USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Януковича допитували 6 годин: головні тези

28 Листопада 2016 20:30
Колишній президент-утікач Віктор Янукович знову засвітився перед публікою. Цього разу Янукович дав свічення у справі Євромайдану.

Про це повідомляє «Телеканал 24».

Упродовж вже першої години допиту Віктор Федорович примудрився наговорити таку кількість "сенсацій", що українські соцмережі разом зі ЗМІ просто "вибухнули".




На питання чи притягався до кримінальної відповідальності, він відповів, що ні. А потім зачитав з листочка свою версію "хронології заходів, спрямованих на врегулювання подій".

Тоді він заявив, що "якщо Росія не врахувала наші інтереси після підписання Угоди про асоціацію, то ми б сіли на шпагат". І що "ми не змінювали напрямок євроінтеграції. Ми лише відклали підписання Угоди, щоб знайти шлях і підписати її такою, яка би відповідала національним інтересам.

І насправді, за словами Януковича, це ЗМІ неправильно доносили інформацію щодо позиції Януковича та його уряду стосовно євроінтреграції.

"Дівоча пам'ять"

З'ясувалося, що екс-президент має на диво погану пам'ять на переломні історичні моменти життя нашої держави. Та і зі свого життя – теж. Зокрема, напередодні кривавого розгону Майдану Янукович не бачив там студентів. Він нічого не знає про накази, які віддали "Беркуту" 20 лютого, не пам'ятає, про що говорив вранці 20-го лютого із Захарченком, безпосередньо перед розстрілом.

Зрештою, підозрюваним себе екс-президент досі не вважав. Натомість — закинув, що варто було б розслідувати замах на його життя як президента, згадавши, як тікав до Криму у лютому 2014.




Генпрокурор Юрій Луценко під час засідання зачитав у залі суду, а представники військової прокуратури — вручили адвокату Януковича, повідомлення про підозру у держзраді.

Не "mea culpa"

Попри власні нечіткі спогади про події початку Майдану, Янукович розповів, хто ж насправді винен в його кривавому розгоні і початку війни на сході.

Так, кривавий Майдан в Україні організували "Правий сектор" та інші праві сили. Більше того, у такій свої думці Янукович спирається на певне наукове дослідження. Сам же екс-президент ні з ким про розгін Майдану не говорив, каже.

А війну в Україні почала чинна сьогодні влада, – сказав Янукович.

На його думку населення сходу не було згодне з подіями, що відбувались, і почало вдаватись до "радикальних заходів". Тому і ситуацію на сході України Янукович вважає "громадянською війною".

Також екс-президент розповів, хто створив опозицію в середині самої Партії регіонів, зруйнувавши таким чином "стабільність в Україні".

Натомість Віктор Федорович добре запам'ятав такі "факти" як: у Будинку профспілок була зосереджена велика кількість зброї, і що стріляли у майданівців з позицій, підконтрольних на той час самим майданівцям.

Наприкінці допиту екс-президент заявив, що не вважє себе "екс", бо "на сьогоднішній день не зняв з себе відповідальності президента", і що готовий до співпраці зі слідчим і судом.

По факту допит тривав 6 годин — з 13 до 19. Хоча планувався — не більше 3,5 годин: по годині на допит і перехресний допит, і по 30 хв кожній стороні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Екскурсовод Показати IP 28 Листопада 2016 21:45
Зате луцику американські куратори галочку поставлять, но в мене склалось враження, що він обвиновачення читав собі а не янику. І взагалі обвинувачення луцика більше підходить для теперішньї влади ніж минулої.
Екскурсовод Показати IP 28 Листопада 2016 21:49
беркутівців взагалі зробили крайніми. не суд а цирк - на кого він розрахований, невже в нас народ такий дурний.
Джек Показати IP 28 Листопада 2016 21:56
Расстелять!
Я Показати IP 29 Листопада 2016 07:15
Більше сподобалися відповіді Яника ніж ідіотські запитання прокурорів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus