USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як звітували старости округів Луцької громади і що вони робитимуть цьогоріч

23 Лютого 2023 12:05
На черговій сесії Луцької міської ради 22 лютого депутати ознайомилися з роботою старост приєднаних округів за минулий рік.

Перед обранцями громади прозвітували староста Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський, староста Жидичинського старостинського округу Галина Матвіюк, староста Боголюбського старостинського округу Марія Якубовська, староста Княгининівського старостинського округу Валерій Войнаровський та староста Заборольського старостинського округу Валерій Боярський.

Прилуцький старостинський округ

До складу округу входять села Прилуцьке, Дачне, Жабка та Сапогове. Загальна чисельність населення станом на кінець 2019 року – майже чотири тисячі осіб.

Протягом року на території округу було здійснено поточний ремонт вулиць Франка та Гагаріна в Дачному, вулиць Ківерцівської, Андрузького та Жовтневої в Прилуцькому, висаджено дерева та кущі в сквері Прилуцького навпроти школи та на території Дачнівського ЗДО № 42, організовано роботу «Пункту незламності» тощо.

Серед нагальних потреб – проведення поточного ремонту концертного залу Будинку культури в Прилуцькому, який є єдиним великим приміщенням на території округу, де можна проводити масові заходи, ремонти доріг і питання подальшої експлуатації приміщень комунальної власності, які з 2019 року не використовуються (це ФАП, ДНЗ «Сонечко» у Прилуцькому, ФАП і клуб у Дачному, ФАП у Сапоговому).

Жидичинський старостинський округ

До складу округу входять села Жидичин, Кульчин, Липляни, Озерце, Клепачів і Небіжка.

Торік на території округу було відремонтовано вулицю Селищну в Жидичині, вулицю Миру в селі Липляни, вулицю Озерцівську в селі Небіжка та вулицю Тракторну в Озерці. Також було вирішено питання транспортного сполучення села Небіжка з адміністративним центром старостинського округу, проведено поточні роботи мережі вуличного освітлення, забезпечено роботу блокпостів, організовано роботу «Пункту незламності» та інше.

Серед потреб округу – ремонти в закладах культури.

Боголюбський старостинський округ

До складу цього округу входять села Боголюби, Богушівка, Тарасове, Іванчиці й Озденіж.

Протягом року на території округу було, зокрема, організовано та забезпечено роботу блокпостів, облаштовано укриття в Тарасівському закладі дошкільної освіти № 48, Боголюбському ліцеї № 30 та будинку культури в Боголюбах, проведено поточні ремонти вулиці 40 років Перемоги в Боголюбах, вулиць Лісової та Городоцької в Тарасовому, вулиці Буківської в селі Іванчиці, відремонтовано дитячі майданчики в Боголюбах і Тарасовому.

Відкритими залишаються питання транспортного сполучення сіл Озденіж, Іванчиці, міського маршруту Луцьк–Боголюби, декомунізації пам’ятників із радянською символікою в селах Боголюби, Іванчиці, ремонти доріг, освітлення вулиць сіл Іванчиці, Озденіж, перекриття даху клубу в Іванчицях, перекриття даху та утеплення Боголюбського ліцею № 30.

Цьогоріч у Боголюбському старостинському окрузі планують зробити ямкові ремонти доріг у селах, поточний ремонт внутрішньої каналізації Боголюбського ліцею № 30, заміну дверей у щитовій та приміщенні укриття, капітальний ремонт плити в харчоблоці в Тарасівському закладі дошкільної освіти № 48, поточний ремонт приміщення старостату, а також придбати більярдний і тенісний столи для проведення дозвілля в клубі села Іванчиці.

Княгининівський старостинський округ

До складу округу входять села Княгининок, Буків, Зміїнець, Милушин, Милуші, Моташівка, Сирники, Брище та селище Рокині. Загальна чисельність населення – 9700 осіб.

У 2022 році в окрузі було проведено капітальні ремонти вулиці Молодіжної у Брищі, вулиці Молодіжної в Княгининку, вулиці Торгової в Милушах, вулиці Хутірської в Милушині, вулиць Поштової та Новочерчицької в Зміїнцю, зроблено поточні ремонти вулиці Конякіна в Сирниках, вулиці Миру в Княгининку та вулиці Світлої в Зміїнцю, відновлено повноцінне транспортне сполучення до селища Рокині, проведено поточні роботи мережі вуличного освітлення тощо.

Проблемними залишаються питання транспортного сполучення сіл Буків, Милушин із Луцьком, капітального ремонту будинку культури в Рокинях, часткового відновлення роботи ФАПів у селах Брище, Буків і Сирники, закритих у 2021 році.

Заборольський старостинський округ

До округу входять села Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка, Одеради, Городок, Сьомаки, Шепель, Заболотці й Охотин.

Торік в окрузі було облаштовано укриття, розселено внутрішньо переміщених осіб, проведено внутрішні ремонтні роботи та роботи з благоустрою Заборольської школи, зроблено ремонт дороги вулиці Лісової в селі Забороль, частково проведено ремонти доріг вулиці Молодіжної в селі Сьомаки та вулиці Лісової в селі Охотин.

У планах на 2023 рік – завершення капітального ремонту загальноосвітньої школи, ремонт покрівлі та утеплення фасаду амбулаторії, капітальний ремонт будинку культури, облаштування урбан-парку чи дитячого містечка, реконструкція стадіону в селі Забороль, а також ремонти доріг і реконструкція електричних мереж зовнішнього освітлення в населених пунктах округу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus