USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Якого прем'єр-міністра для України хочуть лучани? ОПИТУВАННЯ

18 Лютого 2014 08:12
Уже через декілька днів в Україні може з’явитися новий прем’єр-міністр. Хто ж це буде – представник від опозиції чи провладний кандидат? Навіть досвідчені політологи не беруться давати певні прогнози. Утім, зрозуміло одне – досить великий відсоток ймовірності того, що крісло прем’єра може посісти представник від «регіонів».

Нагадаємо, що під час народного віча, волинські опозиціонери гостро розкритикували усіх кандидатів діючої партії. Якщо ви проголосуєте за Арбузова, можете на Волинь не повертатись, - з такими словами звернувся заступник голови Волинської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Луцьку Ігор Алєксєєв до волинських депутатів-мажоритарників, які братимуть участь у голосуванні за нового прем’єра.

Позиція представників опозиції цілком зрозуміла та прогнозована. Утім, Інформаційне агентство Волинські Новини опитали пересічних лучан, запитавши у них, як останні ставляться до того, що волинські депутати-мажоритарники можуть підтримати кандидата від регіоналів, зокрема Сергія Арбузова.

До слова, серед опитуваних не знайшлося жодного лучанина, який би схвально відгукнувся стосовно провладного прем’єра.

З морально-етичних міркувань, фото співрозмовників не публікуємо.

Так, 45-річний працівник котельні Микола не шкодує різких слів в адресу волинських мажоритарників: «Хай збирають свої «манатки» і їдуть у рідну Росію! Навіщо нам такі депутати, які не рахуються з думкою народу? Я за них не голосував і не голосуватиму», - каже чоловік.

«Тоді їм не місце на Волині! Депутат повинен бути з народом, на те він і народний», - підхоплює думку Миколи й мешканка села Рованці 63-річна Валентина.

Йдемо далі… Поряд із Волинським драмтеатром двоє чоловіків про щось емоційно теревенять. Один із них, 52-річний Олександр, між тим, періодично потягує люльку:

«Вважаю, що волинські мажоритарники, які підтримають кандидатуру регіоналів на посаді прем'єр-міністра, остаточно втратять підтримку волинської громади», - стверджує він, затягуючись густим димом.

«Правильно, а кого цікавить думка простих людей? Хто нас запитує – за ми чи проти того «Кавунова». Я не знаю, яким потрібно бути «іродом», щоб наплювати на думку своїх громадян і настільки не поважати їхнє волевиявлення», - підтримує товариша його більш імпульсивний співрозмовник, колишній військовий 65-річний Володимир.

Думку старшого покоління уже почули. На черзі - молодь. Двоє із опитаних, які не захотіли називати власні імена, взагалі «не в курсі» політичної дилеми та, м’яко кажучи, не зовсім розуміють, що саме у них запитують.
«Ганьба таким депутатам! А що ще? Нічого мені додати! Ганьба! Якщо хтось не проголосує – буде зовсім інша мова», - наголосив хлопець з жовто-блакитним прапором на шиї, 21-річний Вадим.

Дещо інакша позиція у 35-річної вчительки Галини:

«В Україні громадяни мають право вільного вибору політичної позиції. Я вважаю, ніхто не має права нікого змушувати голосувати за представника тієї чи іншої партії. І мажоритарники мають таке саме право», - виважено розмірковує інтелігентна пані у капелюсі.

Зовсім інакшої думки 18-річна студентка Східноєвропейського національного університету Оксана: «Я регіоналів взагалі не «переварюю» і у цьому нічого хорошого не бачу. Таких депутатів треба достроково у відставку, чи куди їх там відправляють?», - запитує у кореспондента дівчина.
«А ті, хто проголосує, хай пам’ятають, що їхні будинки – не броньовані, і машини – не танки. За все буває відплата», - додає хлопець, обличчя якого по самісінькі очі закрите сірим шарфиком.

72-річна пані Ніна, яка на народне віче прийшла разом із маленькою онукою, теж не скупиться на «барвисті» епітети:

«Таким людям в Україну дорога закрита!!! Хай беруть дітей, жінку і їдуть собі. Ми тут їм життя не дамо!», - каже пенсіонерка.

А ось 23-рчний студент ЛНТУ Володимир відповів на поставлене запитання спокійно та виважено: «Партія регіонів - чужа волинянам. Це не наше «дитя», його нам нав’язали, і в нас його ніколи не приймуть, так само як і президента-регіонала, і так само прем’єр-міністра», - резюмував хлопець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Роман Показати IP 18 Лютого 2014 08:25
Що це за опитування?:) А де кандидати, окрім згадуваного Арбузова, нікого і не обговорювали, а тільки погрожували!!! Це тільки підслухані журналістом думки!!! Самі нікого запропонувати не можуть, Яценюк як страус... і що далі?! Самі не гам і іншим не дамо...?! Ото така опозиція, тільки на руйнування країни, а будувати коли?!
Сірий шарфик Показати IP 18 Лютого 2014 09:09
Незабудь про себе і своїх членів сімї, що і ви не броньовані і не танки.
33 квартал до Сірий шарфик Показати IP 21 Лютого 2014 23:01
создадут другую партию,назовут к примеру икс,и будут теже люди,думаю,что используя молодых людей ,кто то идет к власти.
володимир Показати IP 18 Лютого 2014 09:52
таке опитування я можу провести не виходячи з квартири. сьогодні мітмнг в підтримку опозиції і журналіст пише думку людей які там. завтра не дай бог мітинг в підтримку президента і зров можна писати не виходячи з кабінету.
в захопленні від ВН Показати IP 18 Лютого 2014 10:08
Братці, ви МОЛОДЦІ!!! Давно так не ржав: (хай простить мене цей добрий чоловік) "45-річний працівники котельні Микола не шкодує різких слів в адресу волинських мажоритарників: «Хай збирають свої «манатки» і їдутьу рідну Росію! Навіщо нам такі депутати, які не рахуються з думкою народу? Я за них не голосував і не голосуватиму»". Микола нагадав мені Маяковського: "Сегодня приказчик, а завтра царства стираю на карте я..." НІХТО інший, а виключно самі продажні на клітковому рівні волиняки обрали собі депутатами олігархів, які, цілком природньо, БОРОНЯТЬ ВЛАСНІ ІНТЕРЕСИ. Це цілком об'єктивно і очікувано. На думку простих людей, знову таки, цілком природньо, олігархи ПОЛОЖИЛИ ВЕЛИЧЕЗНИЙ ПРИБОР. Тому і краще, ніж будувати пам'ятники бандерам і героям майдаунів, збудувати в Луцьку пам'ятник ПРОДАЖНОМУ ВОЛИНЯЦІ, який за горілку, цукор і гречку продасть ВСЕ.
Гость Показати IP 18 Лютого 2014 11:32
Ось я повністю підтримую думку попереднього коментаря. За гречку і цукор вони наші волиняни по селах, і що найбільше здивувало голсоували за регіоналів Поліські райони всі і Горохівськи,Ну ладно полішуки далеко, а ви горорхівські чого такі довбануті, чого ви за них голосували, бо дали гречку і 100 грн.Продажні ми люди і це, зроббили, не молдь, а старше покоління,пенсіонери.Невде мало пережили, щоб бути такими дурнями. Непорібний ми народ і все.
Зимін Показати IP 18 Лютого 2014 16:11
Народ не чіпайте - народ є різний. Хотілось би ,щоб прем"єр-міністр був такий,як за словами Єльцина-"проснувся і подував про Україну". На черзі знову 3 млрд. гривень ,які треба дуже швидко повернути в Росію ,про Китай не говоримо.
Джулія Показати IP 19 Лютого 2014 17:34
НА ЖАЛЬ, ТИХ, ЩО ДУМАЮТЬ ШЛУНКОМ У РЕЖИМІ "СЬОГОДНІ НА СЬОГОДНІ", ДІЙСНО БАГАТО. ПРИЧОМУ СЕРЕД ТИХ, ХТО МАВ БИ УСВІДОМЛЮВАТИ: ЗАВТРА БУДЕ. і ТРЕБА БУДЕ ДИВИТИСЯ У ВІЧІ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus