Так має принаймні частково вирішитися проблема заторів у місті.

Про це у інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читати ще: «Не бачу підстав у господарську діяльність вплітати політику», – Ігор Поліщук. Інтерв’ю

Міський голова нагадав, що у Луцьку триває розробка комплексної схеми дорожнього руху, яку виконують за грантові кошти. Вона вже перебуває на фінальній стадії, і два тижні тому її обговорили з громадськістю, тож незабаром затвердять. Крім того, у місті працює робоча група, за пропозицією якої виділили дві смуги для повороту з Ковельського мосту на Набережну, і це розвантажило Ковельський міст.

Ігор Поліщук переконує: такі локальні заходи вживатимуть і надалі. Проте потрібно також міркувати над тим, як розвантажити центральні магістральні вулиці.

«Треба міркувати над будівництвом об’їзних доріг, щоб зняти напругу з окремих перехресть, магістральних вулиць. Зокрема необхідно з’єднати вулиці Електроапаратну та Героїв Крут, щоб розвантажити Дубнівське перехрестя. Це абсолютно реально зробити, і ми плануємо це реалізувати цього року. Вартість проекту – орієнтовно півтора мільйона. Необхідно також з’єднати вулиці Карбишева і Єршова з трасою М19, щоб вантажівки не їхали через усе місто. Сьогодні треба думати над тим, як з’єднати вулицю Привокзальну або зі Стрілецькою, або з Карпенка-Карого», – повідомив міський голова.

Подібні точкові проекти, каже він, допоможуть певним чином полегшити ситуацію на найбільш проблемних ділянках. Десь необхідно змінити циклограму світлофорів, як, наприклад, зробили на проспекті Перемоги. Але, пояснює Ігор Поліщук, водночас треба розуміти, що є проблеми, які розв’язати просто неможливо. Той же проспект Перемоги затиснений з обох боків будинками, тротуар звужувати немає куди. Є й інші об’єктивні обставини: з 2015 року вп’ятеро збільшилася кількість транспорту.

Також додають проблем із заторами й автобуси, які прямують на автостанцію, однак про перенесення її наразі не йдеться, хоча це частково розвантажило б рух, а з керівництвом автостанції тривають судові спори з приводу землі. Ще одне питання – рух приміських маршруток.

«Окремо варто сказати, що на одному з останніх засідань виконкому я порушував питання про рух приміських автобусів містом. Ми розуміємо, що пасажири, які ними їдуть, можливо, приїжджають сюди на роботу, але в цьому питанні треба знайти баланс, щоб не перевантажувати приміським транспортом наше місто», – резюмує міський голова.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 9 Березня 2021 12:09
Найбільші затори створюють ринки. Центральний, Варшавка та Пасаж. Нехай власники ринків наведуть порядок у себе на парковках., або заборонити працювати.... Пасаж перекриває вул. Карпенка-Карого, , Варшавка перекриває вул. Кравчука, Центральний- вул Глушець....
Олололо до лучани Показати IP 10 Березня 2021 13:50
І коли біля Центрального ринку встановлений знак «стоянка і зупинка заборонені» під яким завжди припарковані авто - перешкода руху та створення шаленого затору! ???
Петро Показати IP 9 Березня 2021 13:10
Коли запарковані авто поперек полоси руху перекривають полосу руху, або навіть півтори, то марно шукати вихід, тролейбус так запаркований бус не в змозі оминути.. А ще є "парковщики" в два ряди, бо "йому треба" незважаючи ні на що.
Володимир Показати IP 9 Березня 2021 13:35
Потрібно побудувати на в'їздах в Луцьк автостоянки де б приїджі могли залишити свої авто і громадським транспортом добратись до потрібних їм місць в луцьку
Думка Показати IP 9 Березня 2021 13:53
Через 5 років в Луцьку збільшиться ще в 5 разів кількість і буде повна ж.па.
Вєталь К. Показати IP 9 Березня 2021 14:24
Спочатку ями залатайте, новатори, блін... Яма на правій смузі, під мостом на Карпенка Карого, як з Рівненської спускатися, вже більш як пів року... І нікому діла до неї немає. А "завдяки" їй там затор завжди, адже, автівки, що їдуть по Карпенка Карого, в сторону Дубнівського перехрестя, змушені їхати лівою смугою, обїзджаючи яму. А їхали б правою, то авто з Рівненської, вклинювались б в ліву смугу. Тому, там завжди й затор, від самої "Нивки" ..
Іван К. Показати IP 9 Березня 2021 16:25
Перед тим як зєднувати вулицю Електроапаратну з Дубнівською зробіть громадське слухання послухайте думку жильців цього району і прорахуйте чи ширина проїзджої частини при виїзді на вулицю Дубнівську буде відповідати вимогам ПДР.Наразі дві вантажні машини там не можуть розїхатись.
Джек до Іван К. Показати IP 9 Березня 2021 23:00
По перше-всім насрати на думку «ЖИЛЬЦІВ» По друге-проблема з заторами більша ніж думка жильців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus