USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«До початку карантину робив 3 рейси, зараз – 6»: як зараз курсують шкільні автобуси на Волині

3 Вересня 2020 20:52
Через пандемію COVID-19 змінилися правила перевезення дітей у шкільних автобусах.

Про це розповіла Суспільному Волині методистка з питань освіти Боратинської ОТГ Оксана Врублевська.

Зі слів освітянки, водіям доводиться робити більше рейсів, щоб діти під час дороги дотримувалися дистанції. Усі школярі мають бути у масці. Самі ж автобуси обробляють перед кожною поїздкою.
Водій Микола Дудкін розповідає: робочий день розпочинається о сьомій ранку. Дітей забирає з трьох навколишніх сіл. До початку карантину, каже, робив три рейси, зараз – шість: «Раніше ми наїжджали 70 кілометрів, автобус в день, а зараз виходить 125. Того року ми брали більше дітей, а зараз під час карантину тільки сидячі. Раніше діти з садочка сідали, а зараз ми їх не возимо».
Методистка з питань освіти Оксана Врублевська розповіла, 4 кілограми дезинфікуючого розчину закупили для обробки шкільного автобуса, зкупили за гроші громади. Водіїв забезпечили необхідними засобами захисту.

«Взагалі на ОТГ ми витратили орієнтовно десь 50 тисяч на придбання дезинфікуючих засобів. Це такі хлоровмісні таблетки, які дозволені МОЗ. Медична сестра готує розчин для водія», - зазначила Врублевська.

Зі слів директорки Боратинської школи Мирослави Бойчун, у закладі навчається 467 дітей. Возять школярів два автобуси. Разом з дітьми в автобус сідає супроводжуюча освітянка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus