USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ЄІБ надасть Луцьку понад €4 млн на придбання 29 нових тролейбусів

4 Травня 2020 17:17
Європейський інвестиційний банк надасть Луцьку кредит понад €4 млн на придбання 29 нових тролейбусів.

Про це повідомляють у міській раді.

Профінансофані ЄІБ 29 нових тролейбусів допоможуть 217 тисячам мешканців Луцька отримати більш екологічний та енергоефективний громадський транспорт. У рамках проєкту «Міський громадський транспорт України» (UUPTP) банк ЄС надав Луцьку кредит у розмірі 4,36 мільйонів євро для оновлення автопарку громадського транспорту міста.

«Зростання рівня сервісу та екологічності громадського транспорту в українських містах підвищать якість життя громадян, покращать стан навколишнього середовища та допоможуть заощадити енергію. Сталий, надійний та безпечний транспорт сприятиме економічному зростанню та покращенню доступності пасажирських перевезень без шкоди для довкілля. Я радий, що ЄІБ може зробити свій внесок у досягнення цієї мети за допомогою стратегічних позик, таких як «Міський громадський транспорт України», – зазначає Жан-Ерік де Загон, голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні.

Європейський інвестиційний банк є відданим партнером України у фінансуванні інфраструктури громадського транспорту. Інвестуючи в транспорт, ЄІБ прагне досягти двох цілей: зробити транспорт екологічнішим, безпечнішим, доступнішим, а також розширити можливості для перевезення людей та руху товарів. З 2007 року ЄІБ уклав з Україною фінансових угод на суму понад €2 млрд на різні проєкти транспортної інфраструктури всередині країни.

Проєкт технічної допомоги «Міський громадський транспорт України», фінансований ЄС, сприяє в успішній реалізації Міністерством інфраструктури та містами-учасниками в рамках UUPTP їхніх підпроєктів та поступовому наближенню до технічних нормативів, які б відповідали чинним стандартам ЄС.

«Разом із Міністерством фінансів та місцевими органами 11 міст, Міністерство інфраструктури втілює проєкт ЄІБ для суттєвого удосконалення громадського транспорту. Це дуже важливо для забезпечення якісних послуг з пасажирських перевезень у містах України. Нові низькопідлогові 12-метрові тролейбуси у Луцьку не лише розширять тролейбусну мережу міста та підвищать мобільність його мешканців, а й покращать доступність транспорту для людей з обмеженою рухливістю. Я думаю, що наші громадяни очікують таких змін», – наголошує Наталія Форсюк, заступниця Міністра інфраструктури України.

27 квітня 2020 року Міська рада Луцька та ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ Автомобільна Компанія «Богдан Моторс»» підписали контракт на поставку 29 нових низькопідлогових 12-метрових тролейбусів, включно із запасними частинами та витратними матеріалами, а також набір обладнання та інструментів для обслуговування, ремонту та пов’язаних із цим послуг. Цей контракт став першою підписаною угодою в межах фінансованого ЄІБ проєкту «Міський громадський транспорт України».

«Завдяки цій співпраці ми пришвидшили оновлення автопарку нашого громадського транспорту. 29 нових тролейбусів вже скоро вийдуть на маршрути. А мешканці нашого міста отримають комфортніший, більш доступний та екологічний громадський транспорт», – коментує Григорій Пустовіт, виконувач обов’язків міського голови, секретар Луцької міської ради.

Довідково:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) – державна фінансово-кредитна установа Європейського Союзу. ЄІБ працює в Україні з 2007 року. Банк ЄС прагне підтримати Україну та допомогти створити умови, необхідні для досягнення економічної стабільності. На поточний момент ЄІБ надав Україні позик на загальну суму 6,4 млрд євро. Найважливіші сфери кредитування ЄІБ в Україні – це соціальна та економічна інфраструктура, транспорт та сполучення, розвиток місцевого приватного сектору, енергоефективність, боротьба проти наслідків змін клімату та інновації. Більше інформації: https://www.eib.org/en/projects/regions/eastern-neighbours/ukraine/index.htm

Проєкт «Міський громадський транспорт України» (UUPTP) – це рамковий кредит на 200 мільйонів євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України. Проєкт також впливає на безпеку дорожнього руху в сільській місцевості, розвантажуючи транспортні шляхи та стимулюючи перехід з приватного на громадський транспорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Голоснопро кредит! Показати IP 4 Травня 2020 17:33
Який процент озвучьте!Щоб ми знали скiльки платити!
Ололо до Голоснопро кредит! Показати IP 4 Травня 2020 21:30
2%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus