USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як українці відзначили «обливаний понеділок»

3 Травня 2016 10:47
У понеділок, 2 травня, українці святкували другий день Великодніх свят, який у народі називається "обливаним понеділком". Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Наприклад, у Києві влаштували театралізовану виставу, щоби показати, що символізує цей обряд і хто має право облити і бути облитим. А от львів'яни осучаснили традицію і залили водою середмістя.

За традицією, незаміжні дівчата з кошиком крашанок ідуть до ікони покровительки шлюбу - Божої матері. Поки просять хорошого чоловіка, потенційні кандидати готуються до зустрічі. Хлопці хапають повні води глечики, ховаються в засідку і з-за дерев спостерігають, як дівчата з піснями підходять до криниці намивати собі красу.
Кожен глечик приготований для конкретної дівчини. Бо ж за традицією обливати треба ту, з якою готовий одружитися. У неї ж має взяти крашанку. У Львові ж для забав облаштували Площу Ринок, нескінченні запаси води забезпечили спеціальною установкою. Мокрі, але щасливі львів'яни розійшлися лише надвечір.
Фото ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 3 Травня 2016 11:55
Дурне варварство і пгм головного мозгу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus