USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

ЄС запропонував Білорусі 3 млрд євро за зміну режиму, – ЗМІ

28 Травня 2021 22:51
Поки міністри закордонних справ країн-членів ЄС готують секторальні санкції проти Білорусі, Європейський союз готовий надати Білорусі 3 млрд євро через всілякі гранти і позики, якщо в Мінську погодяться змінити політичний курс і перейти на демократію.

На це сьогодні дуже тонко натякнула президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, пишуть Українські новини з посиланням на The Guardian.

«Наше послання двояке. Народу Білорусі: ми бачимо і чуємо ваше прагнення до змін, демократії і світлого майбутнього. І до влади Білорусі: ніякі репресії, жорстокість або примус не принесуть легітимності вашому авторитарного режиму», – сказала фон дер Ляйен.

Президент ЄК також заявила, що Європейський союз готовий всілякими способами брати участь у супроводі мирного переходу до демократії в Білорусі. У своєму листі фон дер Ляйен виклала всеосяжний план ЄС з економічної підтримки демократичної Білорусі на суму до 3 мільярдів євро.

Пропозиція Європейського союзу була озвучена в той момент, коли глава білоруського режиму Олександр Лукашенко проводив зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

23 травня, влада Білорусі примусово посадили пасажирський літак авіакомпанії Ryanair нібито через повідомлення про мінування.

Пізніше з’ясувалося, що після прибуття до Мінська білоруські силовики затримали двох пасажирів. Ними виявилися опозиціонер і засновник Telegram-каналу Роман Протасевич і його дівчина Софія Сапега.

У результаті інциденту Європейський союз обрушився зі шквалом критики на Білорусь і попередив про наслідки за порушення міжнародних правил авіаційного сполучення.

Також повідомлялося, що на тлі інциденту з посадкою літака і затриманням Протасевича 10 країн Європи закрили свій повітряний простір для літаків з Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лк Показати IP 28 Травня 2021 23:11
Супер !
Москаль до лк Показати IP 29 Травня 2021 07:53
Не все продаються
Бацька до Москаль Показати IP 29 Травня 2021 11:58
Мы прадаемся только Расеи!
Богдан Сташинський Показати IP 28 Травня 2021 23:18
Не 3 мільярдів треба, а 30 мільярдів як дали Польщі. У Польщі на сьогоднішній день найвищий темп розвитку економіки в усіх буквально сферах...
ха ха Показати IP 29 Травня 2021 00:15
Щурі нарешті зрозуміли що Лукашенко міцний горішок і залякуваннями та санкціями його не візьмеш. Знаєм ми ваші "допомоги" від них добре тільки Яценюку, Луценку та ще кільком запроданцям стало.
Євросоюз Показати IP 29 Травня 2021 10:03
Не соромно Євросоюзу так низько впасти? Це ж підлість останнього гатунку. Європа показала своє *обличчя*.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus