USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Як у Луцьку залучатимуть забудовників до забезпечення житлом бійців

28 Вересня 2016 17:12
Шукати механізми залучення забудовників до виділення житла бійцям АТО та родинам загиблих військових закликають міського голову.

Про це йшлося під час 13 сесії Луцької міськради 28 вересня.

Із запитанням до міського голови звернувся депутат Павло Данильчук. З його слів, актуальним наразі є питання про виділення забудовниками квартир для учасників АТО, родин загиблих бійців та військовослужбовців з інвалідністю. Так, у Луцьку зводять низку багатоповерхівок, однак з усіх забудовників наразі лише «ЛДБК» домовився з громадськістю про виділення квартир родинам загиблих бійців. Він зазначив, що міськрада не може зобов’язати приватні фірми виділяти житло військовим та їх родинам. Тож депутат поцікавився у міського голови, як міськрада планує працювати з забудовниками у вирішенні цього питання. Зі слів обранця громади, в місто заходять сумнівні фірми, які зводять будинки, порушуючи містобудівні умови, а згодом сплачують лише до 300 тисяч гривень штрафу.

Міський голова Микола Романюк відповів, що наразі в роботі перебувають дві ділянки – на вулиці Арцеулова, де є можливість звести дев’ятиповерхівку, та на вулиці Задворецькій, де можна побудувати будинок 5-6 поверхів заввишки. Щодо цих ділянок, з його слів, відбудеться відкритий конкурс, а щодо інших забудовників, лишається тільки «просити і звертатися», адже міськрада не має права вимагати більше, ніж сплату пайової участі. Окрім того, він зазначив, що на наступну сесію винесуть звернення громадської організації учасників АТО про співфінансування житла для бійців 50 на 50%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
4 Показати IP 28 Вересня 2016 19:11
А чого без замполітів мудриків а якийсь той хто Клімчука ставив на коліна
Укр Показати IP 28 Вересня 2016 21:56
спивфинансування- це як?
... Показати IP 29 Вересня 2016 12:35
От які ЛДБК молодці! А решта всі "сумнівні фірми", що порушують містобудівні умови! Але змістовна стаття...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus