USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Україні вийти на ЧС-2018?

14 Червня 2017 17:30
Українці натужно виграли у фінському тампере 2:1, а от горді ісландці вдома здолали одну з найкращих команд Європи – Хорватію – із рахунком 1:0. Після цього ситуація в нашій відбірковій на Чемпіонат світу-2018 групі ще більше заплуталася.

Відразу було зрозуміло, що для виходу на чемпіонат світу нашій збірній одних тільки перемог над аутсайдерами Фінляндією і Косово буде недостатньо. У першому колі Україна поступилася Хорватії і зіграла внічию з Ісландією та Туреччиною. У матчах, що залишилися, команді Андрія Шевченка потрібно набрати на порядок більше очок, щоб залишитися в боротьбі. Будь-яка поразка в найближчих вересневих матчах проти Туреччини та Ісландії стане вироком для України. Втім ніхто не сумнівався, що домашній матч проти Туреччини і виїзд за кілька днів по тому в Ісландію стануть вирішальними.

Шість очок будуть вагомою заявкою на вихід у наступний раунд, чотири очка залишать в боротьбі. Усе, що менше від чотирьох очок, – дуже погано в плані турнірної ситуації. У такому випадку Україна не тільки сама втрачає очки, але й дозволяє набрати їх прямим конкурентам. Особливо це стосується матчу в Ісландії. Вікінги класно грають удома і відбороли нічию на полі України.

При цьому абсолютно не варто розглядати варіанти, коли Україна не переможе Косово. В останньому турі буде зустріч проти Хорватії, яка на той час може забезпечити собі перше місце. Але і її треба буде перемагати.

Практично немає варіантів, коли Україна потрапить на чемпіонат світу, не набравши 7 очок у трьох матчах проти прямих конкурентів. Так що направду восени настане пора великих перемог, а не просто обігравання більш слабких команд.



11 червня: Фінляндія – Україна – 1:2, Косово – Туреччина – 1:4, Ісландія – Хорватія – 1:0.

Наступні матчі. 2 вересня: Фінляндія – Ісландія, Хорватія – Косово, Україна – Туреччина.

5 вересня: Косово – Фінляндія, Туреччина – Хорватія, Ісландія – Україна.

Юрій Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тиць-здиць Показати IP 14 Червня 2017 20:08
набрати "на порядок більше" означає набрати сто десять очок. для цього нашій збірній треба зіграти матчів добру сотню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus