USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Японія спростила в'їзд в країну біженцям з України

16 Березня 2022 10:46
Японія надає можливість в'їзду українцям, які рятуються від російського вторгнення, навіть якщо у них немає родичів чи знайомих в країні, які могли б виступити в ролі гаранта.

Про це заявили в уряді країни у вівторок, 15 березня, пише ТСН з посиланням на Japan Today.

Уряд планує вивчати кожен випадок евакуації окремо і видавати короткострокову візу на індивідуальний термін. Це також дозволить змінити візу на ту, що уможливлює працевлаштування, якщо перебування в Японії продовжиться.

Посвідку на проживання в Японії мають близько 1900 українців. В’їзд переміщених осіб з України раніше вимагав, щоб поручителями були їхні родичі чи знайомі в Японії. Країна вже прийняла 47 українців на цій основі.

Тепер двері будуть відчинені для всіх, враховуючи гуманітарну кризу, з якою стикаються мільйони українців через війну.

Міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі наголосив, що «навіть тим, у кого немає родичів або знайомих в Японії, буде дозволено в'їхати в країну, якщо це диктують гуманітарні міркування».

Евакуйовані, яким надано короткострокове проживання на 90 днів під час в'їзду в Японію, зможуть змінити свою візу на документ із правом трудової діяльності протягом одного року. Це надасть право на проживання та законне право працювати.

«Ми будемо гнучко реагувати на візовий статус, враховуючи ситуацію, з якою стикаються евакуйовані», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus