USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Євросоюз виділив Україні транш у 1,5 млрд євро

25 Липня 2023 13:52
Євроcоюз виділив Україні черговий транш у розмірі 1,5 млрд євро в межах програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро.

Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вона рішуче засудила удари Росії по українських зерносховищах та експортній інфраструктурі.

«Поки Росія продовжує свою безжальну війну, ми продовжуємо підтримувати Україну. Сьогодні ми перерахували ще €1,5 млрд, щоб допомогти державі працювати та ремонтувати інфраструктуру. Буде ще більше», – запевнила Урсула фон дер Ляєн.

З початку війни Україна отримала фінансову допомогу на $50 млрд. В кінці червня Євросоюз перерахував Києву черговий транш на 1,5 млрд євро у рамках програми макрофінансової допомоги з початку року.

Також стало відомо, що Єврокомісія обговорює виділення 50 млрд євро Україні. Йдеться про фінансовий резерв на потреби нашої країни наступні чотири роки у вигляді запозичень і грантів.

За словами Урсули фон дер Ляєн, ЄС покриє 45% усіх потреб України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus