USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Яценюка хочуть скасувати стипендії студентам і виплати новонародженим

14 Грудня 2014 18:22
У мережу потрапили доручення голови уряду Арсенія Яценюка міністрам, де детально розписано, які саме зміни до українського законодавства потрібно внести, аби держава могла зекономити. Деякі з пунктів особливого гостро б’ють по соціально незахищених українцях - студентах, пенсіонерах, сім'ях з новонародженими.

Про це свідчить документ "Доручення прем'єр-міністра України №112" від 4 грудня, - повідомляє «Радіо Свобода».

Залатати дірки в бюджеті - за рахунок студентів та вчителів

Згубним буде удар по аж ніяк не багатій системі освіти, яку очікує відверто похмуре майбутнє. Так, Мінфін планує скасувати виплату стипендій більшості студентів і заощадити понад 1,2 мільярда гривень коштів держбюджету.

Скасувати стипендію планують з 1 вересня 2015 року. Також зазначено, що такий крок необхідний «відповідно до підготовлених МВФ варіантів раціоналізації видатків у короткостроковій перспективі».

Мінфін пропонує скасувати студентські стипендії усім, окрім сиріт та інвалідів, яка зараз нараховується від 700 гривень кожному. Втім Міносвіти хоче самостійно, без «вказівки згори» вирішувати, що і як скорочувати.

У документі також йдеться про скорочення кількості дитсадків та шкіл, де вчаться менше 30 дітей, збільшення ставки вчителя із 18 до 20 годин на тиждень, позбавити надбавок вчителів та викладачів.

Окрім того, документ передбачає вилучення норм про безоплатне харчування школярів 1-4-их класів та у стаціонарах лікарень.

Також учнів, студентів та педагогічних працівників хочуть позбавити пільг під час проїзду у громадському транспорті, а пенсіонерам замінити такі пільги адресною допомогою. Також у Мінфіні планують запровадити часткову оплату навчання у дитячо-юнацьких спорт школах (ДЮСШ).

Без урахування скорочення кількості стипендій, економія за вказаними пунктами, згідно з підрахунками Мінфіну складе щонайменше 17,64 мільярда гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ ПРОПОНУЮТЬ ВИХІД З ЕКОНОМІЧНОЇ КРИЗИ В УКРАЇНІ

До того ж, пропонується збільшити пенсійний вік до 65 років, зробити вибірковими виплати при народженні дитини.

«Робочими матеріалами, що ходять між міністерствами» назвав ці папери новообраний міністр соціальної політики Павло Розенко. З його слів, ці доручення – не фейк, втім там викладені лише пропозиції експертів, як реформувати країну та скорочувати витрати бюджету.

«Але жодних рішень, жодних постанов чи конкретних законопроектів уряд ще на сьогоднішній день не ухвалював. І ті робочі матеріали так звані, які оприлюднені в ЗМІ, я, наприклад, особисто не можу ні підтвердити, ні спростувати, тому що сотні документів через мене проходять з цієї тематики. Але можу сказати, що реформи справді будуть непростими, важкими, може по деяких сферах і критичними», – говорить міністр Розенко.

Що новий держбюджет готує для пенсіонерів?

Зокрема, якщо пропозиції із доручення все ж ухвалять, то пенсійний вік вирівняють до 65 років. Окрім того, можуть скасувати пільговий стаж, який дає право на дострокову пенсію – зараз на це мають право медики та вчителі після 30 років роботи.

Витрати Пенсійного фонду України зростають щороку, зокрема у 2013 він витратив близько 250 мільярдів гривень – приблизно половину того, що заробляє держава.

Розенко заспокоює: держава не ображатиме українців похилого віку. Особисто він проти подібних скорочень, які рекомендують йому експерти: «Це неправильно, це не вирішить жодного питання ні пенсійної системи, ні наших громадян». Він додає, що окрім витрат, Пенсійний фонд має і близько 170-180 мільярдів гривень прибутків, а решту отримує дотаціями з держбюджету.

«Пенсійний фонд за останні роки, фактично, доведений до банкрутства. Але, безумовно, держава не допустить банкрутства. Немає жодних загроз сьогодні не здійснення виплат пенсій. Сьогодні це гарантовано, і держава взяла на себе гарантії», – говорить чиновник.

Втім, за словами Розенка, про те, щоби підвищувати виплати, мова поки не йде – дотацій із бюджету ледве вистачає, аби «залатати дірки» та залишати пенсії на тому ж рівні.

Держава дає соцвиплату не родинам, а новонародженому – міністр Розенко

Павло Розенко також закликає молоді родини, що мають немовлят та розраховують на допомогу від держави, не панікувати завчасно. Дійсно, міністерству соціальної політики пропонують «прив’язати» виплати до рівня заробітної плати. Схема наступна: гроші отримуватимуть сім’ї, сумарний дохід яких не перевищує 5880 гривень на місяць. Міністр ставиться до цієї ініціативи скептично, адже ця фінансова допомога дається не родинам, а новонародженому, який, природньо, не має прибутків.

Міністр соцполітики резюмує: не варто завчасно панікувати, слід дочекатись остаточного державного бюджету на 2015 рік. Втім підхід до соцвиплат дійсно зміниться, зокрема, «неефективні пільги» скасують, а допомогу видаватимуть адресно.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 142
месник Показати IP 14 Грудня 2014 18:30
Я думав що там тільки Ляшко пі...ас, а виявилось що всі! Нах.й гнати таку владу. Вибачте за ненорматив, но інше в голову і не лізе:-(
Чемерис до месник Показати IP 14 Грудня 2014 20:46
РЕВОЛЮЦІЯ ЗАКІНЧИЛАСЯ. РОЗПОЧАЛАСЯ КОНТРРЕВОЛЮЦІЯ Ідентичність документа "Доручення премєр-міністра України" від 04.12.2014 підтвердилася. Ось він опублікований на сайті "Зеркала недели". Висновки. 1. Уряд готує законопроекти, які стосуються соціально-економічного становища громадян таємно від громадян. 2. Уряд бачить Україну як бантустан з дешевою неосвіченою робочою силою. 3. Документ перекладає усі проблеми на усі соціальні групи українців - від студентів і робітників до дрібних підприємців. У той час як великий капітал (олігархи) ніяким чином не відчують незручностей: не передбачено ні прогресивного оподаткування, ні націоналізації стратегічних галузей економіки. 4. Українці 9 місяців чекали реформ, розуміючи, що треба "затягнути паски", але хотіли побачити світло в кінці тунелю. Уряд натомість пропонує продовження "ринкових реформ", які тривають вже понад 20 років, тільки у ще більш драконівському варіанті. У кінці тонелю - темрява. 5. Втім, ніяких системних змін насправді і не пропонується. Пропонується лише економія на життєвих потребах громадян, які не належать до правлячого класу.
Угу до Чемерис Показати IP 15 Грудня 2014 01:51
Лише одна поправочка: У кінці тонелю - прірва!
Анонім до месник Показати IP 15 Грудня 2014 07:10
Дехто з комп'ютера НЕ ЗЛАЗИТЬ... так плюсує... а як треба - мінусує. Думає, що читачі ло*и і подумають, що це стільки людей підтримує або ні (як коли вигідно).....
ну да до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 11:05
це Янукович сидить плюсуе або мiнусуе, нiяк не заспокоеться собака! правда?
Лучанин до ну да Показати IP 16 Грудня 2014 16:19
Не-Путин.Лично.
ну да до Лучанин Показати IP 16 Грудня 2014 21:12
з Януковичем, мабуть весело пацанам
Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 18:31
Так, яйценюк! Вибороли!!!
ВОНО Показати IP 14 Грудня 2014 18:32
досить жити в борг, пора жити відповідно до своїх доходів. Розбалували нас кляті совіти з кривавим Януковичем. Тепер за все будем платити як і потрібно ВСЮ ціну товру та послуги. Спитаєте про бідних ? Не до них зараз, зараз завоювання майдану необхідно спасати
Анонім до ВОНО Показати IP 14 Грудня 2014 18:54
дыйсно видно що ти "ВОНО", не риба - не м'ясо, яке жопою думає.
Дід Панас до ВОНО Показати IP 14 Грудня 2014 20:07
гарний сарказм
лучанка до ВОНО Показати IP 16 Грудня 2014 11:03
що що? завоювання майдану???? а що ви ще там сидите??!!!!
схвалюю Показати IP 14 Грудня 2014 18:33
Молодець, Яценюк! Роби нарешті якісь реформи, души корупціонерів і хабарників! Третій майдан "будуть робити" ті, що не хочуть втратити НАГРАБОВАНЕ за попередні роки. На бідних вони можуть не розраховувати - бідні звикли "тяжко" жити.
ВОНО до схвалюю Показати IP 14 Грудня 2014 18:34
На бідних вони можуть не розраховувати - бо їх вже не буде в цьому світі: світі майданів та горлопанів
револьВер до схвалюю Показати IP 14 Грудня 2014 20:44
Ти мабуть з під мамкиної юбки не вилазиш, що таке пишеш і навіть не розумієш що таке корупція і ці кроки кулявлоба! Ти ж поняття не маєш як на пенсію у 1200 грн. прожити?! Троляка...
месник до револьВер Показати IP 14 Грудня 2014 21:04
1200? А 900 грн не хочете? Родичка інвалід 3 группа , 930 грн((( все життя працювала, податки сплачувала, а зараз за цю подачку на комунальні тільки хватаэ(((( мразі одним словом!!!
Анонім до месник Показати IP 15 Грудня 2014 07:06
Так хто ж їй нарахував стільки? Чи не якась ПОПЕРЕДНЯ БАНДА, типу кучми, януковича...?!
месник до Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 08:31
Нарахувала вже ця банда!!!!! Весною!
Любов до схвалюю Показати IP 15 Грудня 2014 20:34
Що ж ти схвалюєш,що богаті богатіють ,а людям затягують зашморг на шиї, а ТЕ,с кулею в лобі , на майдані патякало що лідер народ, тоді воно не було лідером,боялося,що дадуть братки по голові,а як дорвалося до влади, то замість реформ,душить людей, кого вони розкоркулили, засудили, відібрали нажите непомірною працею?Тільки й знає що шантажувати що піде в відставку,та хай іде до біса,"Свято место пусто не бывает" Що ще до мільярда трішки не хватає,так просить кредиту,а віддавати хто буде?? Армію забезпечують волонтери,а вони паразити, ніяк не поділять місяця і не знімають своіх пільг. Він хоче в Євросоюз,а хто не хоче,ну не тільки ж за рахунок простих людей. А де ж видно що вони затягнули паски? Він пропонує 9 класів освіту, так взагалі хай запропонує 3 класи і то церковно-приходської. Взагалі не можливо не дивитися не слухати їхніх дебільніх новин.
ВАСЯ Показати IP 14 Грудня 2014 18:33
*народна* влада робить все для народу!!!!!
віктор Показати IP 14 Грудня 2014 18:35
це неправильно спочатку потрібно знищити московіиів...башкаленко мельник курилюк вішайтесь
Анонім до віктор Показати IP 14 Грудня 2014 19:03
ТП
іра Показати IP 14 Грудня 2014 18:36
Завдання злочинної влади скоротити кількість українців
ВОНО до іра Показати IP 14 Грудня 2014 18:39
злочинна влада давно вже в Ростові окопалась, та навіть звідти через своїх агентів Яценюка та Порошенка шкодить неньці Україні та українським патріотам
МИ до ВОНО Показати IP 14 Грудня 2014 20:46
А зараз одні "кращежиттєвики" залишились?:)
Анонім до ВОНО Показати IP 15 Грудня 2014 06:23
А навіщо ви за цих агентів голосували?
Ректор Показати IP 14 Грудня 2014 18:40
Хлопці, давайте без зайвих емоцій! Ви ж бачите яка зараз скрута в нашій державі! Треба усім нам терпіти та скиглити! Головне - це Революція Гідності! Головне ми скинули кривавий режим Януковича і тепер нам треба послідовно втілювати в життя ідеали Майдану! Давайте вірити своєму Президенту і своєму Премьєрові! Їм також зараз дуже непросто! Слава Україні!
ВОНО до Ректор Показати IP 14 Грудня 2014 18:42
Микола Янович то ви ?
азіров до ВОНО Показати IP 14 Грудня 2014 19:12
це-я
укр до Ректор Показати IP 14 Грудня 2014 18:55
"Кровавый режим Януковича"? И пушистый режим Турчинова, Яйценюка и Порошенко? Вы о чем уважаемый протектор?
проРектор до Ректор Показати IP 14 Грудня 2014 20:47
Кому ти тут втираєш? Думаєш ніхто не розуміє що і до чого?!
я до Ректор Показати IP 14 Грудня 2014 21:06
Повністю підтримую.Все йде в правильному напрямку. Яценюк молодець! СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Патріот до я Показати IP 16 Грудня 2014 11:46
Мда ...щн трохи і буде срака Україні(((
111 до Ректор Показати IP 15 Грудня 2014 08:41
не розумію "кривавий режим Януковича"..........кривавий режим по факту зараз......а тоді спокій був.......але придурки які були на майдані тіштесь.....самі того добились...
месник до 111 Показати IP 15 Грудня 2014 09:02
На рахунок кровавості, Порошенко Яника переплюнув в рази. Але прошу! Майте повагу до тих людей які були обмануті знову, цими нікемними можновладцями!!які життями виборювали шанс на краще життя! Нехай цей шанс був невдалим, та ми з Вами все життя вчимося. Від народження до смерті!!! Доста вже розбраду серед Волинян! Колись цілком аполітичний, інтелектуальний, культурний регіон заср..и політичні інваліди! Але питання люди? Чого ми мовчимо?
Вася Показати IP 14 Грудня 2014 18:41
за реформи завжди платять голодранці, ті з них хто зможе пережити ці ПЯТЬ років голоду і злиднів
пр Показати IP 14 Грудня 2014 18:44
Слава Україні! Дякую майдану!!!
Анонім до пр Показати IP 14 Грудня 2014 18:58
Прийшли 1932-1933 роки. Це дійсно гідна перемога майдану.
дідо Показати IP 14 Грудня 2014 18:46
Цей Шарій є ригівський проплачений журналішка. Працює на массмедіа Курченка.
))) до дідо Показати IP 14 Грудня 2014 21:37
он сбежал в европу от преследований рыговской власти. документы, опубликованные им, подтвердились.
Анонім до дідо Показати IP 15 Грудня 2014 06:25
коментар було видалено
Вова Показати IP 14 Грудня 2014 18:50
Кому вірити? Порошенку? не смішіть......це яник №2 веде країну у прірву, браво, українці, за что боролись, на то и напоролись,,,,,ха-ха-ха
Валя до Вова Показати IP 14 Грудня 2014 20:49
Про кулявлоба не забувай! Це одна шайка-лейка запроданців!!!
Вася до Вова Показати IP 15 Грудня 2014 01:58
Сходіть, шановний, краще до окуліста. Вайсман далеко не Яник! Ой як далеко!!!
ВОНО Показати IP 14 Грудня 2014 18:51
ми змінили одну окупаційну адміністрацію в країні на іншу, і здається мені значно гіршу за попередню
Яценюк Показати IP 14 Грудня 2014 18:56
Ці революціонери зовсім знахабіли. Мало того що вони працюють, вони ще хочуть за це отримувати гроші!!!
Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 19:22
Немає слів, що сказати, крім болі в душі і ненависті до теперешньої влади. Студенти за Єврпу, мамка без зарплати і в Польшу не поїдеш підзаробити - ну-ну...
доброзичливий Показати IP 14 Грудня 2014 19:31
скоро новонароджені будуть ще й податки платити і в податкову повзати завдяки мудоміністрам, які з себе не хочуть починати економити....
оля Показати IP 14 Грудня 2014 19:39
ото вибороли.ото домайданилися,знищать народ.Ну де ж студенти,коли йдете намайдан махати прапорцями-голодні і обідрані це ж..па.
Дід Панас Показати IP 14 Грудня 2014 20:04
Це дяка студентам за підтримку майдана!
Дід Панас до Дід Панас Показати IP 14 Грудня 2014 20:05
Тут нещодавно була стаття про волинський студентів які підтримували майдан, цікаво яка їхня думка буде після цього, чи не так?
Хлоп до Дід Панас Показати IP 14 Грудня 2014 20:17
Якщо студенти пiдтримують АТО, то вони зрозумiють i причину скасування стипендiй. Все ж таки вищу освiту матимуть, причину та наслiдки зможуть з'ясувати...
Вільний українець до Хлоп Показати IP 14 Грудня 2014 20:26
Якщо ці стипендії дійсно підуть на допомогу воїнам АТО, то ці гроші звісно не шкода віддати. Але немає впевненості в тому, що дані кошти не осядуть в кишенях наших "слуг народу"
Хлоп до Вільний українець Показати IP 14 Грудня 2014 20:32
На жаль, Ви причини та наслiдки не змогли пов'язати...((
Анонім до Вільний українець Показати IP 14 Грудня 2014 20:43
Студентам треба за щось теж жити. Це перебор.
віра до Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 20:56
А кого хвилює це студентське життя?!:)
волиняка до Вільний українець Показати IP 14 Грудня 2014 20:59
Тут мова не у підтримці АТО, а те що країна банкрот і влада не знає чим бюджет країни наповнювати!!! Що ви на тому АТО зациклились? Там гроші "роблять"!
Вільний українець до волиняка Показати IP 14 Грудня 2014 22:46
Нехай повернуть усе награбоване + усе те, що зараз лежить на рахунках Януковича теж заберуть у Держказну. От тоді бюджет не буде необхідності наповнювати
Анонім до Вільний українець Показати IP 15 Грудня 2014 03:12
та що ви вцепились до яника. Вже майже рік як їх не має. Україна тільки офіційно за останні 10 місяців взяла кредитів на 16500 мілірдів євро (і це без безповоротних допомог, які навались іншими країнами). І де ці кошти?
Вільний українець до Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 19:36
Доводжу до вашого відома, що в Януковича в Україні на його банківських рахунках залишилось ще немало грошей, крім цього їх не збираються заморожувати і це після всього того, що Яник тут накрутив.
Анонім до Вільний українець Показати IP 15 Грудня 2014 07:06
І не забудуть додати те, що з'явилось на рахунках Порошенка!:)
месник до Вільний українець Показати IP 14 Грудня 2014 21:10
Тут Ви не праві? Ми збираэмо бійців, ми лікуэмося за свій рахунок, ми їмо за свій рахунок, будуэмося, робимо ремонти, дороги! Навіщо нам оподаткування? Ми нічого не маэмо за наші же гроші(((( студентам маэ бути стипендія, пенсіонерам пенсія!!!!
в хлам до Хлоп Показати IP 14 Грудня 2014 20:51
Ага!:) Ще як повістки отримають, то так зрозуміють...!!!
Студентка Показати IP 14 Грудня 2014 20:21
В певній мірі Яценюк зараз є прем'єр-міністром через студентів, адже якби тоді студенти не піднялись і якби їх тоді не розігнали і якби не було низки тих плачевних подій на Майдані, то пана Арсенія при владі зараз не було б. І відграватись зараз, а тим більше заощаджувати на нас як мінімум низько і ганебно! Це така своєрідна подяка? Якщо ж цю маячню дійсно узаконять, то студенти цього просто так не проігнорують
Анонім до Студентка Показати IP 14 Грудня 2014 20:33
так вам і треба. занапастили країну. жаль тільки тих небагатьох хто дійсно вчився і не мав до майдану жодного відношення.
Небайдужа до Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 22:42
Я теж нажаль не мала безпосереднього відношення до Майдану, але я була прихильницею цієї революції. А от хто дійсно занапастив країну, так це ви своєю байдужістю і не бажанням змінитися, адже Майдан багато кого змінив, але нажаль, не вас
Анонім до Небайдужа Показати IP 15 Грудня 2014 03:19
ага, зміний країну в гадюжник, бомжатник, країну інвалідів, жебраків, корупціонерів, соціального геноциду. Вітаю вас з початком 1932 року
Стах до Небайдужа Показати IP 15 Грудня 2014 09:31
Підтримую Добре що є ще небайдужі серед цього мороку дурості і совка
анонім до Стах Показати IP 15 Грудня 2014 10:34
В нормальних країнах США(Фергюсон), а також в Європі за таку небайдужість просто арештовують, бо там розуміють, що такі небайдужі просто розвалюють країну. Україна через небайдужих вже втратила Крим і Донбас.
Заїло до анонім Показати IP 15 Грудня 2014 19:46
А що ти зробив для того, щоб цей Крим і Донбас повернути??????
9878 до Заїло Показати IP 16 Грудня 2014 21:19
коментар було видалено
Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 20:41
Східняки в чомусь праві стосовно несприйняття політики Київа. (Але ні вкоїм разі війни).
Анонім до Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 21:08
так вони на київ й не нападали...
месник до Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 21:14
Київ всю нашу незалежність грабував нас!!!
декан Показати IP 14 Грудня 2014 20:55
І після цього студенти не вийдуть на Майдан? Тоді це багато-чого пояснює...!:)
Виктори Федоровичи п до декан Показати IP 14 Грудня 2014 23:48
Не вийдуть бо вони "вже змінилися"
Анонім до Виктори Федоровичи п Показати IP 15 Грудня 2014 03:20
звичайно, сєня, кличко з порохом "капусти" більше не дасть
студент Показати IP 14 Грудня 2014 21:08
студенти однозначно вийдуть... і до них приєднаються не тільки студенти... і чим ще то скінчиться для влади - невідомо...
оля до студент Показати IP 14 Грудня 2014 21:15
А й всі люди приєднаються,хіба в Яценюка менший маєток як в Януковича чи грошей думаєте менше і думаєте Яценюк не краде??Краде ще й як. Давно вже ті закордонні допомоги-кредити роздерибанили,ще наші внуки їх будуть віддавати а він зі своєю сворою бабтиською в Америку втече.А тому АТО шалені гроші заробляють теперішні керівники,а люди гроби.
семен до студент Показати IP 16 Грудня 2014 11:22
самооборона i правий сектор вас розжене
Волинь Показати IP 14 Грудня 2014 21:18
Кролика КУЛЮВЛОБ треба гнати , як попередню банду. В Україні чомусь одна банда державної верхушки змінюється на другу банду, а систему міняти не хочуть.
Патріот Показати IP 14 Грудня 2014 21:26
Що ви таке пишите, дурні! За вас Небесна Сотня на Майдані загинула, що би були вільними! А ви клянете Вельмишановних пана Президента України та пана Премєра- Мінвстра! А вони вашу гідність відстоюють на світовій політичній арені!
доброзичливий до Патріот Показати IP 14 Грудня 2014 21:50
Небесна сотня вмерла не за те, щоб "дерібан" продовжувався і щоб нам надалі нахабно відкрито брехали ... яка гідність, якщо ми з українців навіть міністрів вибрати не можем ? це патріотизм ?
Анонім до Патріот Показати IP 14 Грудня 2014 21:51
Люди стояли за моральні цінності, а не за конкретних осіб. Не вистачало нам за Порошенка вмирати.
месник до Патріот Показати IP 15 Грудня 2014 00:28
На арені цирку!!!!!
Анонім до Патріот Показати IP 15 Грудня 2014 03:22
йома-йо, ти де таку траву купив, що тебе так дьорнуло?
доброзичливий Показати IP 14 Грудня 2014 21:54
якось це все демократію навіть не нагадує... помилки Майдану-2004 у ще гіршому виконанні. діючі особи ті самі... може пора граблі поміняти ?
Титушко Показати IP 14 Грудня 2014 21:57
сколько путинских тролей,что же нам агентам ФСБ и ГРУ теперь без положенных сто грамм одеколона оставаться?
доброзичливий Показати IP 14 Грудня 2014 22:05
ну якшо свою тупість хтось у 100 гр оцінює, ніхто не заважає... тільки чомусь "патріоти" все більше тролять ...
студент Показати IP 14 Грудня 2014 22:08
Студенти на майдан!!!!! Організрвуємо новий майдан!!!!Порошенко і Яценюк пхають нас усіх у прірву!!! Не трогайте студентів і немовлят!!! Майдан хто розпочинав----студенти хочете ще одного але кровавого буде!!!!!! якщо не отямитесь Яцик і Порошенко!!!!!!!!!!
любов,київ до студент Показати IP 15 Грудня 2014 20:39
Я не студентка, а пенсіонерка ,але повністю згідна ,що козлам потрібно одуматись, і перш,як пропонувати зняти стипендію ,хай не розкрадають ті кредити ,що їм дають,і хай приймуть закон щоб трохи пошерстити своїх прибічників і подивитися реально на себе.
розум до студент Показати IP 17 Грудня 2014 11:25
А хто просив виходити на Майдан. Треба було вчитися краще, тоді б розуміли,що студентів використовують задля свого збагачення. Теперішня влада не могла дочекатись, щоб сісти в крісла,от Вас і використали, а ви повелися. Думати треба, думати, а не робити, а тоді думати.
дааа! Показати IP 14 Грудня 2014 22:57
Щось собі депутати нічого не скасовують..як жили мажорно,так і будуть жити.
Анонім до дааа! Показати IP 14 Грудня 2014 23:02
Iм треба, бо вони ж нашi слуги...:)
ага Показати IP 14 Грудня 2014 23:06
головне все це називають реформами.
викладачка вузу Показати IP 14 Грудня 2014 23:08
А скажіть, будь ласка, де у світі платять студентам стипендії? У Німеччинні? У Франції? Чи може в Америці?
екскурсовод до викладачка вузу Показати IP 14 Грудня 2014 23:15
ти чо, тьотя, там скрізь платять, якщо вчишся нормально.
оооо до екскурсовод Показати IP 15 Грудня 2014 08:10
тЬОТЯ ЗАТУПИЛА,вона ніколи в тій Європі не була.
Вася до викладачка вузу Показати IP 15 Грудня 2014 06:29
в Сорбонні навіть вступних екзаменів нема, здав сесію отже достойний вчитись далі
Любов до викладачка вузу Показати IP 15 Грудня 2014 20:43
А скажіть, будь ласка, в якій країні за заліки і екзамени беруть хабарі,де така низька заробітна плата,де , якщо студент відпрацював ,йому можуть не заплатити?
Виктор Федорович про до Любов Показати IP 17 Грудня 2014 20:54
А в який краини студент замисть того щоб вивчити и здати екзамен приходить на нього з ничного клубу и ходить перед викладачом як шкидливе котеня заглядаючи в очи з думкою хоть би взяв А потим знову иде мочити таку славну "здачу" в бар а пидпивши розказуе яки викладачи хабарники
екскурсовод Показати IP 14 Грудня 2014 23:12
якщо ВН це надрукувало, то точно 3 майдан не загорами.
ВОНО до екскурсовод Показати IP 15 Грудня 2014 06:28
Не надійтесь! поросятко грошей не дасть, отже і майдану не буде
Гастер Показати IP 15 Грудня 2014 04:56
Российский премьер Дмитрий Медведев задал вопрос киевским политикам: "Учтена ли и эта новая нагрузка на государственный бюджет, не говоря уже о бюджетах украинских семей?" Медведев подчеркивает, что "с 1 января 2015 года "серые" украинские работники, которые составляют основное число приехавших, работу без патента в России не получат". "Более строго мы будем относиться и к соблюдению сроков пребывания в нашей стране - 90 дней в течение полугода. Раньше было достаточно выехать из России - и снова въехать обратно, чтобы без проблем трудиться здесь следующие три месяца. Теперь к таким украинцам-"путешественникам" без патента на работу в Россию наши пограничники будут относиться с повышенным вниманием",
волинь до Гастер Показати IP 15 Грудня 2014 08:13
і ці сірі українські робітники підуть на Київ.ха-ха.
ВОНО Показати IP 15 Грудня 2014 06:27
еуропейська нація накінець заживе по еуропейськи !!! Як живуть албанці та румуни з греками та і ми будем жити. В кращому випадку звичайно. В гіршому нас чекає доля лівійців котрі *перемогли* Каддафі і тепер тішаться постійними бойовими діями у всіх регіонах країни
Анонім до ВОНО Показати IP 15 Грудня 2014 08:27
з річним бюджетом Зімбабве.
месник до Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 08:36
В Зімбабве хоч морозів нема)))
DJYJ до месник Показати IP 15 Грудня 2014 09:14
і зарбляють там значно більше АЖ 7,5 тищ долларів як мінімум, правда зімбабвійських
Дончанин Показати IP 15 Грудня 2014 08:42
коментар було видалено
месник Показати IP 15 Грудня 2014 09:26
Вот видите Дончанин!!! Вы уже разделили Украину на Вы и Мы!!!! Мы все общество! Которое не обходиться без идиотов, скотов! Но у нас есть Родина! Котороя Украиной зоветься!! И любим мы не правительство Киева, ЛНР или ДНР, а любим свою землю на которой мы родились! На которой живем! И давно Вам уже пора понять разницу между патриотизмом и д*билизмом!Мы же не судим о всех жителях донбаса по Януковичу!! Хотя он тоже Украинец и взрощеный землей Украинской! Но м*дак он, как и псевдо националисты из руководства Правого сектора, как и Жидовская хунта в Киеве, как и войско донское казачье, как и президенты ДНР и ЛНР. Все м*дачье, которое рассорило дружный ранее народ! Добрый и веселый!!! Запомните! Не надо сганять злобу на простых обманутых людях! Спасибо!
Дончанин до месник Показати IP 15 Грудня 2014 18:21
А что мы до начала АТО требовали? Если не помнишь, то, напоминаю, - АВТОНОМИИ! Что мы сделали? Захватили здание областной администрации. Чем это действо (захват административного здания) отличается от того, что делали вы во время майдана? Какова ваша реакция на эти действия? Одесса, Мариуполь, список продолжить? И что ты ожидал от нас? Весь вопрос заключается в том, как теперь выходить из создавшейся ситуации? Военным путем или мирным путем? Но мирный путь возможен ТОЛЬКО тогда, когда вы хотя бы будете рассматривать нас такими же людьми, как и вы сами. А что мы слышим в реале? На Донбассе живут дебилы. Донбасс кормится за счет остальной Украины. .... Список продолжить?
месник до Дончанин Показати IP 16 Грудня 2014 01:06
А разве я гавкаю? Или еще как нибудь говорю с Вами? По человечески и нормально! Не надо судить о стране по высказывниям и действиям отдельных экземпляров!И не солдаты воюют на Донбасе а верхи, а солдаты лишь пушечное мясо, безрассудно кинутое на растерзание! Только скажите мне уважаемый, неужели смерть рядового из полесского или карпатского села помогает самовыразиться власти ЛНР или ДНР. Почему было не провести изменения на обласном уровне? Не добиваться мирным путем? Демократическим! А Ваши высказывания насчет почему одним можна захватывать а другим нельзя, так я обьясняю, что нато нам и даны головы, чтоб смотреть, анализировать и не повторять ошибок других! А вобще если Вы имеете отношение к Донбасу, я имею ввиду отношение к силовым структурам или самопровозглашонной власти, помогите матерям вернуть их пленных детей!!!! Поверте именно человеческие поступки могут спасти эту заблудшую страну!!
Дончанин до месник Показати IP 16 Грудня 2014 01:24
коментар було видалено
Настя Показати IP 15 Грудня 2014 11:53
Як завжди економлять на найбідніших. Сором такій владі! На амайдані кричали таке а зараз роблять ну набагато гірше як було при тій владі. Чому не економите на олігархах, прокурорах, суддях, начальниках податкової і митниці????????? прості люди як вийдуть то всі будете бігти аж до Африки
Коля Показати IP 15 Грудня 2014 12:09
Якшо це все запровадять,буде НОВИЙ МАЙДАН
буде до Коля Показати IP 16 Грудня 2014 11:35
безсмисленний i безпощадний
Експерт Показати IP 15 Грудня 2014 12:09
Скорочення деяких соц1альних виплат - це дуже правильний крок в розвитку соц1ально1пол1тики. Людина маэ жити не на подачках держави, а на достойну зароб1тну плату. А п1льги та субсид11 в нин1шньому вигляд1 - це викидання бюджетних грошей на в1тер. Все це правильно. А ми, народ, маэмо контролювати, щод з державного бюджету не була вкрадена жодна коп1йка, а грош1 щоб йшли на розвиток економ1ки.
Любов до Експерт Показати IP 15 Грудня 2014 20:59
ХА-ХА це ж треба ,до такого додуматись "контролювати", а хто Вам дозволить, хто Вас туди допустить? Вони вже ті грошики поділили ,а показалось малувато, потрібно ж перед Заходом показати кіпучу діяльність,от і давлять тих хто слабший. Яку реформу для підняття економіки запропонував уряд? уви і ой.
предыдущему дебилу Показати IP 15 Грудня 2014 14:59
Ты дебил, а как жить пенсионерам? до 65 лет работать? да в этой паршивой стране не доживает никто до этих лет. А инвалидам? А Сиротам? а студентам? А эти ублюдки - шоколоадный ган***н и яйценюх - лишь зарабатывают вместе с путлером на войне и на жизнях людей ! и война договорена. Потому что очень удобно доворовывыать остатки когда в стране война... И все это спктакль.. во главе с Путиным, шоколадным дебилом (порошенком) и америкой...
Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 20:52
Нашій владі, як і російській владі народ до одного місця!
аяяй Показати IP 15 Грудня 2014 23:11
Ну не будут платить стипендии студентам, переживут,нам тоже не платили, ничего ,доучились, выжили! И детей мы родили,для себя,не надеялись на государство,и платили всего 23 гривны и то с задержками на месяц полтора и ничего выжили и вырастили,так что ничего нового и трагического правительство не предлагает.
Анонім до аяяй Показати IP 15 Грудня 2014 23:33
Проблема в тому, що прийдеться платити за навчання. Відмінять державні місця.
аяяй до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 09:16
Возможно ,что снизят цену на обучение.Хоть это было бы плюсом.
1234 до аяяй Показати IP 16 Грудня 2014 11:42
а я не хочу виживати як ви виживали! я не хочу щоб моi дiти виживали! мене обурюе те, що ви у 90 тi як лохи пахали, а влада нагло крала i ви вижили, i що з того? тодi треба було ручки пообрубувати щоб з людьми рахувались. Так що закрий свою пику
аяяй до 1234 Показати IP 16 Грудня 2014 14:15
Иди сейчас кому нибудь ,что-нибудь пообрубуй,если это поможет . А что ты хочешь никого не волнует,государство в тяжелом положении,и терпеть придется всем.А сидеть здесь и п....ть о своих хочу не хочу много ума не надо.
Украинка до аяяй Показати IP 16 Грудня 2014 17:26
Почему я и моя семья должна что-то терпеть из-за того, что какое-то жульё разворовало страну, а другое пытается выжать последнее?
Украинка до аяяй Показати IP 16 Грудня 2014 17:23
И Вы снова готовы так жить? Лично я не готова. И для своих детей я такого не хочу.
аяяй до Украинка Показати IP 17 Грудня 2014 13:46
Естественно,что снова так жить никто не хочет,а какой выход вы видите.За 23 года независимости ничего в лучшую сторону не изменилось и даже не намечается,только все хуже и тяжелее.Или сохраним государство свое или ........
Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 00:35
коментар було видалено
Українка Показати IP 16 Грудня 2014 17:21
Та чого розтягувати - видати всім шматок мила і мотузку, тай економити. Дешево і сердито.
Обурена студентка Показати IP 16 Грудня 2014 20:07
Я шоковона. Знайшли де зекономити! Козли! Я і на ту стипендію не видживаю: вдягаюся на секондах, їм по-мінімуму, мама вчителька. Придурки! Собі скоротіть!
Мама студента Показати IP 16 Грудня 2014 22:19
Я у великому шоці! Якщо студентові не платитимуть стипендію, то він повинен десь сам заробити гроші. Підкажіть, де? Навіть якщо дитина десь і знайде роботу, то про якісне навчання потрібно буде забути. Це твоя справжня мета, Яценюче, - виростити націю дибілів, тих, хто не помре з голоду. А про новонароджених взагалі мовчу. Справжнісінький геноцид. Так навіть Янукович із людей не знущався.
Виктор Федорович про до Мама студента Показати IP 17 Грудня 2014 21:00
Справа в тому що про те що Янукович з мене знущався я вперше почув вид Яценюка Мудристь говорить що все пизнаетьсяч в поривнянни тому поривнявши я навить не знайшов видповидного слова щоб описати те що видбуваеться зараз
12345 Показати IP 17 Грудня 2014 11:41
Найпростіше «влупити» по самим незахищеним категоріям. ПДВ лівакове як відшкодовувалось так і відшкодовується мільйонами. Гроші в офшори виводяться мільярдами. В лютому дефолт. Яцик молодець.
студент Показати IP 17 Грудня 2014 16:41
Особисто моя думка така: реформи це звісно добре. Я ярозумію що це не легкий час для України і для нас.Нам всім потрібно зчіпити зуби і пережити цей час. я вважаю що крім того щоб затягувати паски на освіті наші шановні депутати і мільйонени і мільярдери трохи би затягнули собі паски...вони поробили собі захмарні пенції і пільги і ніяк не думають їх скасовувати.. звісно легше зняти гроші з простої людини яка ледь виживає на те що має бо не може всилу обставин тих чи інших мати більше... деякі скажуть требе працювати і будеш мати.. ага ви подивіться на наше село де люди весь вік тяжко працюють і що вони мають а нічого ... а інші наживаються на них. село вимирає а без села місто тяжко буде жити. до чого привиде 9 класів? я вважаю що приведе до неовідченої толпи якою легко керувати. а освіту будуть мати тільки синки і дочурки багатих татусів які вивчаться за іхні гроші(будуть барани баранами бо будуть вчитись гроші а не вони) а потім прийдуть і будуть керувати державою.. і що вони можуть накерувати??? нічого... я вважаю що одні бандити пішли а інші прийшли.. .. небуло в нас порядку і не буде ... одні прийшли собі крадуть, іх скинули прийшли інші розповідають що ті погані а самі теж крадуть і не менше за попередників..
студент Показати IP 17 Грудня 2014 16:46
те що не буде степендії то не велика біда. Якби я був впевнений шо закінчивши ВНЗ я стану спеціалістом і знайду гідну роботу то тоді ти знаєш для чого ти 4 роки протирав штани і тратив мами і тата гроші, які тяжко працюють щоб я мав освіту.. А якщо провчитись 4 роки у ВНЗ і піти на базар продавцьом чи на стройку керпічі тягати то смисл вчитись ..???
аяяй до студент Показати IP 17 Грудня 2014 17:26
правильно.нам лишається тільки надіятись і вірити що зміни все-таки дадуть позитивний результат в майбутньому. і в нас буде сильна самодостатня держава!!!!!
Виктор Федорович про до аяяй Показати IP 17 Грудня 2014 21:06
Дурень думкою багатие
студент Показати IP 17 Грудня 2014 22:28
ну поживем побачим, що буде в майбутньому... але погодьтись що якщо проводити реформи то для всіх, тобто якшо знімати пільги то з усіх(і в тому числі депутатів і інших чиновників) а не виборочно як в нас зазвичай роблять ..
Володимир Показати IP 17 Грудня 2014 23:32
Гнати цю жидоту - яценюка, япресько, вальцмана, на історичну батьківщину. чому ми мерзли на майданах. Скажіть. щоб ця шобла всіх розвела. Вони вже цу дітей наших останій кусочок хліба відбирають. Всі на Майдан. революція.
студент до Володимир Показати IP 18 Грудня 2014 09:58
Володимир гнати їх нема смислу, бо Яноковича вигнали і замість нього не краще прийшло .. цих виженем то всеодно таке саме прийде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus