USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Євросуд взявся за справу Савченко

16 Липня 2014 08:14
Європейський суд вчора, 15 липня, розпочав провадження у справі Савченко проти Росії, надавши справі статус пріоритетної, - інформує УНІАН.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Валентина Теличенко.

"Президент суду звернувся до уряду РФ з запитаннями про те як потрапила Надія Савченко до російського СІЗО, на яких підставах та чому досі не надали можливості зустрітися з консулом України. Також суд зобов'язав уряд РФ поінформувати про умови утримання української льотчиці", - написала вона.

Зі слів адвоката, суд також закликав інформувати його про всі події, пов'язані з долею Надії Савченко. "Дуже сподіваюся, що така швидка реакція ЄСПЛ стане запорукою того, що Надія скоро буде в Україні. Ілюзій щодо Путіна немає, боротися за повернення Надії Савченко треба використовуючи всі політико-правові засоби, ЄСПЛ як правовий інструмент захисту прав людини серед них", - зазначила Теличенко.

Нагадаємо, терористи взяли Савченко у полон на Сході України. Пізніше з'ясувалося, що вона знаходиться в СІЗО Воронежа, і її збираються судити за звинуваченням у причетності до вбивства російських журналістів. МЗС України висловило рішучий і категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням її на територію Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus