USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як на Волині чиновники намагаються уникати люстраторів

11 Червня 2014 15:45
Люстраційному комітету Володимира-Волинського перешкоджають працювати чиновники. Зокрема, запит щодо критеріїв набору чоловіків до війська під час мобілізації у військкоматі визнали нелегітимним, - повідомляє «Місто вечірнє».

Згідно з повідменням, нещодавно представники Комітету громадської люстрації звернулися до голови районної державної адміністрації з офіційним проханням дозволити їм бути присутніми під час засідань комісії з питань депутатської етики, законності та правопорядку. Звернення люстраторів прийняли, зареєстрували та повідомили, що, згідно з чинним законодавством, відповідь дадуть аж через місяць.

А військовий комісар Володимир-Волинського військового комісаріату Роман Литвин визначив запит від ради Майдану та громадськості міста як нелегітимний. У документі висловлювалося прохання роз’яснити, за якими критеріями проводився набір чоловіків під час мобілізації. Запит надійшов у військкомат якраз тоді, коли Роман Литвин перебував у відрядженні, що й дало йому підставу стверджувати про неофіційність запиту та відмовитися відповідати на нього.

Наступним кроком представників Комітету стало звернення до міськрайонної прокуратури, де їхню заяву прийняли до розгляду. Тепер працівники прокуратури з’ясовуватимуть, чи правомірними були дії військового комісара.

Чергове засідання Комітету громадської люстрації відбудеться 12 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Люда Показати IP 11 Червня 2014 17:51
А згідно якого закону люстратори потребують відповідь? Кому? Чайковській, залуському і греку потрібна відповідь чи придурковатому ярмошуку? Не смішіть зі своєю забавкою! Вас половину треба самих пролюструвати і вигнати! Гарну картинку хтось зробив на головних люстраторів!! http://volodymyrforum.com.ua/viewtopic.php?f=2&t=14&start=20
Церковна миша до Люда Показати IP 11 Червня 2014 19:07
Відповідно до законодавства будь-яка особа чи група осіб має повне право звернутись до будь-якого органу влади та відповідно в межах його компетенції отримати відповідь з порушеного питання. Проблема з відписками посадовців полягає в тому, що діяльність та повноваження усіх органів влади чітко визначені та жорстко обмежені, а люди у нас часто звертаються як то кажуть не за адресою. В такому випадку людині дійсно дається формальний лист-відписка, що питання не належить до компетенції відповідача, а звернення направляється за належністю до уповноваженого з цього питання органу.
люстраторам Показати IP 11 Червня 2014 19:41
пролюструйте спочатку гіркіна пономарьова і терористів...
11111 Показати IP 12 Червня 2014 03:01
люстрацію в ДСНС курті хлорпці на крутих машинах рулять купилди за зарплату в 2500 гривень
13 Показати IP 12 Червня 2014 22:44
а хто люстраторів люструвати буде?!
підприємець Показати IP 13 Червня 2014 08:33
А чого ніхто не люструє Тімейчука з податкової - вірний депутат-регіонал, протеже Смітюха, самий "чесний" ... Напевно, люструють тільки "чорних", а "білих" не рухають)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus