USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як вибрати найкращий акумулятор для ДБЖ*

26 Жовтня 2023 10:37
Джерела безперебійного живлення забезпечують доступ до електроенергії в разі відключення основної мережі або аварійних ситуацій. Однак для ефективного використання важливо купити якісний акумулятор для ДБЖ, здатний перетворити звичайний пристрій на невелику потужну автономну енергосистему.

Як вибрати тип акумулятора для ДБЖ

Але спершу потрібно розібратися в особливостях кожного типу акумулятора для ДБЖ:

- свинцево-кислотні (AGM) – батареї, в яких електроліт знаходиться не в рідкому, а в абсорбованому стані. Такі моделі є повністю герметичними;

- гелеві (GEL) – батареї з густим гелеподібним електролітом, який не є рідкою речовиною. Треба враховувати їх високу вартість та чутливість до коротких замикань;

- літій-фосфатні (LiFePO4) – акумулятори для ДБЖ нового покоління, які відрізняються від кислотних та гелевих більшим терміном експлуатації та меншим саморозрядом.

Вибір конкретного типу акумулятора для ДБЖ залежить від бюджету, середовища встановлення, параметрів джерела безперебійного живлення.
Як розрахувати ємність акумулятора для ДБЖ

Щоб розрахувати ємність акумулятора для ДБЖ, потрібно визначити, яке обладнання ви плануєте живити, та дізнатися споживану потужність в ватах (Вт). Потім потрібно визначити, як довго безперебійник повинен забезпечувати живлення.

Обсяг акумулятора (Ач) = (Загальна потужність x Тривалість роботи) / (Ефективність x Коефіцієнт безпеки x Напруга)

Для прикладу розглянемо розрахунок ємності батареї для живлення котла системи опалення, який має потужність 120 Вт та працює протягом 4 годин. І візьмемо коефіцієнт безпеки 25% (0.25), ефективність – 94% (0.94), а напругу – 12В.

Тепер просто скористаємося формулою:

Обсяг акумулятора (Ач) = (120 Вт x 4 год) / (0.94 x 0.25 x 12 В) = (480 Вт-год) / (0.235 х 12В) = 170 Агод

Тобто ефективну роботу котла зможе забезпечити безперебійник з акумулятором на 170 Ah.

Якого виробника акумуляторів для ДБЖ вибрати

На українському ринку представлені десятки акумуляторів для джерел безперебійного живлення від Trinix, Kraft, KungLong, WBR. Одні з найкращих пристроїв пропонує компанія Trinix, відома впровадженню передових технологій та наявністю широкого асортименту.

В інтернет-магазині Triniti-SB можна замовити свинцево-кислотні, гелеві та літій-фосфатні батареї від Trinix ємністю від 1.2 до 200 Ar. Для пошуку популярних моделей достатньо скористатися сортуванням, вибравши відповідний пункт. А дізнатися характеристики кожного пристрою можна на його окремій сторінці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus