USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати вирішуватимуть, чи прийматиме Луцьк львівське сміття

25 Січня 2017 18:29
Оскільки Львів перебуває у стані екологічної катастрофи і в разі підвищення температури може виникнути спалах інфекційних захворювань, приймати на міському полігоні бодай по одній вантажівці львівського сміття просять депутатів Луцької міськради.

Про це йшлося під час 18 сесії Луцької міськради 25 січня.

Наприкінці засідання секретар міськради Юлія Вусенко повідомила, що на ім’я міського голови 24 січня прийшов лист мера Львова Андрія Садового. У листі йдеться про те, що Львів наразі не має можливості вивозити сміття, 30% сміттєвих майданчиків у місті переповнені. Ця ситуація викликає занепокоєння і накопичення великої кількості твердих побутових відходів при підвищенні температури повітря може різко погіршити санітарний стан міста, спровокувати спалах інфекційних захворювань, спричинити забруднення стічних вод.

Враховуючи це, громада Львова звертається до лучан з проханням підтримати львів’ян та тимчасово допомогти Львову у захороненні частини твердих побутових відходів.

Секретар міськради повідомила, що розмовляла з усіма головами фракцій міськради і всі усвідомлюють, що у місті діє рішення міськради про заборону ввезення сміття з інших областей. Проте, зважаючи на обставини, на те, що велике місто перебуває у стані екологічної катастрофи і може виникнути спалах інфекційних захворювань, вона запрошує до співпраці голів фракцій для внесення змін у проект рішення.

Львів’яни просять прийом однієї машини вантажністю у 12 тонн, що бодай якимось чином покращить ситуацію з вивозом сміття зі Львова.

Юлія Вусенко закликала обговорити питання і напрацювати спільну позицію.

Нагадаємо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.

У Луцьку торік депутати ухвалили рішення про заборону прийому сміття на міський полігон з інших областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Сераховичі Показати IP 25 Січня 2017 18:42
Шановні лучани! Не дозволяйте забруднювати ні місто ні край! за стільки часу таке потужне місто ,як Львів з таким "розумним" керівництвом -уже могли побудувати завод
Анонім до Сераховичі Показати IP 25 Січня 2017 20:14
Якщо Луцьк буде приймати мешканці Сирників і Брищ не проти. Але в Луцьку немає де приймати сміття як і у Львові. Вусенко на своєму подвір'ї це зробити хоче. Теж не проти.
Краянин Показати IP 25 Січня 2017 18:48
Ніякого львівського сміття!!! Сміття садовому додому!!! Гаспадарнік!!! Перекриєм, спалим машини!!!! Досить це терпіти!!! В катастрофі винна одна людина!!! А ви наївні думаєте хтось потерпає?!!! Ні люди гроші зароблять!!!
777 Показати IP 25 Січня 2017 18:48
люди, будьте людьми, бо на публіку кричите- "УКРАЇНА ЄДИНА", а коли в сусіда проблема, то кожен сам за себе. не забувайтеся ,що "ЗЕМЛЯ КРУГЛА"
Анонім до 777 Показати IP 25 Січня 2017 20:15
Совок сортувати не пробували?
11 Показати IP 25 Січня 2017 18:57
За хороші гроші не тільки сміття приймуть .
ас Показати IP 25 Січня 2017 19:01
нехай тільки попробуть приняти кожному дупутату по сміттєвозу під хату нехай нюхають і думають
дідько Показати IP 25 Січня 2017 19:10
З одної сторони варто було б відмовити з тої причини, що в Луцьку й свого сміття вистачає. З іншої сторони, якщо відмовлять, будуть знову те сміття по волинських лісах розкидати. Та й знову ж "тимчасово" це як? Уже обіцяли, що АТО - це тимчасово. З сміттям теж розтягнемо на стільки років? А може Львів взагалі все вивозитиме у Волинь? Стільки ж лісів кругом, є де сховати. Тим більше, практика уже була. Цікаво було б послухати Садового, якби Луцьк звернувся з таким же проханням. Чи допомогли б нам з нашим сміттям?
Кастрюлька Показати IP 25 Січня 2017 19:53
Чего думать??? Надо брать, пока дают!
1 Показати IP 25 Січня 2017 20:07
Я переконаний що потрібно приймати сміття будемо вивозити з Волині ліс, бурштин і отримувати відходи від львів'ян які до речі Волинян за людей не мають а самопоміч хай міститься хто За?
Семен Показати IP 25 Січня 2017 20:21
Вони дороги не хочуть робити а сміття до Луцька збираються возити! Вуйки хітрожопі!!!
Анонім Показати IP 25 Січня 2017 20:34
а в луцьку те сміття не буде смердіти при підвищенні температури ? що робить влада у тому числі в луцьку для вирішення проблеми ? піднімає собі зарплати і чекає, хто більше відкату дасть ?
Анонім Показати IP 25 Січня 2017 23:46
Ооооо!!!!Знову бунт намічається...БЛОКАДА однозначно!!
ВВ Показати IP 26 Січня 2017 09:19
Однозначно проти. Домовляться на бумашці про 1 машину, а буде як завжди, не 1 а 100. Головне щоб якась офіційна відмазка була. Садовий хай іде в сраку. Ця проблема вже звучить не один місяць, могли б знайти і підготувати площу під сміття у Львівській області за цей час. Але ж ні, в них мізки працюють тільки в одному напрямку - як цю х...йню вивезти.
ССС Показати IP 26 Січня 2017 10:14
Ще 10 років тому у с.Брище мали побудувати сміттєпереробний завод.Для цього уже й певну суму коштів з-за кордону нам виділили, але наші ВОЖДІ раптово ПЕРЕДУМАЛИ. А тепер у нас свого сміття вистачає, невже ти цього не бачиш, Юлія Вусенко????????????????
ВОВК Показати IP 26 Січня 2017 17:57
На тому і порішили по одному сміттєвозу на двір до Вусенки і Касамольця по черзі. О ше дві лайби сміття для Сиротинської - без черги.
читач Показати IP 27 Січня 2017 01:09
Потрібно на кретичну ситуацію допомогти.!!! Томущо якщо спалахуть інфекції у Львові , то спалахнуть і у Луцьку. Подумайте хочаб про себе.12тонн не так і багато . Так що подумайте самі
axab Показати IP 14 Лютого 2017 16:12
У Польщі відбувся форум «Європа-Україна», на якому обговорювали питання децентралізації в Україні та впровадження можливих моделей місцевого самоврядування: http://www.vgolos.com.ua/news/detsentralizatsiya_yevropa_mozhe_zaproponuvaty_bagato_prykladiv_ale_ukraintsi_mayut_obraty_sami__ekspert_248175.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus