USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За 10 років посівні площі на Волині збільшилися на 127 тисяч гектарів

26 Грудня 2020 17:13
Лише за останні 10 років посівні площі у Волинській області збільшилися на 127 тисяч гектарів, що дозволило повністю освоїти південні землі регіону.

Як розповів керівник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко Суспільному Волині, цього року Волинь увійшла в ТОП-3 регіонів України з розвитку тваринництва та садівництва. Також область лідирує у створенні родинних молочних ферм.

«За темпами виробництва продукції у загальнодержавному рейтингу Волинь займає шосте місце, – сказав він. – В області активно розвивається садівництво. І за кількістю учасників, сумою отриманих коштів Волинь зайняла третю позицію в Україні. Цьому сприяє те, що, починаючи з 2010 року, держава працює на підтримку садівництва. Із 2016 року більше десятка сільгоспвиробників беруть участь у цій програмі і два роки підряд наші садоводи отримують 22 мільйони гривень. Це дає можливість і виробляти власну продукцію садівництва, у тому числі ягідництва, і запроваджувати нові робочі місця, і наповнювати місцеві бюджети відповідних територій».

Юрій Горбенко відзначив, що родинні сімейні ферми на Волині почали створюватися ще більше 10 років тому: «Ми підтримуємо ці ферми на обласному рівні. Також під свою опіку їх взяла держава – тим фермерам, хто має від п’яти до 50 корів, було виплачено цього року 3,4 мільйона гривень. Тобто державна політика стимулює розвиток такого сімейного фермерства. Завдяки державно-приватному партнерству в цьому році в нас створено 10 сімейних молочних ферм. Наприклад, на молочній фермі на Горохівщині працює вся родина Юхимчуків».

Посадовець додав, що державна підтримка фермерів діятиме і в наступні роки – не тільки в галузі садівництва чи молочарства, а й, зокрема, картоплярства.

«Очікуємо, що наші аграрії, у тому числі фізичні особи, отримують загалом 120 мільйонів гривень», – сказав він.

За його словами, загалом 2020 рік був сприятливим для аграріїв – потішили як врожаї, так і цінова політика.

Юрій Горбенко розказав, що нова адміністративна реформа зі створення громад і переформатування районів дає можливість напрацювати нову модель співпраці з аграріями: «Сьогодні створено нове Міністерство аграрної політики і продовольства. Міністром призначено Романа Лещенка. Від імені міністерства вже направлені листи в Мінрегіон, у яких рекомендовано мати і в наших майбутніх чотирьох районах структурні підрозділи, котрі займатимуться розвитком сільських територій, аграрно-промислового комплексу. І ми звернулися до громад для того, аби в кожній ОТГ були спеціалісти, які будуть займатися аграрними питаннями, розвитком сільських територій. Це потрібно, аби втілювати державну політику, нашу комплексну програму розвитку. Маємо перші узгоджені плани з ОТГ. 15 січня проведемо конференцію з усіма громадами, на якій напрацюємо алгоритм наших дій у співпраці задля подальшого розвитку сільських територій і сільгоспвиробництва на окремих землях зокрема… Кожна громада має свій пріоритет».

Як акцентував керівник управління агропромислового розвитку, в південній частині області землі переважно вже освоєні. Так, за 10 років на Волині посівні площі збільшилися на 127 тисяч гектарів.

«Освоєння земель дає додатковий дохід до бюджету. Кожна громада має врахувати це, адже ще не всі поліські території освоєні», – зазначив Юрій Горбенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан (Крымчанин) Показати IP 26 Грудня 2020 17:24
А по сравнению с 1990 годом?
! до Степан (Крымчанин) Показати IP 27 Грудня 2020 16:30
Може ще з 1913 ?
Тітка Показати IP 26 Грудня 2020 18:24
Цей "грос" керівник вже давно повинний вирощувати високі врожаї редиски,кропу,петрушки і т.д.,на свїй присадибній ділянці.Це було б набагато краще для сільського господарства області і селян вцілому.
Експерт Показати IP 27 Грудня 2020 02:09
-127 тисяч гектарів лісів, ось чому в попередній статті говорили, що лісові ресурси вичерпалися.
Брє до Експерт Показати IP 28 Грудня 2020 00:15
Ну этоже бред!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus