USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Якщо у стоки зливатимуть барду, очисні споруди Луцька можуть вийти з ладу

23 Липня 2019 13:54
Пропускна спроможність мереж у Луцьку достатня, але якщо туди зливатимуть барду, очисні споруди можуть вийти з ладу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 23 липня.

Директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк повідомив, що система водовідведення та водоочистки у Луцьку розрахована на 120 тисяч метрів кубічних на добу, а отримують лише по 45-47 тисяч. Тобто, система завантажена лише на 40% і доводиться зменшувати потужність двигунів та насосів на каналізаційно-насосних станціях.

Система розрахована на 70% скидів від промисловості і 30% від населення, натомість нині 80% надходить від населення і тільки 20% від юридичних споживачів, у тому числі, бюджетних установ.
Проблема зношеності мереж існує, але пропускна спроможність дозволяє нормально забирати усі стоки на очисні споруди, які працюють стабільно. Водночас, якщо туди потраплятимуть органічні сполуки від молочних продуктів або принаймні 40 кубів барди, споруди «ляжуть». Це може відбутися тому, що відбувається біологічна очистка. До прикладу, у Хмельницькому молочний завод скинув в мережі молочну сироватку, яка знищує бактерії, що здійснюють очистку. У випадку таких скидів або скидів барди на відновлення очистки потрібно буде витратити місяць.

Наразі єдиною офіційної точкою прийому всіх скидів з вигрібних ям і тому подібного є точка на вулиці Мамсурова у Луцьку.

Своєю чергою, голова комісії Василь Столяр звернув увагу на проблему самовільних врізок до зливової каналізації у Жидичині, що спричиняє, з його слів, поширення смороду ввечері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дістали Показати IP 23 Липня 2019 15:03
А чого б не зробити прийомник фекалій не на Мамсурова, а десь за містом ближче до очисних, тоді фекалії не будуть засмерджувати все місто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus