USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС наполягає на сертифікації системи е-декларування доходів

15 Серпня 2016 18:46
У представництві Європейського Союзу в Україні заявляють, що система електронного декларування активів чиновників в Україні повинна бути сертифікована з метою забезпечення кримінальної відповідальності за дачу неправдивих свідчень.

"Ми дуже розчаровані і стурбовані неповним запуском системи електронного декларування статків НАПЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції - ред.) минулої ночі без необхідної сертифікації. Система електронного декларування повинна бути сертифікована з метою забезпечення кримінальної відповідальності за дачу неправдивих свідчень", - повідомляє Інтерфакс з посиланням на коментар представництва ЄС на офіційній сторінці в "Фейсбук".

У представництві зазначають, що створення робочої системи е-декларування є "важливим елементом для протидії корупції відповідно до зобов'язань, які взяла на себе Україна перед ЄС і міжнародним співтовариством".

"Наскільки нам відомо, немає ніяких істотних підстав для відмови від сертифікації. Сертифікація повинна бути надана без подальших затримок", - наголошується в коментарі.

До слова, Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін вважає, що запуск електронного декларування легалізує контрабанду в АТО та обвалить гривню.

Він стверджує, що система електронного декларування у нинішньому вигляді створює можливість легалізувати незаконні статки. Також експерт переконаний, що ця система може вплинути на рішення ЄС щодо встановлення безвізового режиму з Україною.

"Влада пішла найгіршим сценарієм – активувала фіктивну систему електронного декларування активів держслужбовців, що обов'язково матиме негативні наслідки для економіки країни та євроінтеграційного діалогу Києва про безвізовий режим з ЄС", - заявив антикорупціонер.

Нагадаємо, сьогодні, 15 серпня, стартувало електронне декларування доходів українських чиновників. Протягом 60 днів урядовці, депутати, голови ОДА, судді, прокурори та слідчі повинні заповнити електронні звіти. І внести туди свої статки та статки своїх родичів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus