USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Євробляхарська» дружба: житель Перемишля - власник 3500 автомобілів в Україні

26 Лютого 2018 17:52
17 мешканців Перемишля і околиць є фактичними власниками 12,5 тисяч автомобілів із 14,5 тисяч, зареєстрованих у регіоні. А один із місцевих жителів є власником 3500 автомобілів.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на TVN 24 Bis.

Поляки продовжують реєструвати на себе десятки і сотні автомобілів, співвласниками яких пізніше стають українці. За такі послуги поляки отримують від українців від 100 до 500 злотих.

«Польські правила дозволяють це. Тому якщо до нас звертається особа з проханням реєстрації транспортного засобу і має необхідні документи, ми не можемо їй відмовити», – пояснив представник відділу комунікації, транспорту і доріг у Перемишлі Вєслав Юркевич.

Використовуючи іноземну реєстрацію, українці можуть їздити в Україні на законних підставах, але не повинні платити високе мито за імпорт.

Найкраще «нову українсько-польську співпрацю» видно біля пункту пропуску у Корчові.

«За годину через пункт пропуску проходять 80 автомобілів, із яких 60 зареєстровані на польсько-українських співвласників», - пояснила представниця відділу Прикордонної служби Польщі у Бєщадах Ельжбєта Пікор.

«Користуючись несприятливою ситуацією українців, деякі поляки збудували справжні підприємства, які щороку приносять сотні тисяч злотих», - повідомляє видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus