USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Який вигляд має бути у сайта в 2024 році?*

11 Грудня 2023 13:26
Якщо вашому сайту кілька років, а редизайн ніколи не робили або робили дуже давно — новини погані. Google оновив систему фільтрації та заніс молот над органічним трафіком.

Алгоритми пошукової системи постійно оновлюються, так само змінюються тренди інтернет-маркетингу, з'являються нові формати контенту та способи його організації на сайті.

Актуальною та універсальною для всіх галузей бізнесу є концепція E-E-A-T. Перша згадка про ці правила з'явилася у 2014 році, коли компанія Google додала список вимог до своїх «Рекомендацій щодо якості пошуку». Згодом до трьох літер додалася ще одна «E», і на момент написання статті алгоритм включає 4 критерії якості наповнення сайту.

Досвід, експертиза, авторитетність і надійність

Назва E-E-A-T розшифровується як «Досвід, Експертиза, Авторитетність і Надійність». Ці характеристики служать показниками якості для фахівців Google. Вони допомагають їм оцінювати достовірність веб-ресурсів та якість контенту.

Досвід

Автор статті чи іншого контенту повинен володіти знаннями з конкретної теми. Це може бути спеціаліст, який описує методи лікування у спеціалізованому блозі, або клієнт маркетингової агенції, який у кейсі чи відгуку описує власний шлях просування бізнесу. Головне, щоб людина, яка дає поради, випробувала теорію на практиці перед тим як ділитися нею на сторінках сайту.

Експертність

Необхідний рівень і тип знань автора залежить від тематики сайту та цілі контенту. Кваліфікація спеціаліста чи компанії в цілому має бути підтверджена реальними фактами або візуально, наприклад, за допомогою публікацій в ЗМІ, нагород.

Авторитетність

Навіть якщо ви здебільшого використовуєте загальновідому інформацію, стежте за унікальністю та креативністю контенту. Проводьте власні дослідження та спостереження, генеруйте ідеї: авторитетний сайт часто виступає першоджерелом з певної теми.

Надійність

На перетині показників досвіду, експертності та авторитетності перебуває критерій надійності. Важливу роль тут відіграє репутація бренду та наявність всіх необхідних сертифікатів чи інших документів.

Найнижчу оцінку якості за алгоритмом E-E-A-T отримують шкідливі сторінки зі спамом. Однак навіть сайти з достовірним та корисним контентом можуть втрачати свою вагу через наявність зайвих елементів, наприклад, нав'язливих попапів.

Відсутність повноцінних текстів і візуалізації характерна для веб-ресурсів середньої якості. При цьому вони можуть містити унікальну та експертну інформацію. Це стосується також сайтів, де корисні та цікаві статті не містять посилань на перевірені першоджерела чи кваліфікованих авторів.

До високоякісних ресурсів належать сайти, які забезпечують позитивний користувацький досвід. Вони регулярно наповнюються новим цінним контентом, а вміст сторінок відповідає ключовим запитам.

«Сайти у видачі Google мають стати тим новим джерелом інформації, яким були газети ще два десятиліття тому. Якщо держава на законодавчому рівні не регулює процес наслідків від дезинформації, то пошукова система в змозі впровадити власні санкції до підозрілого сайту, «викинувши» його з основної видачі», — зауважує маркетолог агенції Marketing Link Юлія Сотнікова.
Від кого Google очікує найвищого рівня E-E-A-T?

Необхідний рівень Е-Е-А-Т залежить від конкретної теми та цілей сайту. Абревіатура YMYL розшифровується як ваші гроші або ваше життя (з англ. «Your Money or Your Life»). Це поняття вживається для сайтів на специфічні теми, котрі пов'язані з життям людини, здоров'ям, безпекою та фінансами.

Це може бути інтернет-магазин медичного обладнання, новинний портал або сайт-візитка юриста та його блог. У цих випадках від рівня правдивості інформації залежить дуже багато, тому пошукова система вимагає якомога вищого рівня E-E-A-T.

Якщо йдеться про сайт з порадами про харчування та вітамінні добавки, матеріали на ньому мають бути створені нутриціологами, дієтологами, гастроентерологами та іншими спеціалістами з відповідною освітою, адже це підвищує рівень експертності веб-ресурсу.

Цитування наукових праць та статей з Вікіпедії позитивно впливатимуть на показник авторитетності. Відгуки на Yelp або Google Business Profile є одним із найкращих шляхів демонстрації користувацького досвіду. Щоб довести надійність джерела, слід створити і відповідно оформити розділи «Гарантія», «Доставка і оплата», «Політика конфіденційності».

«Окрім швидкого зручного сайту з SSL, мікророзміткою, у 2024 році особливо важливими є E-E-A-T фактори. Для онлайн-магазинів необхідно мати «Способи повернення» з конкретними деталями, наприклад, хто платить за пересилку тощо. Правила впливають не лише на органічний трафік, але й на показники ефективності контекстної реклами. У випадку клініки необхідні конкретні деталі, які заклади закінчували співробітники, які курси підвищення кваліфікації проходили», — зауважує керівник Marketing Link Микола Лукашук.
Якщо раніше увага пошукових систем зосереджувалася на наявності ключових слів, пізніше на їх розміщенні в тексті та унікальності контенту, то у 2024 році пошукові системи будуть стежити в першу чергу за відсутністю дезінформації або поганих порад. Від вмісту веб-ресурсів залежить корисність Google для людства в цілому, тому на сьогодні це так важливо для корпорації.

Як покращити E-E-A-T сайту?

Якщо ви плануєте нарощувати органічний трафік, зверніть особливу увагу на якість контенту на сайті та спосіб його розміщення, частоту публікацій. Ви можете покращити кожен компонент E-E-A-T та отримувати більше безкоштовних цільових відвідувачів. Крім цього, правильно наповнений сайт має чудові поведінкові показники і високу конверсію, адже на зручному і корисному ресурсі, що викликає довіру, хочеться залишатися та робити покупки.

Демонструємо досвід

Додайте розділи «Про нас» із описом цінностей, місії компанії, основних напрямків діяльності. Розкажіть історію її розвитку. Перевагою буде наявність сторінки «Наша команда». Кейси, відгуки та користувацький контент найбільш переконливо підтверджують досвід.

Показуємо експертність

Розкажіть про участь компанії чи її представників у заходах. Додайте на сайт публікації у ЗМІ. Зовнішні посилання на сайт сприяють його просуванню, тому продумана і правильно реалізована контент-стратегія допоможе вам покращити E-E-A-T. Для цього слід домовлятися із популярними тематичними блогами про гостьові публікації зі згадками про вашу компанію та посиланнями на сайт.

Продемонструвати експертність компанії можна за допомогою відповідних сертифікатів, ліцензій, нагород. Завжди діліться джерелами інформації, дослідженнями, технічними документами, які використовують автори контенту.

Наголошуємо на авторитетності

Лонгріди, мануали та вебінари демонструють те, що в компанії працюють експерти в своїй галузі. Плюсом буде співпраця з інфлюенсерами чи зірками, наприклад, інтерв'ю з науковцем, дослідження, проведене спільно з відомою компанією, відгук від знаменитості чи наявність якісного інформаційного продукту, створеного кимось із вашої команди. Чудовий варіант — невелика книга, яку клієнти чи підписники можуть отримати безкоштовно.

Запевняємо у надійності

Якщо ви продаєте товари чи пропонуєте послуги, потрібно розмістити на сайті такі розділи як «Гарантії», «Партнери», «Сертифікати і ліцензії», «Оплата і доставка». «Політика конфіденційності» є обов'язковою, якщо відвідувачі заповнюють лід-форми та залишають будь-які особисті дані. За можливості слід зазначити інформацію про оплату частинами, про обмін та повернення товару чи про підписання договору на початку співпраці.
Інші способи вдосконалення сайту

Одним із додаткових, але досить ефективних інструментів покращення E-E-A-T є сторітелінг. Історії власника бізнесу чи клієнтів підвищують довіру та посилюють лояльність відвідувачів сайту. До того ж, це робить контент більш релевантним і цікавим, збільшує глибину перегляду сторінки та зменшує показник відмов.

Різні формати контенту

Бажано створювати контент у різних форматах: статті, фото, відео, подкасти. Переконайтеся, що пошук інформації на сайті є легким та швидким. Контактна інформація та фізична адреса повинні бути доступними у відповідному розділі. Додайте прості і короткі лід-форми зі зрозумілими та переконливими закликами до дії. Потурбуйтесь про те, щоб користувач міг без проблем зв'язатися з менеджером, замовивши зворотній дзвінок чи написавши чат-боту.

Відгуки

Заохочуйте клієнтів залишати відгуки на спеціальних сайтах, у тому числі в Google Business Profile. Одним із найкращих способів показати позитивний досвід клієнтів є розміщення на сайті відгуків із соціальних мереж.

Захопливі заголовки

Використовуйте зрозумілі та релевантні змісту статей заголовки. Пошук ключових слів і публікація нових текстів мають бути регулярними. Вказуйте ім'я, прізвище та досвід автора тексту у блозі, а в ідеалі — додавайте його фото та коротку інформацію.

Огляди новинок

Розглядайте різні точки зору. Наприклад, інтернет-магазин одягу може розмістити у блозі огляд модних трендів, запропонувавши скласти стильні образи із новинок у каталозі. Чудово, якщо автор може сконцентруватися на подачі корисних порад, а не на рекламі. Тобто якщо у асортименті немає шкіряних речей, але вони дуже популярні у цьому сезоні, згадайте про них, інакше ви втратите експертність у очах відвідувачів, що цікавляться модою.

E-E-A-T не є безпосереднім фактором нарощування органічного трафіку, але рівень дотримання цих правил впливає і на юзабіліті, і на загальний рейтинг веб-ресурсу у пошуковій видачі. І хоча контент є основою будь-якого сучасного сайту, радимо регулярно проводити аудит юзабіліті, оцінювати дизайн та оновлювати оформлення сторінок з урахуванням трендів і запитів цільової аудиторії.

Деякі елементи інтерактиву, зокрема квізи, затримують відвідувачів на сторінці і допомагають скласти більш детальний портрет ЦА, познайомитися з потенційним клієнтом, щоб потім запропонувати йому актуальний продукт. Тому, якщо це доречно для вашої галузі, розбавляйте контент елементами, які заохочують користувача вступати в діалог з компанією.

Щоб покращити свій сайт, зв'яжіться з менеджером агенції комплексного інтернет-маркетингу Marketing Link. Ми просуваємо веб-ресурси та створюємо і вдосконалюємо сторінки, важливі як для пошукових систем, так і для користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Platon Показати IP 30 Грудня 2023 11:35
Дякую автору за статтю! Аналіз тенденцій розвитку веб-сайтів у 2024 році дозволяє побачити, на що варто звертати увагу для успішного віртуального представництва. Додатково, хочу підкреслити важливість взаємодії з аудиторією через відгуки та відповіді на них у соцмережах, офіційному сайті тощо. Відповіді на негативні відгуки https://edgelab.com.ua/blog/yak-vidpovidaty-na-negatyvni-vidguky-v-merezhi-posibnyk-dlya-medychnyh-praczivnykiv/ є невід'ємною частиною підтримки репутації, особливо для медичних фахівців та закладів. Позитивний підхід та ефективне вирішення проблем можуть не лише виправити негативне враження, але й підвищити довіру пацієнтів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus