USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У РФ визнали шкоду, завдану Путіним російській економіці

20 Жовтня 2022 12:56
Оголошена російським диктатором Володимиром Путіним мобілізація вже вдарила по споживчій довірі й діловій активності Російської Федерації.

Так звана часткова мобілізація призвела до масової втечі з країни-агресорки понад 350 тисяч росіян і тиснутиме на економіку РФ упродовж наступних місяців, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Bloomberg, що цитує звіт аналітичного департаменту Центробанку Росії.

«У вересні відновлення економічної активності зупинилося. До кінця місяця тенденція почала погіршуватися. Зміна споживчих настроїв на тлі невизначеності, що зростає, може тимчасово стримати відновлення споживання на початку четвертого кварталу. Скорочення робочої сили після часткової мобілізації може ускладнити спроби компаній усунути обмеження з боку пропозиції та обмежити загальну тенденцію економічної активності в найближчі місяці», – ідеться в доповіді департаменту.

Призов посилив і без того гострий брак робочої сили й негативно вплинув на довіру споживачів і бізнесу.

Вихід іноземних компаній з російського ринку після повномасштабного вторгнення в лютому створив інфляційний тиск, а постачання ключових споживчих товарів закінчилися. Водночас експерти вважають, що вплив санкцій США та Європи на нафтовий і технологічний сектори досі не відчутний.

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти та обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння. У РФ також закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК.

За інформацією експертів, повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки. Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато важчому становищі, ніж заведено вважати. Економіка РФ скалічена санкціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus