USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Який ідіот придумав, що споживач має сам ставити газовий лічильник?» - міністр соцполітики

22 Квітня 2018 07:00
Незаконним називає міністр соціальної політики Андрій Рева вимагання з боку газовиків, аби лічильник обліку газу споживач встановлював за власні кошти.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра з представниками регіональних ЗМІ у Києві.

Міністр соціальної політики зауважив, що продаж комунальних послуг нічим не відрізняється від продажу товарів у магазині: покупець, мовляв, не приходить у супермаркет з власною вагою, щоб зважити продукти, які купує.

«Який ідіот придумав, що я, споживач, повинен сам поставити лічильник і ще переконувати того, хто продає мені газ, що він правильно крутить? Є закон про комерційний облік природного газу. Там було чітко прописано терміни, коли повинен ставитися лічильник», - відзначив міністр.

З його слів, газ в Україні населення використовує у три способи: на приготування їжі, на приготування їжі і підігрів води, а також на приготування їжі, підігрів води та опалення. За третьою групою цього переліку лічильники встановлені практично скрізь, за другою групою встановлені лічильники приблизно в 70 % споживачів, по першій групі - в 25 %. Були прописані терміни, відповідно до яких постачальники не мали права продавати газ без лічильників. В тарифи по газу включалося встановлення лічильників.


Також Андрій Рева відзначив, що встановлення загальнобудинкового лічильника є абсолютно незаконним, тому що НКРЕКП прийняла це рішення всупереч закону. Насправді, на будинки встановлювати лічильники не мали права, адже не будинок купує газ, а домогосподарства. Зараз в законі вказано, що за бажанням мешканців можна ставити загальний лічильник газу на будинок. Втім, міністр зазначає, що навряд чи це доцільно, адже втрат в мережах газу бути не може.

Отже, він пропонував відправляти газовиків туди звідки вони прийшли, якщо ті вимагатимуть встановлення лічильника за кошти споживача, адже це, мовляв, «безпредєл».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Мешканець Показати IP 22 Квітня 2018 07:17
Рева все правильно говорить,от тільки дії їх поки що не підкріплені фактами.Вузол обліку газу будинковий не може використовуватись при розрахунку за спожитий газ(Закон).І встановлюватись він може(Кодекс ГРС),але при наявності дозвільних документів(протокол зборів-75%,договір,акт виконаних робіт).А цього в газовиків немає.Бо стіна будинку-це вже власність мешканців(Закон 2015р.),а ВОГ -це власність облгазу.Встановлення лічильників Рада пролонгувала до 2021р.,а до цього платимо по Постанові №203(3,3-5,4).Хоча і це завищені цифри,але Закон є Закон.А відключити від газопостачання вони можуть тільки в одному випадку-письмова відмова від встановлення в квартирі лічильника за кошти облгазу,ну або аварійна ситуація.
Той самий Показати IP 22 Квітня 2018 07:32
Шо і пенсійну рефрму і коефіцієнт 1 замість 1.33
епрст Показати IP 22 Квітня 2018 10:03
Не ідіот, а волиньгаз! Або волиньгаз-ідіот!
К.лучанин Показати IP 22 Квітня 2018 13:09
Так і хочеться сказати що той РЕВА меле дурню. Лічиьник ,приміром я, поставив ще 19років тому власним коштом. Ставив "ВОЛИНЬГАЗ". Лічиьник тоді коштував дуже дешево , я заплатив десь 350грн. без врахування монтажу. А монтаж - це врізка в трубу + ящик. І не ШКОДУЮ! Ситуація з цінами заставила встановити лічильник, щоб платити за реальні куби , а не міфічні по якимось нормам. В той час приватні домогосподарства почали активно встановлювати лічильники і це зрозуміло , економія відчутна пішла. Тепер щодо нинішньої ситуації. Я живу в приватному будинку. Будинок я утеплив. Площа 70кв.м. Температура зимою коли було - 15град. в кімнатах було + 20 - +21град. Розхід газу був 320- 340м. куб. Це десь приблизно 5куб.м на 1кв. м площі. І це нормально ! За 3-4кубм газу на 1кв.м площі і собачу буду не нагрієш при морозі -20град. Зима на зиму не схожа! Нам ВОЛИНЬГАЗ прислав РАХУНОК ( як і всім лучанам) про спожитий газ за 2017рік і інформацію про середнє споживання газу у країнах ЄВРОПИ у 2016р: МОЛДОВА -425м. куб, РУМУНІЯ -743м.куб, ПОЛЬЩА-573м.куб, ЧЕХІЯ - 839м.куб. Так що, у них розхід по 3-4м.куб на 1м. кв площі? Я розумію що люди там платять за ТЕПЛО а не за міфічні куби газу. Пан РЕВА просто черговий раз робить з українців дурнів, Може ДОСИТЬ наживатись та красти! ЗАРПЛАТИ СОБІ ЯКІ ВСТАНОВИЛИ , а люди живуть БІДНО і це є ФАКТ!Реформатори хре- ві! Ви вже показали себе на ПЕНСІЙНІЙ РЕФОРМІ!
теж Показати IP 22 Квітня 2018 13:42
лічильники то дрібниця. от якби прийняли пропозицію Нафтогазу про дифиренційовані тарифи на газ тіпа 11грн куб о тоді було б весело. але ще до осені все може бути. я таки не сумніваюсь що тарифи підвищать може цього року, може на той рік
Мешканець Показати IP 22 Квітня 2018 14:10
ПАТ "Волиньгаз",як і більшість в Україні є приватними структурами,основні акції в руках фірташа і офшори невідомих структур (хоча в реєстрі це є),які має дослідити НАБУ.Це дуже колосальні ресурси.Не прихильник Уряду,тим паче Реви,але вони повинні дотримуватись чинного законодавства України і вимагати виконання від усіх субєктів господарювання,включаючи 100% приватну структуру "Волиньгаз".А ми маємо не опускати руки,а боротись за свої права,в тому числі права споживача і наших прав на загальне майно,включаючи природні ресурси.А споживання газу в Європі-це прямі спекулятивні,брехливі маніпуляції Волиньгаззбуту,незрозумілої структури,з незрозумілим статусом і "писульками",які нічого спільного до оплати за реально спожитий газ немають.Документом,який регулює відносини між надавачам послуг і споживачем є виключно ДОГОВІР(підписаний і завірений обома сторонами).Все інше від лукавого...
На сайті мінфіну Показати IP 22 Квітня 2018 14:48
пишуть, що газ буде по 10,99 :((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus