USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

ЄС планує заборонити транзит багатьох товарів через РФ в новому пакеті санкцій

23 Квітня 2023 18:49
Європейський Союз має намір запропонувати внести до нового, вже 11-го, пакета санкцій проти рф заборону на транзит багатьох товарів через росію.

Як передає Громадське, про це пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

За даними видання, заборона на транзит поширюватиметься на численні технології та інші товари, включно з кількома типами транспортних засобів.

Польща, Естонія та Литва наполягали на тому, щоб ЄС заборонив транзит через росію товарів і технологій, які могла б використовувати російська військова, авіаційна та космічна промисловості. А також товарів, які могли б сприяти збільшенню промислового потенціалу москви, пише видання.

Bloomberg зазначає, що москва змогла обійти обмеження щодо кількох санкційних технологій. Зокрема, передові мікросхеми та інтегральні схеми, виготовлені в ЄС та інших союзних країнах, доправляють до росії через треті країни, наприклад Туреччину, Об’єднані Арабські Емірати та Казахстан.

Також у деяких країнах ЄС, які межують із росією, включно з Фінляндією та Естонією, спостерігався сплеск торгівлі з країнами Центральної Азії. Ці товари часто транзитують через росію: частина товарів там і залишається, а частина реекспортується з третіх країн до рф.

Більше про новий пакет санкцій

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла, що наступний пакет буде зосереджений на боротьбі з обходом санкцій і лазівками. Німеччина просила включити до санкційного пакета ядерну енергетику.

Новий пакет, який стане 11-м для ЄС з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну, також може бути націлений на танкери та судна, які не ввімкнули навігаційні системи, що дозволяють відстежувати їхній рух.

А втім, за словами джерел Bloomberg, новий пакет навряд чи буде націлений на російську державну атомну енергетичну компанію «росатом», оскільки занадто багато держав-членів залишаються проти санкцій щодо ядерного сектору рф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus